Festivalul de film de la Sundance: ”Fruitvale”, câştigătorul marelui premiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-de-la-sundance-fruitvale-castigatorul-marelui-premiu/

‘Fruitvale’, povestea unui tânăr afroamerican ucis de poliţia din Oakland, a câştigat sâmbătă cea mai mare distincţie acordată în acest an la festivalul de film independent de la Sundance, vestul SUA, relatează AFP.   Filmul lui Ryan Coogler a câştigat atât marele premiu al juriului pentru cel mai bun film de ficţiune american cât şi […]

Un articol de Andrada Văsii|28 ianuarie 2013

‘Fruitvale’, povestea unui tânăr afroamerican ucis de poliţia din Oakland, a câştigat sâmbătă cea mai mare distincţie acordată în acest an la festivalul de film independent de la Sundance, vestul SUA, relatează AFP.

 

Filmul lui Ryan Coogler a câştigat atât marele premiu al juriului pentru cel mai bun film de ficţiune american cât şi marele premiu al publicului.

La categoria filmelor străine, documentarul ‘Pussy Riot: a Punk Prayer’ cu privire la grupul rus Pussy Riot a câştigat premiu special al juriului pentru un documentar din străinătate, la fel ca şi filmul ‘Jiseul’ al sud-coreeanului O Meul.

‘Fruitvale’ , botezat după numele cartierului din San Francisco unde are loc acţiunea, povesteşte viaţa reală a lui Oscar Grant, care a fost ucis de poliţie în primele ore ale revelionului 2009. Unul din starturile filmului este Octavia Spencer care anul trecut a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar în filmul ‘Culoarea sentimentelor’.

Marele premiu al juriului pentru un documentar american a fost acordat filmului ‘Blood Brother’, care povesteşte viaţa unui american care pleacă în India pentru a lucra cu orfanii infectaţi cu HIV.

Premiul pentru cel mai bun regizor al unui film american a fost acordat lui Jill Soloway pentru ‘Afternoon Delight’ în timp ce Zachary Heinzerling a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor al unui film documentar pentru ‘Cutie and the Boxer’.

Cea de-a 29-a ediţie a Festivalului de film Sundance, marea întâlnire anuală a cinematografiei americane independente, s-a încheiat sâmbătă.

Sursa: Agerpres

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.