Festivalul de Film Documentar și Drepturile Omului One World România vine la Timișoara între 13-16 octombrie 2022!
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-documentar-si-drepturile-omului-one-world-romania-vine-la-timisoara-intre-13-16-octombrie-2022/

După o ediţie în 2022 cu peste 60 de filme de lungmetraj, mediumetraje şi scurtmetraje internaţionale, majoritatea în premieră naţională, ce a avut loc în Bucureşti, între 23-31 mai, One World România revine cu o capsulă de proiecţii dedicate publicului din Timişoara.

Un articol de Petre Ivan|22 septembrie 2022

În perioada 13-16 octombrie 2022, ne întâlnim la FABER și la Cinema Victoria (Timișoara), ca să urmărim povești despre lucruri care contează, păstrând tema principală a ediției a 15-a a festivalului în minte: interacțiunea dintre om și mediu, fie el natural sau construit, abordând holistic noțiunea de ecologie, atât prin perspectiva individului, cât și a mediului în care trăim. Acoperim, totodată, și migrația, diversitatea, toleranța, justiția și modalitățile în care justiția ne poate ajuta în reglementarea unui sistem economic sustenabil și impactul pe care îl au meseriile și activitățile economice asupra mediului, a sănătății noastre mentale, și a celei fizice.

📅 Joi – 13 OCT @ Cinema Victoria
18:30 – Pentru mine tu ești Ceaușescu / You Are Ceaușescu To Me
21:00 – Pădurea domestică / Taming the Garden

📅 Vineri – 14 OCT @ FABER
18:00 – Mănâncă tot din farfurie! / Eat Your Catfish
20:00 – I.A. la război / A.I. at War

📅 Sâmbătă – 15 OCT @ FABER
18:00 – Evadare / Flee
20:30 – Sunt liber / Soy Libre

📅 Duminică – 16 OCT @ FABER
18:00 – Această ploaie nu se va opri niciodată / This rain will never stop
20:30 – Alb pe alb / White on white

*Toate proiecțiile sunt subtitrate în limba română și engleză.

📍 Locații
FABER – Splaiul Peneș Curcanul 4-5
Cinema Victoria – Strada Ciprian Porumbescu 2
Universitatea de Arte și Design – Strada Oituz 4

Detalii despre filmele din selecție pe: http://festival-oneworld.ro

Biletele au fost deja puse în vânzare și sunt disponibile pe: https://eventbook.ro/festival/one-world-romania, dar și în locațiile festivalului, înainte de proiecții.

27
/09
/22

O nouă generație de cineaști scandinavi face valuri, păşind pe urmele lui Ingmar Bergman, Lars von Trier și a mișcării Dogma. În acest an, trei regizori complet diferiţi, dar cu viziuni la fel de puternice, au participat în competiția de la Cannes.

26
/09
/22

Cea de-a VIII-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc în 23 septembrie 2022, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, inițiator al acestei competiții prin care elevii sunt recompensați pentru creațiile lor literare.

23
/09
/22

Javier Bardem, unul dintre cei mai cunoscuți actori ai momentului, câștigător al premiilor Oscar, Globul de Aur, Goya și Bafta, revine pe marile ecrane din România în rolul principal din “Cel mai Tare Șef”, cea mai nouă comedie a multi-premiatului regizor spaniol Fernando Leon de Aranoa. Filmul intră în cinematografele din țară pe 4 noiembrie.

22
/09
/22

Delta Bucureștiului, în regia Evei Pervolovici, va putea fi văzut de vineri, 23 septembrie, în cinematografele din București (Cinema Elvire Popesco, Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului, Union), Arad (Cinema Arta), Bistrița (Cinema Dacia), Cluj (Cinema Arta, Cinema Victoria), Iași (Cinema Ateneu), Timișoara (Cinema Timiș), însă urmează să fie programat și la Brașov, Bârlad și Sibiu.

21
/09
/22

„Garantat 100%” începe noul sezon cu o ediţie eveniment. Hiromi Uehara, una dintre cele mai mari compozitoare şi pianiste de jazz ale momentului, este invitata lui Cătălin Ştefănescu în prima ediţie a noului sezon „Garantat 100%”. Urmărim ediţia pe 25 septembrie, ora 19.00, la TVR 1.

21
/09
/22

În luna octombrie, la History Channel puteți urmări un documentar despre aurul dacilor, un nou sezon din emisiunea „Așii amanetului”, un film despre viciile pe care le împărtășim și o istorie a armelor.

19
/09
/22

Bazat pe cazul real al fostului șef francez al agenției antinarcotice, acuzat în 2017 de contrabandă cu droguri la scară largă, Ancheta unui scandal de stat / Enquête sur un scandale d'etat explorează o captivantă poveste despre corupție la cel mai înalt nivel și chestionează formele de discurs public în contextul traficului de droguri. Filmul lui Thierry de Peretti, cu Roschdy Zem, Pio Marmaï și Vincent Lindon este distribuit în cinematografe din 30 septembrie de Independența Film.

19
/09
/22

Iubirea, sub toate formele ei, este tema ediției cu numărul 17 a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 7 și 16 octombrie, o vom celebra în sălile de cinema din București, urmărind peste 340 de filme sosite din întreaga lume. Printre acestea, 48 de povești cu și despre iubire, vor fi prezentate sub umbrela Animate the Love – temă ilustrată în posterul ediției de artista ucraineană Oksana Kurmaz.