Festivalul Enescu: ținute din 160 metri de material, 500 de nasturi, 600 de ore de lucru
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-tinute-din-160-metri-de-material-500-de-nasturi-600-de-ore-de-lucru/

Festivalul Enescu, septembrie 2013: 160 metri de material, 500 de nasturi, peste 15.000 metri de aţă şi 600 de ore de lucru au fost necesare pentru realizarea ţinutelor oficiale pentru personalul festivalului.

Un articol de Andrada Văsii|7 septembrie 2013

Festivalul Enescu, septembrie 2013: 160 metri de material, 500 de nasturi, peste 15.000 metri de aţă şi 600 de ore de lucru au fost necesare pentru realizarea ţinutelor oficiale pentru personalul festivalului.

Cele 20 de costume de lână din 2 piese ce vor fi purtate de-a lungul festivalului au fost oferite de SARTO Made to Measure.

Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului Internaţional George Enescu a declarat că: ,,prin parteneriatul cu SARTO am vrut să arătăm publicului că eleganţa şi clasa pot fi găsite şi în România. Apreciem ţinutele pentru stilul lor şi pentru modul în care se integrează în conceptul vizual al Festivalului George Enescu. Este o dovadă în plus că Bucureştiul este creativ, aşa cum spunem noi cu voce tare!.”

Festivalul Enescu – un festival cu stil

Cei 20 de membri ai echipei de la Festivalul Enescu vor purta de-a lungul evenimentelor costume de lână din 2 piese, alături de camăşi de bumbac, accesorizate cu papioane, cravate şi batiste inspirate de conceptul şi culorile festivalului. Tinutele au fost create din materiale provenite de la cele mai bune ateliere din Italia.

Festivalul Enescu

Staatskapelle Berlin – Sala Palatului – 1 Septembrie

Parteneriatul dintre Festivalul Enescu şi SARTO Made to Measure continuă cu o serie de manifestări care îmbină cultura şi muzica clasică cu eleganţa masculină: un concert sustinut de Die Münchener Philharmoniker (Dirijor: Semyon Bychkov, Solist: Gautier Capuçon-violoncel) pe data de 17 septembrie la Sala Palatului şi o ediţie specială a evenimentului Barbaţii SARTO.

În plus, ziarul festivalului va prezenta în fiecare dintre cele 4 săptămâni ale evenimentului sfaturi de stil pentru domni, oferite de  specialiştii concept-boutique-ului masculin.

O lună cu muzică clasică

Cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul „George Enescu” se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară.

Festivalul Enescu aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Foto credit: Festivalul „George Enescu”, Andrei Gîndac

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

Fundaţia Calea Victoriei vă invită la un nou eveniment din seria conferinţelor interactive „Vorbe despre Muzică şi Muzicieni”, pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Grand Hotel Continental. Dirijorul Tiberiu Soare va povesti despre compozitorul Gustav Mahler.

27
/10
/15

În continuarea tradiţiei instaurate în stagiunile precedente, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită în jurul datei de 1 noiembrie la un concert special, dedicat ZILEI RADIO ROMÂNIA. La 1 noiembrie 1928, cu 87 de ani în urmă, a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciul public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR (cunoscută sub numele de brand Radio România).

26
/10
/15

În seara asta, la Sibiu, debutează cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil. Ca urmare a colaborării strânse cu Fundația Clara Haskil din Elveția, cel care va deschide ediția din acest an a Festivalului de la Sibiu este muzicianul brazilian de origine română Cristian Budu, cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Internațional Clara Haskil de le Vevey, Elveția.

26
/10
/15

Am să încerc să vă prezint una dintre aniversări care mi s-a părut cea mai originală, cea mai ieșită cu totul din comun. (...) Am stat pe plajă, în apă, toată ziua. Am vrut la un moment dat să beau o gură din sticla de șampanie, pe care o înghesuisem în nisip în apropierea apei și o băteau valurile ca să o mai răcească. Era atât de caldă și avea un gust atât de rău, încât am preferat să o torn pe mine și să-mi urez singură 'La mulți ani! - Corina Chiriac. Îndrăgita cântăreață şi actriţă împlineşte astăzi 66 de ani.

26
/10
/15

Într-o zi de 26 octombrie (1673) se năştea Dimitrie Cantemir, domnu al Moldovei în două rânduri și important cărturar al umanismul românesc. Printre ocupațiile sale diverse s-au numărat cele de enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog și compozitor. A fost membru al Academiei de Științe din Berlin.

24
/10
/15

Cel mai proaspăt şi dinamic festival de jazz are loc în Sibiu, între 13 și 15 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Si anul acesta au fost invitați artişti cu abordări muzicale spectaculoase, cu povești şi perspective inedite.

24
/10
/15

Doctorandă în anul I la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti sub îndrumarea prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu, pianista Mădălina Claudia Dănilă este pentru a doua oară oaspete al Stagiunii de marţi seara, de la Ateneu, pe 27 octombrie.

23
/10
/15

Joi, 29 octombrie, ora 19.30, Jazz:ish te va introduce într-o atmosferă electrică alături de Nils Petter Molvær, unul dintre pionierii “future jazz-ului”, un subgen format prin fuziunea muzicii electronice cu jazz-ul.

23
/10
/15

„Lor, țiganilor, să le mulțumim că ne-au păstrat muzica, această comoară ce abia acum o prețuim; numai dânșii (!) ne-au desgropat-o, au trecut-o și dat-o în păstrare din tată în fiu, cu acea grijă sfântă ce o au pentru ce le e mai scump pe lume: muzica.” - George Enescu, în urmă cu mai bine de un secol. Lucrări pe care odinioară le interpretau celebri lăutari şi care au reprezentat o puternică sursă de inspiraţie pentru Enescu în creaţiile proprii se vor auzi la Sala Radio miercuri, 28 octombrie, de la 19.00, într-un concert inedit care aduce pentru prima oră, în aceeaşi seară, pe aceeaşi scenă, ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO şi ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO.

20
/10
/15

Jazz de calitate, curat, interpretat fără emfază sau artificii. Pe 10 și pe 11 octombrie, Avishai Cohen a susţinut la Sala Radio din Bucureşti două concerte de promovare a noului său album ’’From Darkness’’, o formulă de trio - contrabas, pian şi percuţie.

20
/10
/15

„Dorantes. Interacción” este titlul combinaţiei „incendiare” a două genuri muzicale: jazz şi flamenco, genuri ce atrag astăzi un public extrem de numeros. Iubitorii muzicii se pot bucura de aceasta sâmbătă, 24 octombrie (de la 19.00), în concertul susţinut de pianistul spaniol DORANTES, la Sala Radio.