Festivalul de Film de la Cannes, acuzat de homofobie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-la-cannes-acuzat-de-homofobie/

Un cineast parizian, nemulţumit că filmul său despre comunitatea gay şi despre terorism nu a fost ales pentru a participa la competiţie, a început acest demers în instanţă.

Un articol de Petre Ivan|2 martie 2015

Paul Verhoeven,un regizor în vârstă de 73 de ani, autorul a două lungmetraje, i-a dat în judecată pe organizatorii Festivalului de la Cannes pentru homofobie.

A fost extrem de nemulțumit pentru că festivalul nu a selectat, la ediția din 2009, filmul său „Teenagers”. Pelicula prezenta o dramă despre lumea gay şi despre terorism.

Unii jurnaliști francezi au calificat acuzațiile drept absurde, având în vedere că Festivalul de la Cannes a susţinut şi promovat multe filme cu teme gay. Între acestea se numără și recentul film „Adèle: Capitolele 1 şi 2 „, care a câștigat Palme d’Or, în 2013.

Procesul deschis de Paul Verhoeven este primul intentat împotriva Festivalului de Film de la Cannes, notează presa străină. Cât despre filmul lui Paul Verhoeven, „Teenagers”, acesta a primit cronici destul de proaste, dar a câştigat un premiu la gala California Film Awards.

Ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 13-24 mai.

Foto: Festivalul de la Cannes – cinemagia

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.