Filme de Oscar la Comedy Short Film Festival @ Plaza România
https://www.ziarulmetropolis.ro/filme-de-oscar-la-comedy-short-film-festival-plaza-romania/

La noul festival de comedie aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza România şi găzduit de Movieplex, vor putea fi vizionate 80 de scurtmetraje: 26 în competiţia oficială, 33 în categoria destinată animaţiilor şi 21 în concursul consacrat filmelor studenţeşti.

Un articol de Petre Ivan|18 Februarie 2015

Etapa de selecție la Comedy Short Film Festival @ Plaza România s-a încheiat la începutul lunii februarie, iar evenimentul se va desfășura în prima săptămână a lunii martie (2 – 8 martie).

În competiția oficială a festivalului internațional vor concura 26 de scurtmetraje de comedie. Mare parte din acestea provin din Franța (nouă scurtmetraje), România (cinci scurtmetraje), Canada și Elveția (câte trei scurtmetraje).

Comediile autohtone care au intrat în competiția oficială sunt “Cai putere”, de Daniel Sandu, “Derby”, de Paul Negoescu, “Fața galbenă care râde”, de Constantin Popescu, “Portret de familie”, de Marian Crișan și “Retur”, de Emanuel Pârvu.Filme de Oscar

Dintre cele 33 de scurtmetraje din secțiunea animațiilor, majoritatea au fost realizate în Franța și în SUA. America de Nord și România sunt țările din care provin cele mai multe din scurtmetrajele de comedie care vor putea fi vizionate în categoria destinată filmelor studențești.

Selecția Comedy Short Film Festival @ Plaza România nu duce lipsă de celebrități. Printre filmele din competiția oficială se află scurtmetrajul din SUA, “Fool’s Day”, în care un rol îi revine celebrului cântăreț Dee Snider, fostul solist al trupei Twisted Sister.

În secțiunea consacrată scurtmetrajelor realizate de studenți, spectatorii o vor putea vedea pe actrița nominalizată la Oscar Hailee Steinfeld, în comedia americană “She’s a Fox”.

În competiția destinată animațiilor figurează “The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore”, de William Joyce și Brandon Oldenburg, un scurtmetraj distins cu premiul Oscar.

Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România și se va desfășura la Movieplex. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.

Foto: Filme de Oscar – cinemagia

13
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Realizator de seriale TV şi de filme, Rodrigo Sorogoyen este unul dintre noile talente din cinematografia spaniolă. Distribuit în sălile din România de Transilvania Film, „El reino” („Jocuri de putere”, 2018), deja penultimul său lungmetraj (între timp a lansat în 2019 şi „Madre”), este un impunător thriller politic.

10
/11
/19

PREVIEW A 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar (SFM) are loc între 10 şi 18 noiembrie la Bucureşti şi propune mai multe secţiuni atractive, printre care una dedicată câtorva filme clasice restaurate şi o alta pentru marcarea a 30 de ani de la căderea comunismului, în afara obişnuitului program de producţii noi.

08
/11
/19

„The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, va avea loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

07
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Pentru spectatorul român, filmul "Maria, Regina României" (2019), de Alexis Sweet Cahill, vine ca o ciudăţenie. E egal diferit de Noul Val şi de fostele filme pretins istorice de tip Sergiu Nicolaescu şi arată mai degrabă ca o producţie britanică de televiziune, doar că se vorbeşte şi româneşte.

07
/11
/19

Proiecțiile de film continuă la Centrul Ceh, iar zilele de luni și marți, 11 și 12 noiembrie, nu fac excepție. Documentary Mondays aduce „Citizen Václav Havel Goes on Vacation”, pe când „My Sweet Little Village” se vede la Fiction Tuesdays.

07
/11
/19

ICON production anunță premiera în cinematografe a documentarului PALAT PENTRU POPOR regizat de Boris Missirkov și Georgi Bogdanov, ce va avea loc pe 15 noiembrie. Selectat în competiția oficială DOK Liepzig anul trecut, filmul spune poveștile a cinci dintre cele mai emblematice și mai reprezentative clădiri ale fostului bloc socialist.

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.

04
/11
/19

Noiembrie este luna în care se decernează Premiul LUX al Parlamentului European. Se premiază cel mai bun film european, așa cum se vede el dinspre Bruxelles și Strasbourg. Anul acesta, finalistele sunt: „Cold Case Hammarskjöld”, „Dumnezeu există și numele Său este Petrunija” și „Jocuri de putere”.

04
/11
/19

Cele mai noi producții germane vin la București la cea de-a 14-a ediție a ZILELOR FILMULUI GERMAN. Organizat de Goethe-Institut, evenimentul va avea loc între 21 și 27 noiembrie la București și va fi găzduit, pentru al doilea an consecutiv, de Cinema Elvire Popesco din cadrul Institutului Francez.

03
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Premiat cu Palme d`Or la Cannes, „Parasite” (2019), cel mai nou film al sud-coreeanului Bong Joon Ho, este o satiră de o virtuozitate scenaristică şi regizorală care transformă premisa simplă a inegalităţilor sociale într-un discurs deopotrivă comic şi perturbator, distractiv şi caustic, despre lumea de astăzi.

Page 1 of 25212345...102030...Last »