Festivalului de Teatru de la Sibiu 2017. De astăzi se pot achiziționa bilete
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalului-de-teatru-de-la-sibiu-2017-de-astazi-se-pot-achizitiona-bilete/

Primul set de bilete pentru un număr de 50 de reprezentanţii indoor, care vor avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a fost pus în vânzare luni, de Ziua Mondială a Teatrului, organizatorii făcând public şi programul FITS 2017

Un articol de Petre Ivan|27 martie 2017

Astfel, de la ora 12, vor fi puse în vânzare biletele pentru 50 de reprezentaţii Indoor, care vor avea loc la FITS 2017.

Teatru, dans, circ contemporan, muzică, proiecţii de film, expoziţii, lansări de carte, conferinţe speciale, spectacole-lectură, ateliere şi spectacole studenţeşti din toată lumea vor fi prezentate la Sibiu în perioada 9 – 18 iunie, când va avea loc Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).Sibiu

Vom avea în jur de 50 de spectacole pe care le punem în vânzare în ziua de 27 martie şi împreună cu aceste bilete punem şi programul Indoor al festivalului. Va mai fi un set de bilete în vânzare cu ocazia sărbătorilor Pascale, iar restul biletelor vor intra în vânzare la începutul lunii mai. Deci vom putea da şansa tuturor doritorilor de frumos din România şi din lume să îşi ia în avans bilete. Îi îndemnăm pe toţi să se grăbească pentru că locurile nu sunt multe. Nu avem spaţii mai mari de 400 de locuri, unele au numai 200. Teatrul însuşi nu are decât 300 de locuri, dar având atât de mulţi invitaţi nu vom putea pune în vânzare decât 200. Toţi cei care doresc să îşi cumpere bilete şi să vadă de la Baryshnikov la Robert Wilson, de la Batsheva la Baletul Andalusian, de la Maria Pagés la Pippo Delbono şi mulţi sibiualţii, sunt invitaţi să îşi cumpere bilete din timp. – Constantin Chiriac.

Preţul biletelor pentru această ediţie a FITS rămân neschimbate şi variază, în funcţie de spectacol, între 10 şi 40 de lei.

Să nu uităm că Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a fost construit, în primele trei ediţii, în jurul Zilei Mondiale a Teatrului. Aşa a început acest Festival. Prima dată a fost trei zile, apoi încă trei, după aceea au fost cinci zile, dar totdeauna în jurul Zilei Mondiale a Teatrului. Am dorit să arătăm ce înseamnă pentru noi această zi, că poate să producă o naştere care iată, acum se arată a fi cel mai important festival al lumii în domeniul artelor spectacolului. (…) Deci teatrul este această sărbătoare a miracolului, a plăsmuirii, a frumosului şi ne bucurăm că putem să sărbătorim acest lucru împreună. – Constantin Chiriac.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu 2017 va avea loc în perioada 9 – 18 iunie.

Foto: Festivalului de Teatru de la Sibiu  – www.sibfest.ro

03
/12
/21

La 100 de ani de la momentul istoric, în care George Enescu a dirijat „Lohengrin” la Opera Națională București, în seara de 8 decembrie 2021, va avea loc principalul eveniment al stagiunii „Opera 100”: premiera cu „Lohengrin” de Richard Wagner, în regia lui Silviu Purcărete, scenografia Dragoş Buhagiar, conducerea muzicală Tiberiu Soare, ce va avea trei reprezentații: pe 8, 10 și 12 decembrie, ora 18:30.

02
/12
/21

Mâine, 3 decembrie 2021, de la ora 17:00, se deschide CLASSICAL CHRISTMAS MARKET, primul Târg de Crăciun în aer liber din România, care va aduce în prim plan muzica clasică a sărbătorilor de iarnă. Poziționat pe Esplanada Operei Naționale București (Bulevardul Mihail Kogălniceanu 70-72), CLASSICAL CHRISTMAS MARKET va fi deschis publicului în perioada 3 – 31 decembrie, între orele 10.00 și 21.00.

02
/12
/21

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, laureat al Premiilor Naționale Negruzzi 2020, a primit la Iași această importantă distincție cu prilejul zilei de 1 Decembrie 2021.

02
/12
/21

Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea semnează primul eveniment cultural românesc de anvergură de la Expo 2020 Dubai, solişti fiind laureaţii Concursului Internaţional “George Enescu” 2021, violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu. Concertul va avea loc în onoarea Zilei Naţionale a României pe scena Millenium Amphitheater din cadrul Expoziţiei Mondiale Dubai 2020, fiind programat în seara de 6 decembrie, de la ora 18. În data de 7 decembrie, formaţii camerale din cadrul Orchestrei Române de Tineret vor susţine micro-recitaluri în pavilionul României la Expo 2020.

02
/12
/21

Evenimentul Gheorghe Zamfir - 80 invită publicul din România la o întâlnire inedită cu legendarul naist Gheorghe Zamfir, în trei concerte ce vor avea loc între 9 şi 11 decembrie la Găeşti – localitatea natală a artistului – pe 9 decembrie, de la ora 19, la Casa de cultură, la Târgovişte, pe 10 decembrie, de la ora 19, la Sala Independenţa, şi la Bucureşti pe 11 decembrie, de la ora 19, la Sala Radio.

30
/11
/21

Ce cadou de Crăciun poate fi mai potrivit decât o carte bine aleasă? Nu trebuie să mai cauți cartea posibilă pentru persoana probabilă! De Sărbători, Curtea Veche Publishing face cumpărăturile pentru cei dragi cât se poate de simple: între 29 noiembrie și 15 decembrie 2021, pe curteaveche.ro sunt cărți cu până la la 50% reducere pentru mame, bunici, tătici, pitici, jumătatea mai bună, prieteni sau colegi.

30
/11
/21

Asociația Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB și Teatrul Metropolis organizează, în perioada 2-4 decembrie 2021, cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internaţional al Școlilor de Teatru (FIST).