Festivalul de Film de la Venetia. “The Woman Who Left” a câştigat Leul de Aur
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-de-la-venetia-the-woman-who-left-a-castiga-leul-de-aur/

Filmul “The Woman Who Left”, rezigat de filipinezul Lav Diaz, a câştigat Leul de Aur, la cea de-a 73 ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia. Americanul Tom Ford a obţinut Leul de Argint — Marele Premiu al Juriului, cu “Nocturnal Animals”.

Un articol de Petre Ivan|12 Septembrie 2016

Juriul celei de-a 73 ediţii a Festivalului de la Venetia, prezidat de regizorul Sam Mendes şi compus din Laurie Anderson, Gemma Arterton, Giancarlo De Cataldo, Nina Hoss, Chiara Mastroianni, Joshua Oppenheimer, Lorenzo Vigas şi Zhao Wei a ales, sâmbătă seara, laureaţii Festivalului de Film de la Veneţia.

Leul de Aur pentru Cel mai bun film: “The Woman Who Left”, regia: Lav Diaz

Emma Stone, Coppa Volpi pentru cea mai buna actrita (La la land)

Emma Stone, Coppa Volpi pentru cea mai buna actrita (La la land)

Leul de Argint – Premiul cel mare al juriului: “Nocturnal Animals”, regia Tom Ford

Leul de Argint – Premiu pentru regie ex-aequo: Andrei Konchalovsky pentru “Paradise” şi Amat Escalante pentru “La region sauvage” (Neîmblânziţii).

Coppa Volpi pentru cea mai bună actriță a fost obținută de Emma Stone pentru rolul interpretat în filmul “La la Land” al lui Damien Chazelle.

Coppa Volpi pentru cel mai bun actor a fost primit de argentinianul Oscar Martinez pentru rolul din filmul “El Ciudadano Ilustre” de Mariano Cohn și Gastón Dupra.

Nu îmi vine să cred că am primit acest premiu. Este prea frumos. Îl dedic poporului filipinez, luptei noastre, luptei omenirii –  Lav Diaz

Lav Diaz a mai câștigat în februarie, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Premiul Alfred Bauer pentru “Hele Sa Hiwagang Hapis” (Un leagăn cu un mister dureros).

Foto: Festivalul de Film de la Venetia – facebook

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

14
/01
/19

Aflat la cea de-a 5-a ediție, Oscar Weekend aduce la Cinema Elvire Popesco cele mai titrate filme ale anului 2018, propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”.

09
/01
/19

Folosirea tot mai numeroaselor servicii de streaming pare să înlocuiască încet dar sigur mersul la cinema. O platformă ca Netflix a devenit cunoscută în special pentru seriale. Însă există câteva site-uri unde cinefilii pot să vadă filme de artă, vechi sau noi, la un preţ accesibil.

07
/01
/19

Filmele biografice „Green Book” şi „Bohemian Rhapsody” şi drama „Roma” au fost marile câştigătoare la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care a avut loc duminică seară la Los Angeles.

06
/01
/19

PREVIEW Anul 2019 se anunță promițător pentru cinematografia română. Cele mai așteptate sunt noile filme realizate de Cristi Puiu și Corneliu Porumboiu, cu o potențială premieră la Cannes. Tot în acest an va ieși în săli și „Nu mă atinge-mă”, controversatul debut al Adinei Pintilie.

28
/12
/18

OPINIE Scris și regizat de Alfonso Cuarón, „Roma”va rămâne foarte probabil în istorie ca filmul despre care s-a discutat și s-a scris cel mai mult în 2018. Și asta chiar înainte de premiera mondială la Festivalul de la Veneția, unde a obținut, fără rezerve, Leul de Aur.

21
/12
/18

Primul week-end din 2019 aduce pe marile ecrane din România o nouă producție Columbia Pictures: “Holmes & Watson” – o comedie de aventuri, probabil cel mai amuzant film de până acum despre celebrul detectiv și asistentul său. Cei nerăbdători îl vor putea urmări, în avanpremieră, încă din 28 decembrie 2018.

20
/12
/18

Jason Momoa aduce pacea între lumea de la suprafaţă şi regatul celor şapte mări în ,,Aquaman”, alături de Amber Heard, Willem Dafoe, Nicole Kidman şi Dolph Lungdren, într-un un nou film din seria universului DC, care va putea fi vizionat de vineri, 21 decembrie, în 3D, IMAX 3D, Dolby Atmos şi 4DX.  

20
/12
/18

Ce merită să păstreze memoria cinefilă și istoria cinema-ului din anul 2018? Am făcut o listă, inevitabil subiectivă, a celor mai ambițioase și mai reușite filme văzute în acest an. Filme de mari autori: de la Lars von Trier, Alfonso Cuarón sau Steven Spielberg, până la Chang-dong Lee sau Hirokazu Koreeda.

20
/12
/18

Trofeul NexT 2018 a revenit scurtmetrajului Hector Malot: Ultima zi din an, regizat de Jacqueline Lentzou, în timp ce Premiul „Cristian Nemescu” pentru Cea mai bună regie a mers către regizorul Diogo Baldaia, pentru filmul Miraj, fraților.

19
/12
/18

CRONICĂ DE FILM În cel mai nou lungmetraj al său, „The House That Jack Built” (2018), cu care și-a făcut revenirea la Cannes (în afara competiției), danezul Lars von Trier se pune în mintea un criminal în serie. Rezultatul: un film teribil de ambițios, deopotrivă amuzant, grav și inconfortabil.

18
/12
/18

"Cred că fericirea este supraestimată. Să fii satisfăcut, împăcat cu tine, sunt ţeluri în viaţă mult mai realiste decât visatul la fericire." - Brad Pitt

Page 1 of 22612345...102030...Last »