Fiesta del Cine Ediția #2: petrecerea unde scurtmetrajele sunt pe val
https://www.ziarulmetropolis.ro/fiesta-del-cine-editia-2-petrecerea-unde-scurtmetrajele-sunt-pe-val/

Fiesta del Cine Ediţia #2 vine cu o mulţime de surprize pentru o seară de neuitat pe cea mai mare plajă din România. Proiecţii în aer liber cu picioarele afundate în nisip, acompaniate de valurile mării şi popcorn delicios, relaxare, poveşti şi voie bună – pe 18 august, pe plaja Shut Up Beach, din Mamaia.

Un articol de Liliana Matei|11 iulie 2018

Fiesta del Cine este un maraton de filme scurte românești, care are loc în fiecare vară pe plaja Shut Up Beach din Mamaia, Constanța. Evenimentul propune oamenilor o altfel de interacțiune cu filmul, sub forma unui beach party, unde timp de o seară, filmul și muzica se împletesc. Pentru a oferi o experiență completă, programul conține multiple proiecții, concerte și un corner de filme VR.

Seara evenimentului va fi deschisă de ritmurile melodiilor lui Mihail, urmat de două calupuri de scurtmetraje atent selectate de ADFR & ShortsUP. Una dintre marile surprize de anul acesta, este corner-ul VR organizat în parteneriat cu Samsung România și CINETic. Seara va continua cu o petrecere ce va ține până în zori, acompaniată de jocuri și experiențe culinare inedite, dar și de muzica celor de la GOLAN.

Selecția celei de-a doua ediții Fiesta del Cine reunește o varietate de stiluri și subiecte, pentru a reda publicului o imagine cât mai relevantă a producției de film de scurtmetraj din ultimii ani. Selecția ShortsUp urmează să fie anunțată curând, iar din calupul prezentat de ADFR fac parte următoarele titluri:

● Offstage (r. Andrei Huțuleac, dramă)

● Misterul unui caz simplu (r. Vera Surățel, comedie)

● E.T. a fost aici (r. Ana Agopian, comedie)

● Michelangelo (r. Anghel Damian, dramă)

Ne vedem pe 18 august, pe plaja Shut Up Beach din Mamaia, la petrecerea unde scurtmetrajele sunt pe val!

Prețul unui bilet este de 25RON și asigură accesul la întreg evenimentul alături de o pungă de popcorn și o sticlă de Merlin’s CHAI.

Rezrvările pentru proiecțiile de scurtmetraje pot fi făcute în avans, pe website-ul www.fiestadelcine.net. Pentru cei care își rezervă locul din timp, prețul biletului este de 15RON.

Toate biletele se vor achiziționa la intrare.

Un eveniment destinat persoanelor cu vârste de peste 18 ani.

Pet Friendly.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul sau pagina de Facebook Fiesta del Cine.

28
/02
/15

Regizorul Ken Loach se întoarce pe marile ecrane cu un nou film istoric despre războiul civil din Irlanda. Jimmy’s Hall / Salonul lui Jimmy este povestea lui Jimmy Gralton, un activist irlandez care a trăit în comitatul Leitrim, Irlanda începutului de secol. Filmul, care a participat anul trecut în Competiţia Oficială Cannes 2014, va avea premiera în România în 6 martie.

28
/02
/15

Actorul american Leonard Nimoy, cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul "Star Trek", a murit vineri la vârsta de 83. Nimoy a fost internat în spital, săptămâna trecută, după ce s-a plâns de "dureri severe în zona pieptului". El suferea de boala pulmonară obstructivă cronică care duce la insuficienţă respiratorie.

27
/02
/15

Cea mai importantă competiție de scurtmetraj din România, o selecție unică de filme, masterclass-uri, workshop-uri și petreceri îi așteaptă pe spectatori la cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT, care va avea loc între 15 și 19 aprilie 2015, la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPRO și într-o serie de locuri neconvenționale.

27
/02
/15

"Aferim!", lungmetrajul pentru care cineastul Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015, va putea fi vizionat în avanpremieră, pe 5 martie, în reţeaua naţională de cinematografe Cinema City.

26
/02
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Un film, cu siguranță, subapreciat. Sau, mai exact, privit de sus ca fiind o simplă operă burlescă. „S-a furat o bombă” (1961), scris și regizat de Ion Popescu-Gopo, este însă mai mult decât atât.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan

24
/02
/15

Neill Blomkamp revine la invitația pe care ne-a făcut-o în filmele sale anterioare, District 9 şi Elysium, aceea de a ne reimagina lumea în care trăim. Blomkamp a combinat acţiunea cu conştiinţa socială, iar această combinaţie a stârnit o reacţie de neuitat, rămânând în memoria spectatorilor.