Festivalul Internaţional de Film Transilvania a obţinut o finanţare de 497.000 de lei de la CNC
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-de-film-transilvania-a-obtinut-o-finantare-de-497-000-de-lei-de-la-cnc/

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a obţinut o finanţare de 497.000 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), aceasta fiind cea mai mare sumă alocată unui eveniment cinematografic care se va desfăşura în prima jumătate a anului viitor, informează site-ul CNC. Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) ajunge anul viitor la cea […]

Un articol de Andrada Văsii|8 noiembrie 2012

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a obţinut o finanţare de 497.000 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), aceasta fiind cea mai mare sumă alocată unui eveniment cinematografic care se va desfăşura în prima jumătate a anului viitor, informează site-ul CNC.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) ajunge anul viitor la cea de-a XII-a ediţie, care se va desfăşura între 31 mai şi 9 iunie. TIFF a primit anul trecut, pentru ediţia din 2012, o finanţare de 621.000 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Pe locul al doilea în ordinea finanţărilor, anul acesta, se află Festivalul Internaţional de Film Politic Cinepolitica, un eveniment care anul acesta a avut prima ediţie. Asociaţia „Cultură şi Imagine”, care organizează festivalul, a primit o sumă de 245.000 de lei din partea CNC.

Următorul festival de film finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, în ordinea descrescătoare a sumelor acordate, este NexT. Festivalul de scurt şi mediu metraj a fost fondat în memoria regizorului Cristian Nemescu şi a sound designer-ului Andrei Toncu şi se va desfăşura între 10 şi 14 aprilie 2013. Centrul Naţional al Cinematografiei a acordat o sumă de 128.000 de lei pentru ediţia de anul viitor a festivalului NexT.

De asemenea, Centrul Naţional al Cinematografiei finanţează următoarele festivaluri care se desfăşoară în prima jumătate a anului viitor: Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (120.000 de lei), Festivalul Internaţional de Film Central-European „7+1” (100.000 de lei ), Festivalul Internaţional de Film şi Carte pentru Copii – Dream Fest Slatina (100.000 de lei), Târgul de Film „Golden Carpathian” (96.600 de lei), Festivalul Internaţional de Film TimiShort (65.000 de lei), Zilele Filmului Românesc (57.000 de lei), Festivalul Internaţional de Film Documentar „One World Romania” (44.000 de lei) şi Festivalul de Film „Cinevil” (25.000 de lei). În aceeaşi categoria a intrat şi gala premiilor UCIN (Uniunea Cineaştilor) pentru producţia filmului românesc 2012 (75.000 de lei).

De asemenea, Centrul Naţional al Cinematografiei a finanţat în această sesiune gala premiilor Gopo, cu 180.000 de lei, workshop-ul de animaţie al asociaţiei Este’n’Est (care organizează şi festivalul de animaţie Anim’est. Workshop-ul a primit o finanţare de 100.000 de lei. Asociaţiile de specialitate au primit finanţare pentru standuri la unele dintre cele mai mari festivaluri din lume. Astfel, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc a primit 122.400 de lei pentru standul de la Festivalul de la Cannes şi 100.000 de lei pentru organizarea standului românesc de la festivalul de Film de la Berlin. De asemenea, Este’n’Est a primit 50.000 de lei pentru standul românesc de la festivalul de film de la Clermont-Ferrand.

 

 

Sursa: Mediafax

01
/12
/16

Începând din sec. al XVIII-lea, domnii fanarioţi au luat o serie de măsuri menite să transforme aglomaraţia de case ridicate cum da Dumnezeu, pe uliţe desfundate, fără nume şi ameninţate periodic de revărsările Dâmboviţei, într-un oraş mai bine rostuit.

30
/11
/16

Cinematografele indiene vor trebui să difuzeze imnul național înaintea fiecărei proiecții de film, a decis miercuri Curtea Supremă din India. Ordinul vine pe fondul unei dezbateri la nivel național cu privire la ascensiunea naționalismului agresiv în India sub conducerea partidului hindus de dreapta Bharatiya Janata Party.

30
/11
/16

Cu ocazia Sărbătorilor, micii actori din centrele umanitare Mia’s Children și The Door au pus în scenă “Steaua Nordului”, un spectacol pentru întreaga familia - canto, clovnerii și dans. Coregrafia a fost creată de la zero chiar de către copii. Spectacolul va avea loc pe 8 și 9 decembrie, de la ora 19.00, la Conservator, iar banii strânși din vanzarea biletelor vor fi donați copiilor.

30
/11
/16

Începutul lunii decembrie aduce la Radio România Muzical, unicul post românesc clasic, jazz & more, întâlniri memorabile: cu unul dintre cei mai importanți compozitori ai tuturor timpurilor, Wolfgang Amadeus Mozart, comemorat la 225 ani de la moarte, dar și mari spectacole de operă, transmise în direct de pe două dintre cele mai importante scene ale lumii: Teatrele Metropolitan din New York și Scala din Milano

30
/11
/16

Gigi Căciuleanu, alături de trupa sa, repetă pe scena Teatrului EXCELSIOR pentru cel mai nou spectacol al său, #EMOJIPLAY. Avanpremiera va avea loc pe 13 decembrie, iar premiera oficială pe 14 decembrie în Sala Mare a Teatrului EXCELSIOR.

30
/11
/16

Capodoperă a literaturii universale, adevărată încercare pentru interpreţi şi creatorii de spectacol, piesă de perenă actualitate, plină de învăţăminte pentru cei de astăzi, ca şi pentru contemporanii lui Shakespeare, Regele Lear revine pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti după 46 de ani de la memorabila montare a lui Radu Penciulescu, cu George Constantin în rolul titular.

29
/11
/16

Trecutul ne dezvăluie foarte multe lucruri, nu doar o incurabilă melancolie. Trecutul are o anumită forţă de a se impune în actualitate fără a-şi face simtiţă prezenţa. Acest lucru se petrece şi cu teatrul în general când pur şi simplu vorbim despre teatru, chiar dacă o facem la timpul trecut. Forţa sa este invizibilă şi efectele devin vizibile când doar îi constatăm absenţa.

29
/11
/16

Sâmbătă, 3 decembrie, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, regizorul Radu Jude și criticul de film Andrei Gorzo vor intra în culisele filmului "Inimi cicatrizate". Pelicula lui Jude a câştigat Premiul Special al Juriului şi trofeul "Don Quijote" la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

29
/11
/16

În 1869, „fiica Rinului”, Elisabeta de Wied, căsătorită cu principele Carol, plină de emoţie şi bolnavă de rujeolă, îşi făcea intrarea în Bucureşti, unde avea să domnească alături de soţul ei până în septembrie 1914.

28
/11
/16

Lungmetrajul „SIERANEVADA”, în regia lui Cristi Puiu, propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, se află, în această perioadă, în plină campanie de promovare în Statele Unite ale Americii. Astfel până pe 6 decembrie 2016, la Los Angeles, sunt programate mai multe proiecții speciale ale filmului și întâlniri cu presa și critica americană.

28
/11
/16

La cererea publicului și în urma succesului avut la premiera din luna septembrie, montarea inedită și modernă a celebrei operete „Văduva Veselă” de Franz Lehár, în regia lui Andrei Șerban, revine pe scena Operei Naționale București. Soliștii, baletul și corul Operei Naționale Române Iași, alături de orchestra Operei Naționale București, oferă spectacole în zilele de 1, 2, 3 și 4 decembrie, începând cu ora 18.30.

28
/11
/16

Revizorul este una dintre cele mai de succes producții ale Teatrului de Comedie, încununată cu cronici elogioase la Edinburgh și aplaudată de mii de spectatori în cei 10 ani de la premieră. Iubitorii teatrului sunt așteptați sâmbătă, 3 decembrie, de ora 19.00, la Sala Radu Beligan pentru aniversarea acestui longeviv spectacol de comedie.