Festivalul ‘’George Enescu’’- 150 de evenimente culturale
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-george-enescu-150-de-evenimente-culturale/

Astãzi, cu prilejul Conferinṭei de presã din Aula Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, s-a lansat site-ul Festivalului şi Concursului Internaṭional ‘’George Enescu’’. Fiind printre cele mai exportate produse culturale, la conferinṭã au participat Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naṭional- dl. Puiu Haşoti, Directorul festivalului-dl. Ioan Holender, Primarul General al Municipiului Bucureşti-dl. Sorin Oprescu, Directorul General […]

Un articol de Andrada Văsii|31 octombrie 2012

Astãzi, cu prilejul Conferinṭei de presã din Aula Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, s-a lansat site-ul Festivalului şi Concursului Internaṭional ‘’George Enescu’’.

Fiind printre cele mai exportate produse culturale, la conferinṭã au participat Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naṭional- dl. Puiu Haşoti, Directorul festivalului-dl. Ioan Holender, Primarul General al Municipiului Bucureşti-dl. Sorin Oprescu, Directorul General al Societãṭii de Televiziune, Directorului General al Societãṭii Române de Radiodifuziune, Preşedintele Institutului Culturaal Român, dar şi reprezentanṭi ai partenerilor şi sponsorilor festivalului.

Cea de-a XXI-a ediṭie a Festivalului ‘’George Enescu’’ se va desfãşura între 1 şi 28 septembrie 2013 şi va include concerte simfonice, recitaluri, spectacole de operã şi balet, dar şi concerte camerale în sãlile principale ale Bucureştiului şi nu numai ( vor mai fi vizate şi oraşe istorice cu un trecut legat de cel al compozitorului). In total, se preconizeazã cã vor avea loc peste 150 de evenimente cu tematicã specificã.

 

 

05
/01
/16

Ştiaţi că într-o zi de 5 ianuarie se inaugura Teatrul de Comedie din București, la iniţiativa lui Radu Beligan? Ajuns astăzi la venerabila vârstă de 97 de ani, maestrul Beligan a fost directorul instituţiei timp de opt ani, în perioada 1961 — 1969.

05
/01
/16

Într-o zi de 5 ianuarie (1932) se năştea Umberto Eco, unul dintre cei mai de seamă gânditori contemporani. Eseurile sale sunt adevărate modele ale genului. Strălucitoarea sa operă romanescă, începută în 1980 cu Numele trandafirului, este renumită pentru subtilele ei jocuri de limbaj şi pentru abundenţa simbolurilor şi aluziilor culturale.

04
/01
/16

Pe  5, 6 și 7 ianuarie, la Sala Mică de la Teatrul Excelsior, are loc ÎnScenarii, un festival de spectacole și filme făcute de adolescenţi. Pentru că "sfârşitul încununează opera", ultima seară se va încheia cu spectacolul ”O femeie singură”, ce o va avea ca protagonistă pe actriţa Maia Morgenstern.

04
/01
/16

În România, anul 1989 s-a încheiat cu o revoluţie, nimeni nu a uitat, iar revoluţia aceasta a devenit o graniţă între viaţa de dinainte şi cea de după. Spectacolul „Anul dispărut. 1989”, care tocmai a avut premiera la Teatrul Mic, este despre viaţa de dinainte.

02
/01
/16

Mel Gibson, unul dintre cei mai fermecători actori din lume, împlinește 60 de ani. Când era doar un puști, tatăl său, un catolic înflăcărat, l-a învăţat cele zece porunci. Apoi i-a spus-o pe a unsprezecea: „Să nu te minţi singur“. A trăit Mel Gibson după această ultimă poruncă?

02
/01
/16

George Alexandru s-a stins din viață vineri, 1 ianuarie, la ora 23.30 la Spitalul Fundeni, la vârsta de 58 de ani, din cauza unor complicații severe ale unei infecții abdominale grave, nu în timpul unei operaţii, a precizat Institutul Clinic Fundeni într-un comunicat. Trupul actorului va fi depus luni, la ora 11.00, la Teatrul Nottara. El va fi înmormântat tot luni, la cimitirul Ghencea.

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.