Festivalul de Film de la Venetia. “The Woman Who Left” a câştigat Leul de Aur
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-de-la-venetia-the-woman-who-left-a-castiga-leul-de-aur/

Filmul “The Woman Who Left”, rezigat de filipinezul Lav Diaz, a câştigat Leul de Aur, la cea de-a 73 ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia. Americanul Tom Ford a obţinut Leul de Argint — Marele Premiu al Juriului, cu “Nocturnal Animals”.

Un articol de Petre Ivan|12 Septembrie 2016

Juriul celei de-a 73 ediţii a Festivalului de la Venetia, prezidat de regizorul Sam Mendes şi compus din Laurie Anderson, Gemma Arterton, Giancarlo De Cataldo, Nina Hoss, Chiara Mastroianni, Joshua Oppenheimer, Lorenzo Vigas şi Zhao Wei a ales, sâmbătă seara, laureaţii Festivalului de Film de la Veneţia.

Leul de Aur pentru Cel mai bun film: “The Woman Who Left”, regia: Lav Diaz

Emma Stone, Coppa Volpi pentru cea mai buna actrita (La la land)

Emma Stone, Coppa Volpi pentru cea mai buna actrita (La la land)

Leul de Argint – Premiul cel mare al juriului: “Nocturnal Animals”, regia Tom Ford

Leul de Argint – Premiu pentru regie ex-aequo: Andrei Konchalovsky pentru “Paradise” şi Amat Escalante pentru “La region sauvage” (Neîmblânziţii).

Coppa Volpi pentru cea mai bună actriță a fost obținută de Emma Stone pentru rolul interpretat în filmul “La la Land” al lui Damien Chazelle.

Coppa Volpi pentru cel mai bun actor a fost primit de argentinianul Oscar Martinez pentru rolul din filmul “El Ciudadano Ilustre” de Mariano Cohn și Gastón Dupra.

Nu îmi vine să cred că am primit acest premiu. Este prea frumos. Îl dedic poporului filipinez, luptei noastre, luptei omenirii –  Lav Diaz

Lav Diaz a mai câștigat în februarie, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Premiul Alfred Bauer pentru “Hele Sa Hiwagang Hapis” (Un leagăn cu un mister dureros).

Foto: Festivalul de Film de la Venetia – facebook

21
/01
/20

În marginea filmului de cinema "Dolor y gloria" (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, și în care Antonio Banderas face un rol pentru care e, de asemenea, nominalizat).

20
/01
/20

Filmele „Tipografic” și „Ieșirea trenurilor din gară”, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu Adrian Cioflâncă, istoric de profesie, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera internațională în secțiunea FORUM a Festivalului de Film de la Berlin.

18
/01
/20

Într-o localitate de pescari din nordul Danemarcei se întâmplă un lucru neobișnuit, sunt tot mai mulți bărbați danezi căsătoriți cu femei tailandeze. Documentarul danez „Unde te poartă inima” (regia: Sine Plambech, Janus Metzva) fi proiectat joi, 23 ianuarie, de la ora 19, la Astra Film Cinema.

17
/01
/20

Primul episod al noii producții HBO, „Avenue 5”, realizată de Armando Ianucci, cu Hugh Laurie în rolul principal, va avea premiera la HBO și pe HBO GO pe 20 ianuarie.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

10
/01
/20

Oscar Weekend aduce anul acesta șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, care va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. În weekendul 17-19 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, propunerile Ungariei și Senegalului vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în România, alături de avanpremiere ale reprezentantelor Franței și Rusiei și proiecții ale filmelor din Coreea de Sud și Spania.

07
/01
/20

HISTORY® difuzează, în premieră, începând cu 7 ianuarie, în fiecare marți, de la ora 21:00, noul serial „Inexplicabil”, care vine în completarea programelor speciale lansate cu ocazia Lunii secretelor. Gazda producției este actorul William Shatner, câștigător al unui Glob de Aur și a două premii Emmy, care explorează pe parcursul celor opt episoade cele mai fascinante și ciudate mistere ale lumii.

Page 1 of 25612345...102030...Last »