Festivalul MultiArt pentru deţinuţi închide Fest(in) pe Bulevard
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-multiart-pentru-detinuti-inchide-festin-pe-bulevard/

Administraţia Naţională a Penitenciarelor organizează, în parteneriat cu Teatrul Nottara, cea de-a VII-a ediţie a Festivalului MultiArt pentru deţinuţi, care va avea loc în zilele de miercuri, 18 şi joi, 19 noiembrie, ora 17:00, la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu.

Un articol de Liliana Matei|15 Noiembrie 2015

Desfăşurat în anii anteriori ca eveniment de sine stătător, ediţia din acest an marchează încheierea Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard. Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile.

Încă de la prima ediţie, proiectul a oferit posibilitatea dezvoltării unor colaborări cu reprezentanţi din lumea teatrului (regizori şi actori), care au lucrat alături de deţinuţi la adaptarea unor texte cunoscute sau la scrierea unor scenarii proprii. Astfel, de la prima ediţie, din anul 2009, şi până în prezent, pe scena Teatrului Nottara au fost susţinute 47 de spectacole, la care au participat 470 de deţinuţi, iar 64 de artişti au regizat piesele de teatru.

La competiţia din acest an s-au înscris 10 unităţi penitenciare, fiind implicaţi 88 de deţinuţi.

Penitenciarele care vor susţine spectacole de teatru, conform celor stabilite în urma preselecţiei, precum şi planificarea acestora în cele două zile de festival sunt:

Miercuri, 18.11.2015: Penitenciarul Bacău – Nimic nou despre Shakespeare;
Penitenciarul Craiova – Pacea cu zmeii;
Penitenciarul Bucureşti Jilava – Cartofi prăjiţi cu orice.

Joi, 19.11.2015: Penitenciarul Bucureşti Rahova – Castingul clovnilor;
Penitenciarul Codlea – 12 oameni furioşi;
Penitenciarul Bistriţa – De mâine.

Dana Cenuşă, iniţiatorul şi animatorul Festivalului MultiArt pentru deţinuţi nu mai este printre noi, dar conceptul şi ideile sale, purtătoare de valenţe educativ-sociale sunt păstrate. De la ea au rămas aceste gânduri: „E foarte simplu să trăieşti previzibil. Cu toţii avem prejudecăţi mai multe decât ne imaginăm, sau suntem dispuşi să acceptăm. Dacă nu-ţi pui problema cu adevărat, nu ştii. Eu aveam prejudecăţi enorme înainte de a intra în acest sistem, nu puteam să asociez teatrul cu deţinuţii. Avem mereu de-a face cu lucruri care nu ne convin. Aşteptăm să le schimbe altcineva. Eu trebuie să conving societatea că aceşti oameni există, că nu sunt pe Lună. Pentru ei, teatrul e o formă de libertate.”

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

21
/03
/19

Au trecut câțiva ani buni de când, într-un alt sfârșit de martie, am avut șansa unei întâlniri cu actrița Carmen Stănescu. Era anul 2011. Avea atunci 86 de ani și alesese deja să stea departe de scenă, să rămână acasă la ea, în apartamentul de pe Bulevardul Dacia, unde prefera să oprească timpul în loc și să trăiască într-o altă lume…

21
/03
/19

Duminică am fost la muzeu pentru o scurtă incursiune in mintea întortocheată a lui Leonardo Da Vinci. Doar că fără titirel și mami, epuizați după cele aproape zece zile de spitalizare. Pe drum, ne-am oprit cu Alessandro, tatăl lui Lorenzo, la un showroom auto. Cam scumpe mașinile de acolo, totuși, pentru buzunarele noastre pline cu caramele.

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

Page 1 of 78412345...102030...Last »