Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, în direct la Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalului-international-de-teatru-de-la-sibiu-in-direct-la-radio-romania-cultural/

În perioada aceasta, Radio România Cultural va transmite în direct din fosta capitală culturală europeană, unde se desfăşoară unul dintre cele mai importante evenimente teatrale ale anului: Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Un articol de Andrada Văsii|11 iunie 2013

În perioada aceasta, Radio România Cultural va transmite în direct din fosta capitală culturală europeană, unde se desfăşoară unul dintre cele mai importante evenimente teatrale ale anului: Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Cea de-a XX-a ediţie a festivalului are loc în această perioadă. Peste 2500 de artişti şi invitaţi speciali sunt aşteptaţi să sosească la Sibiu pentru a sărbători ediţia aniversară de 20 de ani. Comisia Europeană a declarat Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu ca „al treilea festival de artele spectacolului ca importanţă din Europa“ după deja celebrele festivaluri de la Edinburgh şi Avignon. Anul acesta Franţa este invitată de onoare.

Emisiuni speciale în direct

Ediţii speciale ale emisiunii Espresso şi Vorba de cultură vor aduce atmosfera acestui eveniment în casele ascultătorilor din toată ţara.

Matinalul dinamic al Radio România Cultural, Espresso nu mai aşteaptă corespondenţe, ci merge direct la locul faptelor ca să descopere, să simtă şi să împărtăşească.

Discuții alături de protagoniștii spectacolelor

Realizatorii Daniela Ivanov şi Radu Croitoru, împreună cu întreaga echipă, vor avea ca invitaţi în zilele de 13 şi 14 iunie, personalităţi ale lumii teatrale internaţionale, vor discuta despre producţiile invitate în festival şi cu protagoniştii acestora, vor transmite ascultătorilor impresii „la cald“ ale modului în care Sibiul, locuitorii şi oaspeţii săi trăiesc un eveniment cultural major.

Reporterii vor aduce cele mai proaspete informaţii de pe teren şi le vor împacheta într-o manieră cât mai atractivă, astfel încât orice ascultător, oriunde s-ar afla, să simtă atmosfera Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, o manifestare cu un loc aparte pe scena teatrală mondială.

Teatrul în direct la radio

În perioada festivalului, la ceasul prânzului, la  „Vorba de cultură“, Ema Stere şi Attila Vizauer invită personalităţi prezente la festival la un ceas de taifas cu scop precis: acela de a descoperi tendinţele lumii teatrale, aşa cum se văd într-o asemenea perioadă de sărbatoare.

De luni până vineri, actori, regizori, coregrafi, critici, vorbesc deschis despre ceea ce le place sau nu la festival, despre cantitatea şi calitatea producţiilor prezente, dezvăluie amănunte de culise picante sau nu. Sunt aşteptaţi la microfon în această săptamână, reputatul critic Alice Georgescu dar şi directorul FITS: Constantin Chiriac.

Foto credit:  Radio România Cultural

14
/11
/14

Simona Sora este laureata prestigiosului Premiu „Ion Creangă” al Academiei Române pentru romanul Hotel Universal, apărut la Editura Polirom în două ediții (în anul 2012, în colecţia „Ego. Proză”, şi în 2013, în colecţia de bestselleruri a editurii, „Top 10+”).

13
/11
/14

Centrul Cultural German Braşov, cu susţinerea Institutului Goethe Bucureşti şi in parteneriat cu Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" Braşov, vă invită să vizionaţi filme despre Primul Război Mondial, cu prilejul împlinirii unui secol de la izbucnirea conflictului internaţional.

13
/11
/14

Pasionaţii de benzi desenate, filme, seriale şi jocuri video sunt aşteptaţi, de vineri până duminică, la prima ediţie Ice Comic Con, de la Palatul Copiilor din Bucureşti, un eveniment desfăşurat sub egida celei mai mari convenţii de profil din estul Europei - East European Comic Con.

13
/11
/14

într-o seară de miercuri/ înainte să cadă cortina în lume/la Teatrul Metropolis/din orașul București s-a înfăptuit un miracol.

12
/11
/14

CRONICĂ DE FILM „Interstellar”, cea mai nouă ispravă a lui Christopher Nolan, considerat simbol al auteurism-ului în cetatea Hollywoodului, este ambiţios la nivel formal, dar cu personaje şi destule situaţii neconvingătoare.