Festivalul Internaţional de Teatru – NETA, susţinut cu bani de la Guvern
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-de-teatru-neta-sustinut-cu-bani-de-la-guvern/

Guvernul va susţine financiar organizarea şi desfăşurarea Festivalului Internaţional de Teatru – NETA 2015 (New European Theatre Action), care va avea loc pentru prima dată la Bucureşti, în perioada 28 august – 3 septembrie, alocând Ministerului Culturii suma de 1,18 milioane de lei.

Un articol de Petre Ivan|7 Aprilie 2015

Festivalul Internaţional de Teatru NETA 2015, organizat la zece ani de la înfiinţarea reţelei NETA, va reuni 13 dintre cele mai reprezentative producţii teatrale din spaţiul sud-est european, sub genericul “Teatrul – Erou al Timpului Prezent”.

“Acest eveniment de anvergură va avea un rol important în promovarea teatrului românesc, susţinerea creaţiei contemporane şi stimularea vieţii culturale”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

NETA – New European Theatre Action, reţea din care face parte, ca membru fondator, Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti, îşi are sediul la Ljubljana (Slovenia) şi reuneşte 67 de membri (teatre naţionale, companii, festivaluri) din 19 ţări europene, fiind în prezent cea mai amplă asociere teatrală de acest format în Europa.

Selecţia spectacolelor invitate la Festivalul NETA de la Bucureşti aparţine unui juriu compus din trei personalităţi ale vieţii teatrale internaţionale: Blagoja Stefanovski, preşedinte NETA, director artistic al Teatrului Mic de Dramă din Bitola (Macedonia), Damir Domitrović, secretar general NETA, directorul Festivalului Internaţional de Teatru ExPonto, Ljubljana (Slovenia), şi George Banu, teatrolog, preşedintele de onoare al AICT – The International Association of Theatre Critics, profesor la Sorbona, Paris (Franţa).

Evenimentul teatral de la Bucureşti va prilejui o primă confruntare a creatorilor din sud-estul Europei cu publicul şi cu oamenii de teatru din România, dar şi cu invitaţi din străinătate – critici de teatru, jurnalişti, directori de festivaluri, coordonatori de proiecte.

Foto: NETA – facebook

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

Page 1 of 83212345...102030...Last »