Festivalul Enescu îşi cere scuze faţă de publicul prezent la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-isi-cer-scuze-fata-de-publicul-prezent-la-ateneul-roman/

Festivalul Enescu îşi cere scuze faţă de publicul prezent la Ateneul Român la recitalurile şi concertele de vineri şi de sâmbătă. Din motive care nu au ţinut de organizatori, zgomotul care s-a auzit din Piaţa Enescu din Capitală nu a putut fi oprit.

Un articol de Liliana Matei|6 septembrie 2015

Organizatorii Festivalului George Enescu îşi cer scuze faţă de cei prezenţi la recitalurile şi concertele de la Ateneul Român din cadrul ediţiei 2015 a Festivalului, în zilele de vineri, 4 septembrie şi sâmbătă, 5 septembrie, pentru zgomotul care s-a auzit din Piaţa Enescu din Capitală.

Organizatorii Festivalului Enescu au solicitat rezervarea spaţiului din Piaţa Enescu pentru toată durata Festivalului, pentru a preveni astfel de situaţii, însă nu au primit aprobare.

În timpul recitalului susţinut de Murray Perahia, sâmbătă, 5 septembrie, organizatorii Festivalului Enescu au încercat să îi convingă pe cei care făceau probe de sunet pentru Folk You, evenimentul din Piaţa Enescu, să se oprească şi să le reia după încheierea concertului de la Ateneu, dar solicitarea lor nu a fost acceptata, motivul invocat fiind că „există autorizaţie”.

Foto: Andrei Gîndac

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.