Festivalul Internațional de Teatru Idiș se desfășoară online
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-de-teatru-idis-se-desfasoara-online/

Teatrul Evreiesc de Stat va organiza, în perioada 25-31 mai, cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST. „THE BEST OF TES FEST” va fi o retrospectivă online a unora dintre cele mai importante momente prezentate pe scena Teatrului Evreiesc de Stat, pe parcursul ediţii ale Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST.

Un articol de Liliana Matei|25 mai 2020

Chiar și în aceste momente extrem de dificile, pentru fiecare dintre noi, TES continuă proiectul său de anvergură – Festivalul Internațional de Teatru Idiș TES FEST, susținut încă de la prima ediție de către Primăria Municipiului București.

„Gândurile și emoțiile transmise, în toată această perioadă, către teatrul nostru, comunicarea intensă cu prietenii și colaboratorii noștri, reprezentanți ai limbii și culturii idiș din întreaga lume, ne-au încurajat să credem în continuare în visul nostru de a realiza, în fiecare an, acest eveniment unic în lume – Festivalul Internațional de Teatru Idiș TES FEST, și de a face din Teatrul Evreiesc de Stat un pol al culturii idiș din întreaga lume”, transmite TES printr-un comunicat de presă.

De asemenea, împreună cu toți prietenii și colaboratorii noștri din Israel, SUA, Polonia, Franța, Austria, Ucraina, Rusia, Republica Moldova vom sărbători, pe 30 Mai, Ziua Limbii și Teatrului Idiș printr-o serie de evenimente speciale, difuzate în mediul on-line.

Fragmente din înregistrările video, realizate pe scena TES,  dar și momente artistice în premieră, realizate de actorii trupei TES, vor fi transmise zilnic, pe rețelele de socializare ale teatrului:

* Facebook – https://www.facebook.com/teatrulevreiesc/

* YouTube – https://www.youtube.com/teatrulevreiesc

Teatrul Evreiesc de Stat aniversează, în acest an, 72 de ani de existență și 144 de ani de la înfiinţarea primului teatru profesionist de limbă idiș din lume în România, la Iași, în anul 1876, de către scriitorul și artistul Avram Goldfaden.

Ediția a V-a a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST este un simbol al continuității, ce ilustrează dorința Teatrului Evreiesc de Stat de a menține viu spiritul limbii și culturii idiș, de a crea, chiar și de la distanță, o poartă spre cunoaștere, spre diversitate culturală, de a demonstra că, prin solidaritate, prietenie și sinceritate, valorile culturale reale sunt mai prezente și mai importante ca niciodată.

05
/07
/20

CRONICĂ DE FILM Scris și regizat de Nicolas Bedos, „La Belle Époque” (2019), prezentat anul trecut la Cannes în afara competiției și programat să deschidă ediția amânată din acest a TIFF-ului clujean, este o comedie tipic franceză cu vedete. Eternul subiect al cuplurilor în criză este ambalat puțin diferit, însă fără nimic memorabil.

05
/07
/20

Biblioteca de New Media Art pentru Copii îi invită pe cei mici într-o aventură virtuală educativă și distractivă, care-i poartă prin toate etapele de creare a unei super animații, ajutându-i să înțeleagă, pas cu pas, cum pot deveni chiar ei, din spectatori de desene animate, creatori.

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

03
/07
/20

„UNATC - Uși redeschise online“. MASTER 1 SCENOGRAFIE. DESIGN DE COSTUM, prof. univ. dr. Ștefania CENEAN. O incursiune de-a lungul evoluției modei – pentru actualii studenți, viitori designeri de costum.

03
/07
/20

„UNATC - Uși redeschise online“. „Stilul Freddie”. Regia: Eusebio. Scenariu: Sabina State. Cu: Sara Cuncea, Frederic Negrescu. DOP: Adi Marghitan. Montaj & Sunet: Ramona Chistruga

03
/07
/20

Având în vedere situația excepțională pe care o traversează în această perioadă toate sectoarele societății, Uniunea Teatrală din România a fost nevoită să reconsidere organizarea Galei Premiilor UNITER 2020.

03
/07
/20

E 3 iulie 1883. Într-o casă dintr-un oraș european plin de poezie, de nostalgie, dar și de curiozitate față de un viitor, se naște un băiat. Peste ani, numele lui va figura în nenumărate biblioteci și va fi cunoscut în lumea întreagă.

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

Pagina 1 din 89612345...102030...Ultima »