Festivalul Película, ajuns la a treia ediție
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-pelicula-ajuns-la-a-treia-editie/

A treia ediţie a festivalului Película – Latin America Film& Experience va avea loc între 12 şi 16 septembrie 2018, la Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|8 iulie 2018

Publicul va putea descoperi culturile altor țări, diferențele și similaritățile dintre România și zona Americii Latine. Festivalul se concentrează pe cultura latino-americană și combină armonios proiecțiile de filme cu demonstrațiile de dans, mâncarea și muzica, expozițiile de fotografie cu poveștile celor îndrăgostiți de această lume plină de pasiune și umanitate, pentru ca spectatorii să aibă parte de o experiență extraordinară.

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA și este susținut onorific de ambasadele celor 8 țări din America Latină prezente la București: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Venezuela, Uruguay. Lor li se alatură Ambasada Franței, Institutul Francez și Institutul Cervantes.

Îi invităm alături de noi pe toți cei care doresc să descopere America Latină, dar și pe cei care au vizitat-o deja sau sunt născuți acolo. Timp de 5 zile încercăm să oferim publicului o experiență multisenzorială, o călătorie vie și complexă. Este al treilea an când festivalul este realizat aproape integral din surse propria. În acest moment principalele ingrediente sunt pasiunea și o echipă de interni și voluntari minunați. ” – Ileana Cecanu, orgnizatorul festivalului.

Ediția de anul acesta aduce pentru prima data în fața spectatorilor o secțiune competițională dedicată filmelor provenite din America Latină. Înscrierile au fost realizate prin intermediul platformei Filmfreeway și s-au încheiat la finalul lunii iunie. Titlurile ce vor face parte din competiție vor fi anunțate în luna august.

PERU este țara în focus anul acesta la Película. Ambasada Peru în România este invitatul de onoare al acestei ediții și consideră acest eveniment o ocazie perfectă pentru a pune în lumină artiștii tineri și foarte talentați, cultura tării, dar și pentru a suda relația dintre România și Peru.

Republica Peru, ca moștenitoare a uneia dintre cele mai vechi civilizații din lume, oferă o largă și uimitoare gamă de atracții culturale. Ambasada Republicii Peru încearcă să împărtășească aceste bogății unicat cu publicul din România, prin diferitele activități culturale.

Cu ocazia participării Republicii Peru în calitate de invitat de onoare a ediției a treia de Pelicula, suntem încântați să anunțăm că doi regizori peruani ale căror filme vor fi proiectate anul acesta la festival: Javier Corcuera și Enrica Perez, vor fi alături de noi pe parcursul evenimentului. Spectatorii vor putea, de asemenea, să experimenteze Peru prin muzică, expoziții de fotografii, o degustare de mâncare a bucătăriei sale renumite în întreaga lume și multe alte surprize ce vă așteaptă să le descoperiți” – au declarat reprezentanții Ambasadei Republicii Peru la București.

Festivalul Película este unul interactiv, astfel că printr-o participare activă, audiența va avea parte de o experiență completă, colorată și memorabilă.

 

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/PeliculaLAFE
Pagina de instagram: @peliculalafe

 

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.