Festivalul Dramaturgiei Romanesti Contemporane, 6-12 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-dramaturgiei-romanesti-contemporane-6-12-noiembrie/

Prima ediţie a Festivalului Dramaturgiei Româneşti Contemporane reuneşte 16 de spectacole de teatru, din 12 teatre din Bucureşti, din ţară şi Republica Moldova: Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Nottara, Teatrul Naţional Radu Stanca (Sibiu), Teatrul Naţional Marin Sorescu (Craiova), Teatrul Mihai Eminescu (Botoşani), Teatrul George Ciprian (Buzău), Teatrul Naţional Satiricus (Chişinău), Teatrul Coquette, Godot Cafe Teatru şi Teatrul Dramaturgilor Români, cel mai nou teatru bucureştean.

Un articol de Petre Ivan|2 noiembrie 2017

Teatrul Dramaturgilor Români deschide prima ediție a festivalului cu premiera oficială a spectacolului BALUL CIMITIRULUI după George Astaloș în regia lui Alexander Hausvater.

Spectacolul se va juca luni, 6 noiembrie, ora 20.00 la sediul teatrului din Calea Griviței 64-66, sala Iosif Naghiu.

Toate spectacolele din festival sunt după texte ale dramaturgilor români contemporani. Spectacolele se vor juca la sediul Teatrului Dramaturgilor Români precum și în alte săli, după caz, în funcție de necesitățile fiecărei montări și disponibilitatea unor instituții partenere TDR.

Programul festivalului este atașat prezentului comunicat sau se poate găsi pe www.teatruldramaturgilor.ro.

Gala de Decernare a premiilor va avea loc duminică, 12 noiembrie 2017 la Teatrul Dramaturgilor Români, calea Griviței 64-66, sala Iosif Naghiu.

Biletele pentru spectacolele din festival s-au pus deja în vânzare pe www.bilet.ro.

Foto: Festivalul Dramaturgiei Romanesti Contemporane – facebook

03
/07
/22

Ceea ce am văzut la Art Safari, la ediția din acest an, cea cu numărul 9, nu poate fi uitat niciodată. Îți rămân întipărite în minte nu doar arta expusă, extraordinar reprezentată prin lucrările lui Theodor Aman, ale inegalabililor Pablo Picasso și Salvador Dali, Marcel Iancu, dar și parfumul de ulei și acuarelă, întinse cu măiestrie pe pânza veche, ce păstrează patina timpului.

30
/06
/22

Festivalul longeviv și cu tradiție din Piatra Neamț aduce, deja de 14 ani, în fața cinefililor, filme documentare și scurtmetraje create de regizoare și regizori aflați la începutul carierei lor în cinematografie.

30
/06
/22

Soprana Rodica Vică revine vineri, 1 iulie 2022, ora 19:00, pe scena Operei Naționale din București pentru opera barocă Indiile Galante, un spectacol unic a cărui regie este semnată de către Andrei Șerban. Promotoare a repertoriului baroc și inițiatoarea a multor proiecte baroce inedite, soprana Rodica Vică va interpreta rolul prințesei Zima din al patrulea […]

28
/06
/22

Sau despre bucuria de a vedea apreciate lucrurile în care Ziarul Metropolis crede și pe care le promovează, dar și despre importanța presei culturale făcute cu onestitate și cu suflet.

28
/06
/22

Filarmonica „George Enescu”, cea mai veche și mai reprezentativă instituție muzicală a României, organizează în perioada 1-5 iulie 2022 prima ediție a festivalului internațional, intitulat Athenaeum Summer Festival.