Festivalul național de arte pentru liceeni „Florian Pittiș” și-a anunțat câștigătorii
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-national-de-arte-pentru-liceeni-florian-pittis-si-a-anuntat-castigatorii/

Cele trei zile de spectacol dedicate exclusiv trupelor de liceeni pasionaţi de teatru şi muzică din cadrul celei de-a VIII-a ediţii a festivalului naţional de arte pentru liceeni “Florian Pittiş” s-au încheiat pe 13 mai.

Un articol de Liliana Matei|18 Mai 2015

Momente inedite, invitați pe măsură și talente incontestabile la un festival deja cu tradiție în care prietenia, folkul și arta vorbesc de la sine.

Prima zi de concurs a debutat cu secțiunea de muzică unde concurenții au interpretat câte două melodii, una dintre ele fiind obligatoriu din repertoriul lui Moțu Pittiș. În a doua zi a avut loc secțiunea de teatru . Ultima seară de festival a început cu spectacolul „Homo Ludens” interpretat de Ana Crețu și Voicu Aaniței, studenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”-secția actorie, a continuat cu decernarea premiilor și s-a încheiat cu un recital marca Ducu Bertzi.

În 2015, peste 40 de trupe de teatru şi muzică din licee din ţară s-au înscris în concurs, după selecţie cele mai bune 11 trupe de muzică şi 6 trupe de teatru intrând în finală. Festivalul şi-a propus ca la fiecare ediţie să aducă un omagiu lăzăristului Florian Pittiş, să promoveze iniţiativele tinerilor şi să îi spijine pe aceia care doresc o carieră în domeniul scenei.

Juriul care a evaluat prestațiile concurenților a fost format din Daniela Nane, Mircea Rusu, Ducu Bertzi, Virgil Ianțu, Adrian Despot și Ionela Neagoe- director adjunct al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”. Președintele juriului-profesor Victor Ioan Nicolae, director al Colegiului Național “Gheorghe Lazăr”, iar președintele de onoare – Anda Pittiș.

Câștigătorii secțiunii de MUZICĂ

Premiul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” – LUISA NEACȘU – Trupa „Zâmbete Pereche” – Liceul Teoretic „Marin Preda”, București.

Premiul de originalitate – Trupa „The Dreamcatchers” – Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, București – pentru intepretarea piesei „Mr. Tambourine man”.

Premiul de popularitate – ANDA STOICAN – Trupa „Five o’clock” – Colegiul Național “Spiru Haret”, București.

Premiul pentru cea mai buna compoziție – ADELINA IANCU – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București – pentru compoziția piesei „Crinul Alb”.

Premiul pentru cea mai buna interpretare a unei piese din repertoriul lui Florian Pittiș – Trupa „Five o’clock” – Colegiul Național “Spiru Haret”, București – pentru interpretarea piesei „Vis de primăvară”.

Marele Trofeu al Festivalului (Ex-aequo )- TEODORA BUCIU – Compania de Teatru „Okaua”, București.

Marele Trofeu al Festivalului ( Ex-aequo ) – Trupa „Fitil Aprins” – Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, București.

Câștigătorii secțiunii de TEATRU

Premiul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” – Trupa „Atelierul de teatru” – Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Botoșani – pentru spectacolul „Ampiticipecreier.com” – de Ilinca Anamaria Prisăcariu

Premiul pentru cea mai bună regie – ILINCA ANAMARIA PRISĂCARIU – Trupa „Atelierul de teatru” – Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Botoșani – pentru regia spectacolului „Ampiticipecreier.com” de Ilinca Anamaria Prisăcariu.

Premiul de interpretare în rol secundar feminin – SABINA MOȘANU – Trupa „Anima” – Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, București – pentru rolul Gaby din spectacolul „Cafeneaua”, scenariu de Mariana Ghițulescu, după Jean Giradoux, Tudor Chirilă, Robert Sherwood, Sam Bobrick, Malala Yousafzai.

Premiul de intepretare în rol secundar masculin – BOGDAN TULBURE – Trupa „AMPRENTE” – Colegiul de Științe „Grigore Antipa”, Brașov – pentru rolul „Dani” din spectacolul „Pisica verde”, de Elise Wilk

Premiul pentru interpretare în rol principal feminin ( Ex-aequo ) – CLAUDIA MOROȘANU , Timișoara – pentru rolul din „Noi două, noi doi și ea”, de Silvana Feline – Filip și Claudia Moroșanu.

Premiul pentru interpretare în rol principal feminin ( Ex-aequo ) – ILINCA ANAMARIA PRISĂCARIU – Trupa „Atelierul de teatru” – Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Botoșani – pentru rolul „Ada”, din spectacolul „Ampiticipecreier.com”, de Ilinca Anamaria Prisăcariu.

Premiul pentru interpretare în rol principal masculin – ANDREI AVRAM – Trupa din Centru – Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Galați – pentru rolul „EL”, din spectacolul „Tot într-o dimineață”, de Bogdan Dumitrescu.

Marele Trofeu al Festivalului pentru cel mai bun spctacol – Compania de teatru „OKaua” – Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, București – pentru spectacolul „Halloween”, de David John Pope.

Premiile nu s-au oprit aici, întrucât Teodora Buciu și trupa „Fitil Aprins”, câștigătoarele trofeului festivalului sunt invitate să cânte în cadrul Festivalului „Folk You”din  Vama Veche. Mai mult, la invitația lui Ducu Bertzi, ele vor avea ocazia să cânte și pe scena festivalului „Floare de colț” de la Sighet în cadrul celei de-a treia ediții.

De asemenea, la secțiunea de teatru Trupa „OKaua” își va juca spectacolul „Halloween” pe scena Teatrului Excelsior.

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

22
/02
/19

Toate problemele par să fi înghețat sub stratul uriaș de zăpadă în acest orășel nordic. Nels Coxman (Liam Neeson), cetățean model și familist convins, este pus la grea încercare în momentul în care fiul sau este găsit mort în circumstanțe foarte misterioase.

21
/02
/19

Omul cel bun din Seciuan de Bertolt Brecht, spectacolul montat de regizorul Andrei Şerban la Teatrul Bulandra, rămâne o parabolă grăitoare despre „omul nou”. I-am putea spune la fel de bine „omul contemporan” sau într-o formulă deja consacrată, „omul recent”.

21
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Cu „The Favourite” (2018), grecul Yorgos Lanthimos se instalează confortabil în zona mainstream a cinema-ului de autor. Este cel mai puțin perturbator film al său și, probabil, cel mai relaxat, chiar dacă sunt prezente toate mărcile sale stilistice. O lejeritate și o lipsă de încrâncenare binevenite.

21
/02
/19

“Charleston” (regia Andrei Crețulescu), “Dragoste 1. Câine” (regia Florin Șerban), “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (regia Radu Jude), “Moromeții 2” (regia Stere Gulea) și “Pororoca” (regia Constantin Popescu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film. Câstigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Premiilor Gopo, care va avea loc marți, 19 martie, la Teatrul Național din București. Evenimentul va fi transmis live, începând cu ora 20.00, pe Film Now.

21
/02
/19

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită la vernisajul expoziției „UNArte la Antipa’’ care va avea loc vineri, 22 februarie de la ora 14.00, la sediul muzeului din Șoseaua Kiseleff nr. 1.

21
/02
/19

Violonistul LIVIU PRUNARU, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, artistul care se bucură de dreptul de folosinţă asupra viorii de patrimoniu universal  Stradivarius „Pachoud” din 1694 – va putea fi aplaudat la Sala Radio, într-un concert extraordinar în care se va afla într-o dublă ipostază: de solist și... dirijor!

21
/02
/19

Apoi, lucrurile au luat o întorsătură nedorita. Tati a descoperit că durerile constante pe care le resimtise in ultimele zile in zona toracelui erau semnul unei boli grave, apărută pe fondul stresului și imunității scăzute.

21
/02
/19

De‑acum eram tot timpul împreună, titirelul, mama, tata şi cu mine, titirelul cu toanele lui, noi, ceilalţi trei, cu nelinistile și micile noastre bucurii.

Page 1 of 77812345...102030...Last »