#FestivalulContinuă | Microstagiune de teatru tânăr la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalulcontinua-microstagiune-de-teatru-tanar-la-tnb/

Între 3 şi 7 septembrie 2022, spectacolele aflate în competiţia oficială a Festivalului de Teatru şi Film “Șerban Ionescu” se pot vedea la Sala Mică a Teatrului Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|28 august 2022

Intrarea este gratuită și se face pe bază de rezervări online la adresa [email protected].

  

#FestivalulContinuă – premiul tinerei generații

A doua ediție a Festivalului de Teatru și Film “Șerban Ionescu”, desfășurată la 2 Mai, s-a încheiat pe 23 iulie 2022 cu o gală de decernare a premiilor pentru tinerii creatori de teatru și film. Pe lângă cele două premii oferite de cei trei membri ai juriului – Andrei Huțuleac, Nicoleta Hâncu și Eugen Jebeleanu -, Teatrul Național “I.L. Caragiale”, ca partener al festivalului încă de la prima ediție, a oferit un premiu special sub forma unei experiențe: o microstagiune de teatru tânăr, compusă din toate cele 5 spectacole aflate în competiție: Groapa cu nisip, Instituția, Romeo și Julieta, Wasted și Disney Thriller.

 Intrare gratuită și rezervări online.

Intitulat #FestivalulContinuă, acest eveniment de susținere și promovare a tinerei generații de artiști se va desfășura în perioada 3 – 7 septembrie 2022, la Sala Mică a TNB. Intrarea este gratuită, iar rezervări online se pot face la adresa de e-mail [email protected], prin specificarea titlului spectacolului, a numărului de locuri solicitate, precum și a numelui persoanei care face rezervarea.

 

Program și detalii despre spectacole:

3 septembrie, ora 20:00

Groapa cu nisip de Michał Walczak

regia Bianca Oprea

info aici: https://bit.ly/3o0xrDX

 

4 septembrie, ora 20:00

Instituția (devised theatre)

regia Florin Liță

info aici: https://bit.ly/3yA8CDT

 

5 septembrie, ora 20:00

Romeo ± Julieta de William Shakespeare

regia Mihaela Sîrbu

info aici: https://bit.ly/3Px6UtX

 

6 septembrie, ora 20:00

Wasted de Kae Tempest

regia Vlad Isăilă

info aici: https://bit.ly/3P7Shxn

 

7 septembrie, ora 19:00

Disney Thriller de Philip Ridley

regia Monica Stoica

info aici: https://bit.ly/3uPZxpw

 

Înainte. Acum. După. – mai mult decât un slogan

Atât această microstagiune, realizată la inițiativa Cristianei Gavrilă, coordonator al programului 9G la TNB, cât și premiul special oferit de TIFF regizorului Paul Chirilă, al cărui scurtmetraj – Caliban – l-am putut vedea la 2 Mai, vin ca o încununare a efortului pe care echipa noastră l-a depus în ultimele luni. Odată cu nașterea acestui festival, ne-am asumat misiunea de a-i ajuta pe cei mai tineri sau chiar de-o vârstă cu noi să aibă contexte în care să-și prezinte creațiile și să găsească oportunități pentru proiecte noi. De aceea, sloganul celei de-a doua ediții – Înainte. Acum. După. – nu se referă exclusiv la puntea temporală dintre generațiile de artiști sau la perioade istorice din realitatea socială și culturală a României, ci exprimă și dorința noastră de a realiza evenimente culturale în afara perioadei propriu-zise a festivalului. Iar această continuitate nu se poate asigura decât prin parteneriate solide cu instituții și structuri de tradiție din domeniul cinematografiei și al artelor spectacolului. Prin urmare, le suntem profund recunoscători Cristianei Gavrilă și lui Tudor Giurgiu, oameni care au ales să investească o parte din timpul și energia lor în viitorul teatrului și al filmului românesc. De asemenea, le mulțumim pe această cale tuturor partenerilor și sponsorilor noștri și îi invităm la microstagiunea #FestivalulContinuă! – Edda Coza, director PR & Comunicare, Festivalul de Teatru și Film “Șerban Ionescu”.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]