Festivalul „George Enescu”, soprana Adela Zaharia și baritonul George Petean, nominalizați la International Opera Awards 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-george-enescu-soprana-adela-zaharia-si-baritonul-george-petean-nominalizati-la-international-opera-awards-2020/

Festivalul Internaţional „George Enescu” a fost nominalizat în premieră la International Opera Awards 2020, pentru că a promovat muzica de operă în programul său artistic.

Un articol de Liliana Matei|11 februarie 2020

La categoria din care face parte prestigiosul eveniment organizat în România sunt nominalizate manifestări de gen celebre în lume. Printre acestea, Festivalul de la Salzburg sau Donizetti Opera Festival, Macerata Opera Festival și Opera FestivalO19 (Opera din Philadelphia).

La International Opera Awards 2020 au fost nominalizați și doi artiști români: soprana Adela Zaharia, la categoria Young Singer, și baritonul George Petean, la categoria „Male Singer”.

Adela Zaharia, născută în Arad, a absolvit Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În 2012 a câştigat Marele Premiu „Darclée” la concursul cu acelaşi nume de la Brăila, iar în 2017 a fost câștigătoarea concursului „Operalia” (Premiul I şi Categoria Zarzuela). Din anul 2015, face parte din Deutsche Oper am Rhein din Düsseldorf.

La categoria Young Singer, soprana de origine română concurează cu Xabier Anduaga, Lena Belkina, Vasilisa Berzhanskaya, Lidia Fridman, Teresa Iervolino, Konu Kim, Roberta Mantegna, Zuzana Marková şi Chrystal E Williams.

Baritonul George Petean, originar din Cluj-Napoca, a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. În 1999 a obţinut marele premiu la Concursul Internaţional „Hariclea Darclée”. Un an mai târziu și-a făcut debutul international la Opera din Roma, în „Boema” de G. Puccini. În anii 2002-2010 a fost solist al Operei din Hamburg.

La categoria Male Singer, artistul născut în România concurează cu Álvarez, Javier Camarena, Stephen Gould, René Pape şi

Russell Thomas.

Câștigătorii International Opera Awards 2020 vor fi anunțați în cadrul unei gale care va avea loc pe 4 mai 2020, la Sadler’s Wells, Londra.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.

29
/08
/22

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, începând cu ora 19.00, la CREART – SALA TEATRELLI din București (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României și Muzeul Național George Enescu și cu susținerea Kaufland România, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează concertul de deschidere a turneului național FIORI E COLORI.

26
/08
/22

Dimitri’s Bats a lansat piesa „Get Your Fix”, un nou single despre reclame, dragoste și consumerism, de pe viitorul EP al trupei, „Get Your Fix”. Vă invităm să-l cunoașteți mai bine pe Radu Osaciuc, solistul trupei, într-un interviu sub formă de alfabet.

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.