Filme de colecție, în iulie, la TNT
https://www.ziarulmetropolis.ro/filme-de-colectie-in-iulie-la-tnt/

Programul „Filme alese”, difuzat de TNT în serile de miercuri, va continua în luna iulie cu o colecţie de filme americane de referinţă, producţii nominalizate la Oscar şi apreciate de critici şi de public, care prezintă poveşti mitologice, vorbesc despre caracter şi despre legături de neşters.

Un articol de Liliana Matei|15 iunie 2021

În luna iulie, în fiecare miercuri, după ora 20:00, vor fi difuzate „Wrath of the Titans/ Furia titanilor” (SUA, 2012), „League of Their Own/ Liga feminină de baseball” (SUA, 1992), „The Social Network/ Rețeaua de socializare” (SUA, 2010; foto sus) și „Stand By Me/ Prietenie” (SUA, 1986).

Filmul fantasy „Wrath of the Titans/ Furia titanilor”, regizat de Jonathan Liebesman, va putea fi urmărit pe 7 iulie.

Din distribuție fac parte Sam Worthington, Liam Neeson, Rosamund Pike, Ralph Fiennes, Bill Nighy și Lily James.

După zece ani de la aventurile din filmul „Clash of the Titans/ Înfruntarea titanilor”, Perseu se vede nevoit să înfrunte o lume subterană înșelătoare pentru a-și salva tatăl, Zeus, ținut captiv de fiul său, Ares, și de fratele său, Hades, care a dezlănțuit titanii antici asupra lumii.

Pe 14 iulie, va fi difuzată comedia „A League of Their Own/ Liga feminină de baseball”, cu Geena Davis, Tom Hanks, Lory Petty și Madonna în distribuție.

Filmul regizat de Penny Marshall este povestea ficționalizată a primei ligi feminine de baseball din America, fondată de Philip K. Wrigley, care a existat din 1943 până în 1954.

În centru se află două surori care ajung să facă parte dintr-o echipă și sunt urmărite eforturile lor de a avea succes în ligă în timp ce rivalitatea dintre ele crește.

După două decenii de la lansare, „A League of Their Own” a fost ales pentru conservare de către National Film Registry ca fiind „important din punct de vedere cultural, istoric ori estetic”.

A League of Their Own

Filmul biografic „The Social Network/ Rețeaua de socializare”, regizat de David Fincher, după un scenariu semnat de Aaron Sorkin, va putea fi vizionat pe 21 iulie.

În prim-plan se află tânărul Mark Zuckerberg, student la Harvard care creează un site de socializare ce ulterior avea să devină Facebook. Sunt prezentate dificultățile întâmpinate, procesele cu care s-a confruntat, fiind acuzat de doi gemeni că le-a furat ideea, dar și de co-fondatorul care a fost ulterior înlăturat din companie.

Rolul principal este jucat de Jesse Eisenberg, iar din distribuție fac parte Andrew Garfield, Justin Timberlake și Rooney Mara.

Lungmetrajul a fost recompensat cu trei trofee Oscar, inclusiv pentru scenariul adaptat după cartea din 2009 a lui Ben Mezrich, „The Accidental Billionaires”.

„Stand By Me/ Prietenie”, regizat de Rob Reiner, este un film de referință nu doar pentru adolescenți. Patru prieteni pornesc în căutarea trupului unui băiat ucis, iar în călătoria lor află multe lucruri despre ei înșiși. Este un film despre maturizare, despre legături care nu se uită, care marchează viețile oamenilor.

River Phoenix, Jerry O’Connell, Wil Wheaton și Corey Feldman sunt protagoniștii aventurii, iar din distribuție fac parte Kiefer Sutherland, Richard Dreyfuss și John Cusack.

Lungmetrajul nominalizat la Oscar pentru scenariul bazat pe o nuvelă a lui Stephen King va fi difuzat de TNT pe 28 iulie.

TNT este un post de televiziune care difuzează la calitate HD filme apreciate şi seriale exclusive, originale, cum ar fi: „Ultima Navă”, „Un comportament adecvat”, „Căutări misterioase” şi „4 Blocks”. În plus, TNT oferă o selecție de filme realizate de regizori de top de la Warner Bros. și de la alte studiouri de la Hollywood, garantând o experiență variată și surprinzătoare de divertisment pe tot parcursul zilei. TNT este urmărit în prezent în 101 milioane de case din Statele Unite şi este disponibil în 10 ţări din Europa. TNT este o companie WarnerMedia. Mai multe informații, aici

 

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.