Festivalul „Florian Pittiș” se deschide în această seară
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-florian-pittis-se-deschide-in-aceasta-seara/

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiş” , care va avea loc la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra”, se deschide în această seară şi durează până pe 18 mai.

Un articol de Liliana Matei|16 mai 2016

Festivalul se desfășoară sub egida Trupei de teatru AS și a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” București.  Festivalul îşi propune să aducă un omagiu lăzăristului Florian Pittiş, să încurajeze iniţiativele tinerilor şi să îi sprijine pe aceia care doresc o carieră în domeniul scenei.

În 2016 s-au înscris mai bine de 30 trupe de teatru şi muzică din liceele din ţară, iar în urma selecţiei au rămas în concurs cele mai bune spectacole şi piese. Finala festivalului va avea loc la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra”. Deschiderea festivalului şi concursul de muzică vor avea loc luni, 16 mai 2016, începând cu ora 19 la sala „Toma Caragiu”. Marţi, 17 mai 2016, de la ora 18 se va desfăşura secţiunea teatru la sala „Liviu Ciulei”. Miercuri, 18 mai 2016 de la ora 19, tot la sala „Liviu Ciulei”, va fi gala şi festivitatea de premiere, urmată de spectacolul „Exercițiu de commedia dell ‘arte” susțiut de masteranzi ai Univeristății Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, București.

Juriul care va evalua prestaţiile concurenţilor este format din: Ionela Neagoe – director adjunct al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”, Cristina Juncu, Mihai Constantin, Virgil Ianţu, Adrian Despot. Preşedintele juriului este prof. Victor Ioan Nicolae – director al Colegiului National „Gheorghe Lazãr”, iar preşedintele de onoare este Anda Pittiş.

Trupa câştigătoare a Marelui Trofeu la secţiunea teatru îşi va juca spectacolul şi pe scena Teatrului Excelsior, iar la secțiunea muzică, trupa câștigătoare va susține un recital în cadrul Festivalului „Folk You” din Vama Veche.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Festivalul va fi transmis live de către Radio3net „Florian Pittiş” pe site-ul  www.radio3net.ro.

Prima seară este dedicată secțiunii Muzică și va avea loc la Sala Toma Caragiu, cea de-a doua seară, marți 17 mai, este dedicată secțiunii Teatru. În ultima seară, pe data de 18 mai, începând cu ora 19.00, la Sala Liviu Ciulei vor avea loc Gala și Festivitatea de premiere, împreună cu un „Exercițiu de commedia dell ‘arte” susținut de studenții de la Master, anul I, Arta actorului, de la UNATC București.

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

03
/07
/20

„UNATC - Uși redeschise online“. MASTER 1 SCENOGRAFIE. DESIGN DE COSTUM, prof. univ. dr. Ștefania CENEAN. O incursiune de-a lungul evoluției modei – pentru actualii studenți, viitori designeri de costum.

03
/07
/20

„UNATC - Uși redeschise online“. „Stilul Freddie”. Regia: Eusebio. Scenariu: Sabina State. Cu: Sara Cuncea, Frederic Negrescu. DOP: Adi Marghitan. Montaj & Sunet: Ramona Chistruga

03
/07
/20

Având în vedere situația excepțională pe care o traversează în această perioadă toate sectoarele societății, Uniunea Teatrală din România a fost nevoită să reconsidere organizarea Galei Premiilor UNITER 2020.

03
/07
/20

E 3 iulie 1883. Într-o casă dintr-un oraș european plin de poezie, de nostalgie, dar și de curiozitate față de un viitor, se naște un băiat. Peste ani, numele lui va figura în nenumărate biblioteci și va fi cunoscut în lumea întreagă.

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

01
/07
/20

„UNATC - Uși redeschise online“. Prezentare Mască - Pandemic Pantalone. Studenta: Elena Iorga. Undeva în sud-estul României. Pe timp de pandemie, Pantalone se îngrijește în voie de gospodăria sa. Scenografie Anul 1, Prof. Coord. Imelda Manu.

Pagina 1 din 89612345...102030...Ultima »