Festivalul Vinului Moldovei aduce gustul autentic moldovenesc în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-vinului-moldovei-aduce-gustul-autentic-moldovenesc-in-romania/

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica şi cultura Republicii Moldova îşi dau întâlnire la prima ediţie a Festivalului Vinului Moldovei, care se va desfăşura la Lagoo-Snagov. Acesta este primul eveniment din România care adună sub umbrela sa gustul autentic şi atmosfera moldovenească oferite de vinurile unice şi de muzica de calitate.

Un articol de Petre Ivan|27 septembrie 2018

,,Creat pentru a fi savurat” este mesajul prin care organizatorii invită publicul din România să descopere vinul Moldovei, o adevărată legendă vie, vizitatorii având ocazia să deguste vinuri de colecție, dar și unele care încă nu se găsesc pe piața din România, dar care sunt recunoscute și premiate pe plan internațional.

Vor fi prezente cele mai importante 21 de crame moldovenești, precum Purcari, Castel Mimi, Château Vartely, Timbrus, Gitana, Călărași Divin, Mileștii Mici, Suvorov & Kazayak Vin, Unicorn, Maurt, Alianța Vin, Bostavan, Vinuri de Comrat, Grada Vine, Fautor, Vinăria din Vale, Rădăcini, Sălcuța, Aroma S.A., Doina Vin și Producători Mici, care vor oferi iubitorilor de vin experiența gustului de calitate.

Pe 6 și pe 7 octombrie vor susține concerte artiști renumiți din muzica pop, rock, indie-folk și jazz din Republica Moldova și din România precum Carla’s Dreams, Zdobși Zdub, The Mono Jacks, Cuibul, Byron, Irina Sârbu Band, Valeria Stoica și Nadia Trohin împreună cu Mircea Tiberian.

În fiecare zi, de la ora 12:00, Festivalul Vinului Moldovei își va deschide porțile pentru întreaga familie, cu activități diverse și numeroase surprize. Fiind deopotrivă un eveniment cultural și educativ, care se desfășoară într-un cadru natural și într-un ambient plăcut și relaxant, festivalul se adresează tuturor categoriilor de vârstă.

Pe lângă degustările de vinuri, adulții se vor putea bucura de o varietate de preparate culinare tradiționale și vor putea participa la wine masterclasses, iar copiii vor avea parte de o mulțime de activități pregătite special pentru ei.

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma online www.vinulmoldoveifest.ro, iar costul unui biletearly booking va fi de 30 de lei/zi, având incluse 10 degustări și acces la toate activitățile și concertele din acea zi.

Evenimentul se va desfășura în paralel cu Ziua Națională a Vinului de la Chișinău, inițiatorul proiectului – Oficiul Național al Viei și Vinului – dorind să aducă prin această sincronicitate un omagiu istoriei și tradiției comune a celor două popoare, în anul centenar.

Vinul MoldoveiO legendă vie este brandul de țară care reunește toți producătorii de vinuri din Republica Moldova și este marcă înregistrată susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticolă din această țară către calitate și excelență, de aceea Vinul Moldovei este un vin al schimbării și al transformărilor, dar și o promisiune și un angajament față de consumatori.

Foto: Festivalul Vinului Moldovei  – facebook

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.