Festivalul Enescu lansează aplicația pentru Smartphone
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-lanseaza-aplicatia-pentru-smartphone/

Aplicaţia pentru Smartphone a Festivalului Enescu s-a lansat astăzi şi este adaptată pentru telefoane cu ecran mare şi high resolution. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store.

Un articol de Liliana Matei|12 august 2015

Festivalul Internațional George Enescu (30 august-20 septembrie) continuă strategia de aliniere la noile tehnologii și lansează aplicația petru Smartphone pentru ediția 2015. Aplicația este adaptată pentru telefoane cu ecran mare și cu rezoluție înaltă și pune la dispoziția utilizatorului informații în timp real despre cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Enescu, disponibile și pe www.festivalenescu.ro.

Astfel, utilizatorii au acces la fotografii în timp real de la concertele din cadrul Festivalului, la program, precum și la informații despre noutăți și despre alte evenimente care se desfășoară în cadrul Festivalului, dar și la știri și articole despre artiștii invitați și despre compozitorul George Enescu. Harta evenimentelor din Bucureștiului Creativ este, de asemenea, disponibilă în aplicație.

Aplicația poate fi descărcată gratuit:

din Google Play, la acest link https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.festivalenescu.app&hl=enin

din App Store, la acest link https://itunes.apple.com/ro/app/george-enescu-international/id1021541305?mt=8&ign-mpt=uo%3D4

Începând cu ediția 2013, strategia de comunicare a Festivalului Internațional George Enescu mizează pe tehnologiile moderne pentru a permite accesul în timp real şi eficient la informaţii şi la concerte. Aplicația pentru Smartphone a fost gândită pentru a-i ajuta pe cei care iubesc Festivalul Enescu și muzica clasică să se descurce printre cele peste 150 de concerte ale festivalului şi zecile de proiecte din cadrul Bucureştiului Creativ, dar și pentru a facilita accesul la conținut de actualitate despre Festival. Aplicaţia se sincronizează imediat cu site-ul atunci când telefonul mobil este conectat la Internet, actualizându-și, astfel, conţinutul.

Aplicația este disponibilă în limba engleză pentru a facilita inclusiv accesul publicului internațional la evenimentele din cadrul Festivalului Internațional George Enescu și la valorile compozitorului George Enescu, pe care Festivalul le promovează. În medie, 20.000 de turiști străini vin la București pentru a participa la Festivalul Enescu.
Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vin la ediția din 2015 a Festivalului George Enescu (30 august – 20 septembrie), cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și cel mai puternic promotor al creației și valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.
Ediția 2015 propune publicului lucrări de George Enescu în interpretări contemporane, ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, Festivalul face cunoscut repertoriul enescian în plan internațional.

Aproximativ, 20 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în cadrul ediției de anul viitor a Festivalului.

Orchestre cotate la cel mai înalt nivel în plan mondial – Israel Philharmonic (1 septembrie), Staatskapelle Dresden (6 septembrie), San Francisco Symphony (7 septembrie), London Symphony Orchestra (8 septembrie), Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra (10 septembrie), Bayerische Staatsoper (13 septembrie), Monte Carlo Philharmonic (16 septembrie), Wiener Philharmoniker (16 septembrie), Royal Liverpool Symphony Orchestra (17 septembrie) și Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (20 septembrie) interpretează compoziții de George Enescu pe parcursul celor trei săptămâni de Festival.

 

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.