Festivalul Enescu lansează aplicația pentru Smartphone
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-lanseaza-aplicatia-pentru-smartphone/

Aplicaţia pentru Smartphone a Festivalului Enescu s-a lansat astăzi şi este adaptată pentru telefoane cu ecran mare şi high resolution. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store.

Un articol de Liliana Matei|12 august 2015

Festivalul Internațional George Enescu (30 august-20 septembrie) continuă strategia de aliniere la noile tehnologii și lansează aplicația petru Smartphone pentru ediția 2015. Aplicația este adaptată pentru telefoane cu ecran mare și cu rezoluție înaltă și pune la dispoziția utilizatorului informații în timp real despre cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Enescu, disponibile și pe www.festivalenescu.ro.

Astfel, utilizatorii au acces la fotografii în timp real de la concertele din cadrul Festivalului, la program, precum și la informații despre noutăți și despre alte evenimente care se desfășoară în cadrul Festivalului, dar și la știri și articole despre artiștii invitați și despre compozitorul George Enescu. Harta evenimentelor din Bucureștiului Creativ este, de asemenea, disponibilă în aplicație.

Aplicația poate fi descărcată gratuit:

din Google Play, la acest link https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.festivalenescu.app&hl=enin

din App Store, la acest link https://itunes.apple.com/ro/app/george-enescu-international/id1021541305?mt=8&ign-mpt=uo%3D4

Începând cu ediția 2013, strategia de comunicare a Festivalului Internațional George Enescu mizează pe tehnologiile moderne pentru a permite accesul în timp real şi eficient la informaţii şi la concerte. Aplicația pentru Smartphone a fost gândită pentru a-i ajuta pe cei care iubesc Festivalul Enescu și muzica clasică să se descurce printre cele peste 150 de concerte ale festivalului şi zecile de proiecte din cadrul Bucureştiului Creativ, dar și pentru a facilita accesul la conținut de actualitate despre Festival. Aplicaţia se sincronizează imediat cu site-ul atunci când telefonul mobil este conectat la Internet, actualizându-și, astfel, conţinutul.

Aplicația este disponibilă în limba engleză pentru a facilita inclusiv accesul publicului internațional la evenimentele din cadrul Festivalului Internațional George Enescu și la valorile compozitorului George Enescu, pe care Festivalul le promovează. În medie, 20.000 de turiști străini vin la București pentru a participa la Festivalul Enescu.
Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vin la ediția din 2015 a Festivalului George Enescu (30 august – 20 septembrie), cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și cel mai puternic promotor al creației și valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.
Ediția 2015 propune publicului lucrări de George Enescu în interpretări contemporane, ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, Festivalul face cunoscut repertoriul enescian în plan internațional.

Aproximativ, 20 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în cadrul ediției de anul viitor a Festivalului.

Orchestre cotate la cel mai înalt nivel în plan mondial – Israel Philharmonic (1 septembrie), Staatskapelle Dresden (6 septembrie), San Francisco Symphony (7 septembrie), London Symphony Orchestra (8 septembrie), Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra (10 septembrie), Bayerische Staatsoper (13 septembrie), Monte Carlo Philharmonic (16 septembrie), Wiener Philharmoniker (16 septembrie), Royal Liverpool Symphony Orchestra (17 septembrie) și Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (20 septembrie) interpretează compoziții de George Enescu pe parcursul celor trei săptămâni de Festival.

 

16
/05
/23

J'ai Bistrot București își aniversează al 10-lea an de existență prin intermediul a două evenimente marcante pe 19 și pe 20 mai: ”Silent Party” și ”Silent Concert Alternosfera” ce vor fi organizate chiar în grădina din Calea Griviței 55.

15
/05
/23

În lunile mai și iunie 2023 are loc primul turneu național intitulat Trei Tenori ieșeni, care aduce în fața publicului din întreaga țară trei dintre cei mai importanți tenori ai scenelor românești, care au ca numitor comun, în afara unor voci cu totul excepționale, faptul că își leagă numele în această perioadă de frumoasa evoluție a scenei muzicale ieșene actuale.

12
/05
/23

Pe 13 mai are loc lansarea celui de-al doilea album EYEDROPS „Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut.” cu un concert „extraordinaire” în Iași, la Underground Pub. Găsirea, Rătăcirea, Regăsirea și Pierderea cuprind un turneu care îi poartă pe băieți și pe noul lor album prin 11 orașe din țară.

11
/05
/23

Asociația Castel Salbek continuă până pe 31 mai înscrierile pentru International Salbek Opera Masterclass (23-27 august), o serie de cursuri premium susţinute de soliști lirici de anvergură internațională - mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramon Vargas și soprana Leontina Văduva -, primul masterclass de acest gen din România care se va desfăşura într-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.

11
/05
/23

Pianistul româno-american de jazz Lucian Ban îi invită pe contrabasista franceză Sarah Murcia și pe violistul american Mat Maneri să susțină împreună cu el o serie de concerte, masterclass-uri și discuții post-concert la București, Timișoara și Brașov, creând un program original inspirat din muzica populară românească, jazz și muzica de cameră europeană.