Festival de film şi expoziţie de pictură, la Zilele Culturii Ruse 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-si-expozitie-de-pictura-la-zilele-culturii-ruse-2015/

În cadrul ”Zilelor Culturii Ruse”, eveniment aflat deja la a V-a ediţie, vor avea loc, printre altele, Festivalul filmului Rus, la Cinema Studio, şi o Expoziţiei de pictură a artiştilor plastici ruşi la Centrul Rus de Știinţa si Cultură.

Un articol de Petre Ivan|11 noiembrie 2015

Festivalul de Film Rus se va lansa tradițional la cinema Studio, Bd. Magheru nr. 29, București, pe 19 noiembrie 2015, la ora 19:00, cu proiecția celui mai recent film al lui Nikita Mihalkov – ”Insolație”, nominalizat pentru premiul Oscar, și ca omagiu jubileului de 70 de ani al regizorului.

Programul Festivalului include producţii recente, filme pentru copii, desene animate și un film documentar despre ruşii lipoveni.

Intrarea este pe bază de bilet.

În cadrul Festivalului de Film Rus, cinefilii pot vedea ,  anul acesta,  următoarele producții „Vertical”: ʺWeekendʺ (2013), ʺAgenda mamei unui elev din clasa întâiʺ (2014), ʺMisterul camerei ascunseʺ (2014).

Vernisajul Expoziției de pictură a artiștilor plastici ruși la Centrul Rus de Știința si Cultura, va avea loc pe 10 noiembrie, la 18.00, la București, Bulevardul Lascăr Catargiu, nr.50, în sălile de expoziție ale Centrului.

Vor fi expuse peste 70 de tablouri de pictori ruşi, renumiți artiști plastici, la fel ca şi tablourile elevilor lor. Tablourile poate fi si vândute cu scopuri caritabile.

De asemenea, pe 11 si 12 noiembrie la ora 16.00 iubitorii de artă sunt aşteptaţi la un atelier de pictură cu profesori din Federaţia Rusă: Acuarele pe umed şi Natura statica si dinamica in tehnica de ulei.

Intrarea este liberă.

Foto: Zilele Culturii Ruse – facebook.com/Centruldeculturarusa

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.