Festivalul național de arte pentru liceeni „Florian Pittiș” și-a anunțat câștigătorii
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-national-de-arte-pentru-liceeni-florian-pittis-si-a-anuntat-castigatorii/

Cele trei zile de spectacol dedicate exclusiv trupelor de liceeni pasionaţi de teatru şi muzică din cadrul celei de-a VIII-a ediţii a festivalului naţional de arte pentru liceeni “Florian Pittiş” s-au încheiat pe 13 mai.

Un articol de Liliana Matei|18 Mai 2015

Momente inedite, invitați pe măsură și talente incontestabile la un festival deja cu tradiție în care prietenia, folkul și arta vorbesc de la sine.

Prima zi de concurs a debutat cu secțiunea de muzică unde concurenții au interpretat câte două melodii, una dintre ele fiind obligatoriu din repertoriul lui Moțu Pittiș. În a doua zi a avut loc secțiunea de teatru . Ultima seară de festival a început cu spectacolul „Homo Ludens” interpretat de Ana Crețu și Voicu Aaniței, studenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”-secția actorie, a continuat cu decernarea premiilor și s-a încheiat cu un recital marca Ducu Bertzi.

În 2015, peste 40 de trupe de teatru şi muzică din licee din ţară s-au înscris în concurs, după selecţie cele mai bune 11 trupe de muzică şi 6 trupe de teatru intrând în finală. Festivalul şi-a propus ca la fiecare ediţie să aducă un omagiu lăzăristului Florian Pittiş, să promoveze iniţiativele tinerilor şi să îi spijine pe aceia care doresc o carieră în domeniul scenei.

Juriul care a evaluat prestațiile concurenților a fost format din Daniela Nane, Mircea Rusu, Ducu Bertzi, Virgil Ianțu, Adrian Despot și Ionela Neagoe- director adjunct al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”. Președintele juriului-profesor Victor Ioan Nicolae, director al Colegiului Național “Gheorghe Lazăr”, iar președintele de onoare – Anda Pittiș.

Câștigătorii secțiunii de MUZICĂ

Premiul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” – LUISA NEACȘU – Trupa „Zâmbete Pereche” – Liceul Teoretic „Marin Preda”, București.

Premiul de originalitate – Trupa „The Dreamcatchers” – Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, București – pentru intepretarea piesei „Mr. Tambourine man”.

Premiul de popularitate – ANDA STOICAN – Trupa „Five o’clock” – Colegiul Național “Spiru Haret”, București.

Premiul pentru cea mai buna compoziție – ADELINA IANCU – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București – pentru compoziția piesei „Crinul Alb”.

Premiul pentru cea mai buna interpretare a unei piese din repertoriul lui Florian Pittiș – Trupa „Five o’clock” – Colegiul Național “Spiru Haret”, București – pentru interpretarea piesei „Vis de primăvară”.

Marele Trofeu al Festivalului (Ex-aequo )- TEODORA BUCIU – Compania de Teatru „Okaua”, București.

Marele Trofeu al Festivalului ( Ex-aequo ) – Trupa „Fitil Aprins” – Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, București.

Câștigătorii secțiunii de TEATRU

Premiul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” – Trupa „Atelierul de teatru” – Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Botoșani – pentru spectacolul „Ampiticipecreier.com” – de Ilinca Anamaria Prisăcariu

Premiul pentru cea mai bună regie – ILINCA ANAMARIA PRISĂCARIU – Trupa „Atelierul de teatru” – Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Botoșani – pentru regia spectacolului „Ampiticipecreier.com” de Ilinca Anamaria Prisăcariu.

Premiul de interpretare în rol secundar feminin – SABINA MOȘANU – Trupa „Anima” – Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, București – pentru rolul Gaby din spectacolul „Cafeneaua”, scenariu de Mariana Ghițulescu, după Jean Giradoux, Tudor Chirilă, Robert Sherwood, Sam Bobrick, Malala Yousafzai.

Premiul de intepretare în rol secundar masculin – BOGDAN TULBURE – Trupa „AMPRENTE” – Colegiul de Științe „Grigore Antipa”, Brașov – pentru rolul „Dani” din spectacolul „Pisica verde”, de Elise Wilk

Premiul pentru interpretare în rol principal feminin ( Ex-aequo ) – CLAUDIA MOROȘANU , Timișoara – pentru rolul din „Noi două, noi doi și ea”, de Silvana Feline – Filip și Claudia Moroșanu.

Premiul pentru interpretare în rol principal feminin ( Ex-aequo ) – ILINCA ANAMARIA PRISĂCARIU – Trupa „Atelierul de teatru” – Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Botoșani – pentru rolul „Ada”, din spectacolul „Ampiticipecreier.com”, de Ilinca Anamaria Prisăcariu.

Premiul pentru interpretare în rol principal masculin – ANDREI AVRAM – Trupa din Centru – Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Galați – pentru rolul „EL”, din spectacolul „Tot într-o dimineață”, de Bogdan Dumitrescu.

Marele Trofeu al Festivalului pentru cel mai bun spctacol – Compania de teatru „OKaua” – Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, București – pentru spectacolul „Halloween”, de David John Pope.

Premiile nu s-au oprit aici, întrucât Teodora Buciu și trupa „Fitil Aprins”, câștigătoarele trofeului festivalului sunt invitate să cânte în cadrul Festivalului „Folk You”din  Vama Veche. Mai mult, la invitația lui Ducu Bertzi, ele vor avea ocazia să cânte și pe scena festivalului „Floare de colț” de la Sighet în cadrul celei de-a treia ediții.

De asemenea, la secțiunea de teatru Trupa „OKaua” își va juca spectacolul „Halloween” pe scena Teatrului Excelsior.

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Ieri, 9 decembrie,  în sala „Ion Băieșu” a Teatrului Dramaturgilor Români, a avut loc premiera oficială a spectacolului FAPTE BUNE de Sebastian Ungureanu, regia Alexandru Nagy, o comedie de moravuri care începe ca o farsă și se termină ca o satiră despre geneza politicii românești post-decembriste.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

09
/12
/18

Unul din cei mai cunoscuţi regizori români de film, multi-premiatul Nae Caranfil, după trei decenii de la debutul său în cinematografie, se află, la acest final de 2018, în pragul unui îndrăzneţ demers teatral. Papagalul mut - Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat, piesă în două acte de Nae Caranfil, este o poveste incredibilă, dar reală, având în centru una dintre cele mai enigmatice şi fascinante figuri ale secolului al XVIII-lea. 

08
/12
/18

„Oxygen”, piesa controversatului Ivan Vîrîpaev, copilul teribil al noii dramaturgii ruse, considerat ca estetică între Quentin Tarantino și Andrei Tarkovski, se joacă în această seară (8 decembrie) și vineri, 14 decembrie, la teatrul Teatrelli, în București.  Spectacolul este programat de la ora 19.30. Textul este considerat unul dintre cele mai puternice texte contemporane, un poem teatral despre puritatea sinelui și descoperirea celuilalt.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

Page 1 of 76512345...102030...Last »