Festivalul de Film de la Venetia. “The Woman Who Left” a câştigat Leul de Aur
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-de-la-venetia-the-woman-who-left-a-castiga-leul-de-aur/

Filmul “The Woman Who Left”, rezigat de filipinezul Lav Diaz, a câştigat Leul de Aur, la cea de-a 73 ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia. Americanul Tom Ford a obţinut Leul de Argint — Marele Premiu al Juriului, cu “Nocturnal Animals”.

Un articol de Petre Ivan|12 Septembrie 2016

Juriul celei de-a 73 ediţii a Festivalului de la Venetia, prezidat de regizorul Sam Mendes şi compus din Laurie Anderson, Gemma Arterton, Giancarlo De Cataldo, Nina Hoss, Chiara Mastroianni, Joshua Oppenheimer, Lorenzo Vigas şi Zhao Wei a ales, sâmbătă seara, laureaţii Festivalului de Film de la Veneţia.

Leul de Aur pentru Cel mai bun film: “The Woman Who Left”, regia: Lav Diaz

Emma Stone, Coppa Volpi pentru cea mai buna actrita (La la land)

Emma Stone, Coppa Volpi pentru cea mai buna actrita (La la land)

Leul de Argint – Premiul cel mare al juriului: “Nocturnal Animals”, regia Tom Ford

Leul de Argint – Premiu pentru regie ex-aequo: Andrei Konchalovsky pentru “Paradise” şi Amat Escalante pentru “La region sauvage” (Neîmblânziţii).

Coppa Volpi pentru cea mai bună actriță a fost obținută de Emma Stone pentru rolul interpretat în filmul “La la Land” al lui Damien Chazelle.

Coppa Volpi pentru cel mai bun actor a fost primit de argentinianul Oscar Martinez pentru rolul din filmul “El Ciudadano Ilustre” de Mariano Cohn și Gastón Dupra.

Nu îmi vine să cred că am primit acest premiu. Este prea frumos. Îl dedic poporului filipinez, luptei noastre, luptei omenirii –  Lav Diaz

Lav Diaz a mai câștigat în februarie, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Premiul Alfred Bauer pentru “Hele Sa Hiwagang Hapis” (Un leagăn cu un mister dureros).

Foto: Festivalul de Film de la Venetia – facebook

17
/07
/19

Inspirat dintr-un caz real petrecut într-un sat izolat din Italia anilor ‘80, în urma căruia au fost descoperiți 50 de muncitori exploatați de o familie de aristocrați, cel de-al treilea lungmetraj al lui Alice Rohrwacher, „Lazzaro cel fericit” /„Lazzaro felice”, ajunge pe marile ecrane din România din 26 iulie, distribuit de Independența Film.

16
/07
/19

26, 27, 28 iulie - trei seri de filme scurte cum nu s-au mai văzut! Amuzante până la lacrimi, înnebunitor de frumoase, sensibile și apoi brusc brutale, delicios de deștepte și pe alocuri perfecte, scurtmetrajele de la Marele Picnic de anul acesta vor rămâne cu tine mult, mult după ce s-a terminat proiecția. Le vezi din hamace și de pe pătura de picnic, dar unde te duc ele - asta e cu totul și cu totul altă aventură.

15
/07
/19

CRONICĂ DE FILM Încă un film românesc despre comunism? Va fi, probabil, prima întrebare a spectatorului obișnuit când va afla despre „Arest” (2019). Însă scenaristul și regizorul Andrei Cohn, ajuns la al doilea lungmetraj (după „Acasă la tata”, din 2015), propune o tratare diferită.

15
/07
/19

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” invită spectatorii, cu mic, cu mare, să se bucure de o paletă diversă de filme româneşti de succes. Intrarea este liberă la proiecţiile în aer liber, din Piațeta Centrului Civic. Înscrieţi-vă în agendă fiecare seară din perioada 15-21 iulie, ora 21.00.

15
/07
/19

A şasea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! se deschide joi la Timişoara cu filmul de epocă „Domnişoara Paradis”, în prezenţa cunoscutei actriţe germane de origine română Maria Drăguş. Timp de patru zile, publicul cinefil va putea să aleagă dintre cele 30 de titluri incluse în selecția acestei ediţii, care are ca temă filmul „noir”.

13
/07
/19

Serialul documentar spaniol „El Pionero/Pionierul” despre Jesús Gil, politician de origine spaniolă, mogul al fotbalului și magnat al proprietăților imobiliare – una dintre cele mai fascinante și controversate personalități din ultimele decenii, are premiera pe 14 iulie pe HBO GO.

12
/07
/19

A intrat în cinematografele din țara noastră filmul artistic italian „Notti magiche” (regia Paolo Virzi). Specialiștii - și aici putem lăsa un hohot binefăcător de râs – îl descriu „comedie întunecată”.

12
/07
/19

Vești bune pentru cinefili: vara aceasta, Paramount Channel  aduce filme clasice în fiecare început de săptămână pe terasa  Fabrica Gastropub. În perioada 15 iulie – 2 septembrie,  poți viziona lungmetraje celebre proiectate de Paramount Channel în aer liber, în fiecare luni, începând cu ora 21:00. Intrarea este gratuită.

12
/07
/19

HISTORY® marchează aniversarea istorică de 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună, prin lansarea în premieră și exclusivitate, a documentarului „Aselenizarea: Înregistrările pierdute.” Transmis pe 17 iulie, de la ora 21:00, documentarul prezintă călătoria omului pe Lună într-o manieră inedită, bazată pe înregistrările audio și video transmise în exclusivitate, nemaivăzute până acum.

12
/07
/19

44 de filme de scurt-metraj fac parte din selecția Filmul de Piatra #12 – Camp Edition! Dintr-un număr-record de 210 filme înscrise în festival, criticul de film Flavia Dima și directorul festivalului Andrei Dăscălescu au selecționat cele mai bune filme de scurtmetraj din România și Republica Moldova ale ultimului an.

09
/07
/19

Distribuită de Vertical Entertainment, filmul de acțiune „ANNA, regizat de Luc Besson, va avea premiera pe marile ecrane din România pe 19 iulie.

Page 1 of 24112345...102030...Last »