Festivalul Țăndărică Altfel, ediția a II-a
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-tandarica-altfel-editia-a-ii-a/

7 zile, 25 de reprezentaţii, 14 ateliere interactive de creaţie, 7 întâlniri cu specialişti din diferite domenii, o premieră, o lansare de carte, o expoziţie cu ilustraţii din carte, o campanie umanitară. În săptămâna altfel (18-24 aprilie), Teatrul Țăndărică îi invită pe cei mici la un maraton al evenimentelor culturale, sociale şi educative care vor avea loc în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Țăndărică Altfel.

Un articol de Petre Ivan|13 aprilie 2016

În prima zi a ediției de anul acesta, care va începe luni 18 aprilie, micii spectatori pot participa de la ora 17.30, la un spectacol-eveniment, în Premieră Națională, OMUL DE ZĂPADĂ CARE VOIA SĂ ÎNTÂLNEASCĂ SOARELE de Matei Vișniec, spectacol care va fi precedat de lansarea cărții ce conține textul spectacolului, dar și de expoziția cu ilustrații din carte, realizate de Andra Bădulescu și apărută la Editura Arthur.

Evenimentele vor avea loc în prezența autorului.

Atelierele din cadrul Festivalul Țăndărică Altfel îi va introduce pe copii în culisele teatrului oferindu-le ocazia să vadă care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a realiza un spectacol de animație.

Vor vedea cum se strunjește lemnul, cum se sculptează păpușile, cum se confecționează costumele și decorurile dar și cum se mânuiesc marionetele. Vreme de o oră, artiștii Teatrului Țăndărică vor deveni colegii și, de ce nu,  prietenii copiilor care vor păși în lumea magică a creației altfelpăpușerești.

Vor decupa, vor lipi, vor colora, iar în final, vor învăța cum se mânuiesc păpușile create și le vor lua acasă, având pe această cale noi prieteni de joacă. Atelierele au loc în fiecare zi, de la orele 10.00 și 12.00.

Noutatea ediției de anul acesta o reprezintă seriile de întâlniri și sesiuni interactive susținute de specialiști din diferite domenii, întâlniri ce oferă acces copiilor și părinților la informații utile pentru dezvoltarea unui comportament rațional și echilibrat.

Sesiunile interactive abordează teme de interes general, de la însușirea unui comportament preventiv, până la terapia cu animale de companie, au loc în fiecare zi de la ora 12.00 și durează 15 minute, după care se dă startul spectacolului.

De asemenea, prin cadrul Campaniei sociale Împarte din suflet! Donează cărți și jucării!, cei mici vor învăța să-și dezvolte spiritul civic fiind îndrumați să impartă bucurii copiilor nevoiași.

Așadar, până în Vinerea Mare toți cei care vor să aducă un zâmbet pe chipurile copiilor din comunități sărace sunt invitați să doneze cărți şi jucării la sediul din Lahovari al Teatrul Ţăndărică, în intervalul orar 09:30 –  17.00. Beneficiarii acestei campanii sunt aproximativ 60 de copii de vârstă preşcolară (2-7 ani) din județul Călărași. Campania este organizată de Poliția Română și Teatrul Țăndărică.

Foto: Festivalul Țăndărică Altfel – teatrultandarica.ro

10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

09
/11
/13

„Amazoanele. O poveste“, noul volum semnat de Adriana Babeţi, critic literar şi unul dintre cei mai importanţi eseişti români contemporani, a apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom şi se află în librăriile din toată ţara.