Festivalul „George Enescu“ se vede LIVE online la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-george-enescu-se-vede-live-online-la-tvr/

Fii webspectator pe enescu.tvr.ro! Toate concertele de la Ateneul Român şi de la Sala Mare a Palatului vor fi disponibile în direct, online, pe noul site TVR dedicat festivalului.

Un articol de Andrada Văsii|27 august 2013

Fii webspectator pe enescu.tvr.ro! Toate concertele de la Ateneul Român şi de la Sala Mare a Palatului vor fi disponibile în direct, online, pe noul site TVR dedicat festivalului. TVR lansează site-ul propriu dedicat actualei ediţii a Festivalului Internaţional „George Enescu” – enescu.tvr.ro.

Site-ul reprezintă atât o platformă video pentru transmiterea în direct a tuturor concertelor susţinute la Ateneul Român şi la Sala Mare a Palatului şi care vor fi preluate de TVR, cât şi o colecţie de informaţii – articole, materiale video, fotografii de arhivă – selecţionate special pentru iubitorii acestui fenomen muzical unic.

Site-ul TVR dedicat festivalului le oferă internauţilor, pentru ediţia din acest an, posibilitatea de urmări în direct toate concertele pe care Televiziunea Română le va prelua la ediţia a XXI-a. Astfel, atât concertele transmise în direct de TVR 1, TVR 2 şi TVD HD, cât şi concertele care vor fi înregistrate şi care vor fi incluse ulterior în grilele de programe ale TVR, vor fi transmise ÎN DIRECT de la festival pe site-ul enescu.tvr.ro.

Interviuri și concerte

Site-ul cuprinde informaţii despre istoria festivalul şi despre viaţa şi muzica lui George Enescu, interviuri cu personalităţi cunoscute ale lumii muzicale care au urcat pe scena festivalului la ediţiile anterioare, dar şi materiale video de actualitate realizate sub genericul „Agenda Festivalului”. Jurnaliştii TVR Marius Constantinescu, Aimee D’Albon şi Cătălin Sava vor deveni bloggeri pe perioada festivalului, pe enescu.tvr.ro şi vor aduce cele mai noi relatări de la festival.

Primul concert care va putea fi urmărit în direct, online, pe enescu.tvr.ro este concertul care deschide ediţia a XXI-a a festivalului – Concertul Staatskapelle Berlin, sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim (duminică, 1 septembrie, de la ora 19.30). În program: G. Enescu – Rapsodia română nr. 2 în Re Major op. 11 şi Sir E. Elgar – Simfonia nr. 2 în Mi bemol Major op. 63.

Cei interesaţi vor găsi programul transmisiunilor online disponibile pe site-ul enescu.tvr.ro, precum şi programul complet al transmisiunilor în direct asigurate de posturile TVR 1, TVR 2, TVR HD şi de platforma video a Televiziunii Române – TVR+.

Info:

Televiziunea Română, coproducător al Festivalului „George Enescu”, a lansat la ediţia precedentă a festivalului (ediţia a XX-a, 2011), prima invitaţie adresată publicului meloman de a deveni webspectator şi de a trăi experienţa Enescu în versiune online: atunci, TVR a transmis pentru prima oară şi pe platformă online concerte din cadrul festivalului.

Foto credit: Site TVR

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.