Festivalul Țăndărică Altfel, ediția a II-a
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-tandarica-altfel-editia-a-ii-a/

7 zile, 25 de reprezentaţii, 14 ateliere interactive de creaţie, 7 întâlniri cu specialişti din diferite domenii, o premieră, o lansare de carte, o expoziţie cu ilustraţii din carte, o campanie umanitară. În săptămâna altfel (18-24 aprilie), Teatrul Țăndărică îi invită pe cei mici la un maraton al evenimentelor culturale, sociale şi educative care vor avea loc în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Țăndărică Altfel.

Un articol de Petre Ivan|13 aprilie 2016

În prima zi a ediției de anul acesta, care va începe luni 18 aprilie, micii spectatori pot participa de la ora 17.30, la un spectacol-eveniment, în Premieră Națională, OMUL DE ZĂPADĂ CARE VOIA SĂ ÎNTÂLNEASCĂ SOARELE de Matei Vișniec, spectacol care va fi precedat de lansarea cărții ce conține textul spectacolului, dar și de expoziția cu ilustrații din carte, realizate de Andra Bădulescu și apărută la Editura Arthur.

Evenimentele vor avea loc în prezența autorului.

Atelierele din cadrul Festivalul Țăndărică Altfel îi va introduce pe copii în culisele teatrului oferindu-le ocazia să vadă care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a realiza un spectacol de animație.

Vor vedea cum se strunjește lemnul, cum se sculptează păpușile, cum se confecționează costumele și decorurile dar și cum se mânuiesc marionetele. Vreme de o oră, artiștii Teatrului Țăndărică vor deveni colegii și, de ce nu,  prietenii copiilor care vor păși în lumea magică a creației altfelpăpușerești.

Vor decupa, vor lipi, vor colora, iar în final, vor învăța cum se mânuiesc păpușile create și le vor lua acasă, având pe această cale noi prieteni de joacă. Atelierele au loc în fiecare zi, de la orele 10.00 și 12.00.

Noutatea ediției de anul acesta o reprezintă seriile de întâlniri și sesiuni interactive susținute de specialiști din diferite domenii, întâlniri ce oferă acces copiilor și părinților la informații utile pentru dezvoltarea unui comportament rațional și echilibrat.

Sesiunile interactive abordează teme de interes general, de la însușirea unui comportament preventiv, până la terapia cu animale de companie, au loc în fiecare zi de la ora 12.00 și durează 15 minute, după care se dă startul spectacolului.

De asemenea, prin cadrul Campaniei sociale Împarte din suflet! Donează cărți și jucării!, cei mici vor învăța să-și dezvolte spiritul civic fiind îndrumați să impartă bucurii copiilor nevoiași.

Așadar, până în Vinerea Mare toți cei care vor să aducă un zâmbet pe chipurile copiilor din comunități sărace sunt invitați să doneze cărți şi jucării la sediul din Lahovari al Teatrul Ţăndărică, în intervalul orar 09:30 –  17.00. Beneficiarii acestei campanii sunt aproximativ 60 de copii de vârstă preşcolară (2-7 ani) din județul Călărași. Campania este organizată de Poliția Română și Teatrul Țăndărică.

Foto: Festivalul Țăndărică Altfel – teatrultandarica.ro

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.