Filme de top, la Audience Award Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/filme-de-top-la-audience-award-film-festival/

Filmele premiate de public la Berlin, Sundance, Toronto, Vilnius sau Veneţia vin la Audience Award Film Festival, unde „Insyriated” şi „Perfetti Sconosciuti” vor avea proiecţii în premieră.

Un articol de Liliana Matei|18 aprilie 2017

Comedia „Perfetti Sconosciuti” („Complet străini”), de Paolo Genovese, cel mai mare hit al box office-ului italian din ultimii ani, recompensat cu Premiul publicului la Festivalul de la Vilnius 2017, va fi proiectat în premieră în România pe 22 aprilie, de la ora 18.00 la Audience Award Film Festival. Tot în premieră, pe 23 aprilie, de la ora 18.00, va avea loc și proiecția dramei „Insyriated” în regia lui Philippe Van Leeuw, câștigătorul Premiului Publicului la Festivalul de la Berlin, 2017. Filmele sunt programate la Cinema Muzeul Țăranului alături de două din titlurile nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film străin și de o serie de proiecții de film musical în cadrul ediției sing-along a Audience Award Film Festival (21-23 aprilie). Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.filmedefestival.ro

Mai mult decât un mijloc de comunicare, telefonul mobil a devenit în societatea actuală o adevărată cutie neagră a fiecăruia dintre noi. „Perfetti Sconosciuti” urmărește jocul periculos al unui grup de șapte prieteni vechi care decid să îşi împărtăşească mesajele, e-mailurile şi apelurile primite în timpul cinei, ținând toți telefoanele pe masă. Cât de bine ne cunoaștem prietenii și pe cei apropiați? este întrebarea în jurul căreia Filippo Bologna, Paolo Costella, Paolo Genovese, Paola Mammini și Rolando Ravello au scris scenariul filmului, scenariu premiat la Tribeca în 2016. Filmul îi are în rolurile principale pe Marco Giallini, Kasia Smutniak, Valerio Mastandrea, Anna Foglietta, Edoardo Leo, Alba Rohrwacher și Giuseppe Battiston. După proiecția în premieră la Audience Award Film Festival (22 aprilie, ora 18.00) filmul distribuit în România de Independența Film va intra în cinematografe din 28 aprilie.

Câștigătorul Premiului Publicului la Festivalul de la Berlin 2017, „Insyriated” prezintă drama războiului din Siria prin povestea unei mame cu trei copii și a oaspeților acesteia rămaşi blocaţi în casă în timpul unui asediu într-un cartier din Damasc. Acțiunea are loc într-o singură zi, în apartamentul lui Oum Yazan, interpretată de actrița Hiam Abbass, cunoscută pentru rolul Salmei Zidane din „Lemon Tree” (2008) pentru care a fost nominalizată la Premiul Academiei Europene de Film la categoria cea mai bună actriță. „Captivant de la început până la final” scria Deborah Young, de la Hollywood Reporter despre filmul care va fi proiectat duminică, 23 aprilie, de la ora 18.00 la Cinema Muzeul Țăranului.

Audience Award Film Festival prezintă și două din titlurile nominalizate la Premiul Oscar 2017 pentru cel mai bun film străin. Pe 22 aprilie, de la ora 16.00, este programat australianul „Tanna”, o poveste de dragoste filmată în Vanuatu, în insula Tanna din Pacificul de Sud și recompensată la Veneția (2015) cu premiul publicului și premiul pentru Cea mai bună imagine, în cadrul secțiunii Settimana Internazionale della Critica. Cea mai bună comedie a anului (Premiile Academiei Europene de Film 2016) și Premiul Publicului la Edinburgh, filmul suedez „A Man Called Ove” în regia lui Hannes Holm, va putea fi vizionat, duminică, 23 aprilie, de la ora 15.30 la Cinema Muzeul Țăranului. Rolf Lassgård îl interpretează pe bătrânul țâfnos Ove, rol care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor la Seattle IFF și o nominalizare la premiile Academiei Europene de Film.

Audience Award Film Festival propune și o serie de proiecii sing-along cu trei dintre cele mai apreciate filme musical recente La La Land (Premiul Publicului, Toronto 2016), Once (Premiul Publicului, Sundance și Dublin, 2007) și Mamma Mia! (People’s Choice Awards, 2009) – dar și seri de muzică la Clubul Țăranului: concert Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vladimir Ivanov și Alex Neagu, pe 21 aprilie, în deschiderea festivalului, Shannon Ceili Band și invitații Ștefan Orheanu și trupa Irish Way, pe 22 aprilie și Karaoke Party cu melodii celebre din filme, pe 23 aprilie.

Biletele la filme pot fi achiziționate la Cinema Muzeul Țăranului, pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook. Prețul unui bilet este de 10 RON.

Biletele la concerte:

21 aprilie, ora 22:00 – Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vladimir Ivanov și Alex Neagu

Preț bilet: 40 RON.

22 aprilie, ora 21:30 – Shannon Ceili Band. Invitații Ștefan Orheanu și trupa Irish Way.

Preț bilet: 20 RON.

23 aprilie: Karaoke Party. Intrare liberă în limita locurilor disponibile.

Audience Award Film Festival este organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop și este realizat cu sprijinul Catena, IQOS și al Institutului Cultural Român.

Mai multe informații pe www.filmedefestival.ro/audience-award-ff/

Foto: „Insyriated”

 

12
/10
/14

Sâmbătă, 11 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor au fost anunțate filmele câștigătoare ale celei de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Cinema de la Sibiu – Astra Film Festival. Maidan (regia: Sergei Loznitsa), proiectat în premieră în România la Astra Film Festival 2014, a fost laureat cu Marele Premiu.

12
/10
/14

A noua ediție a Festivalului de Film de Animație Anim’est, ce a avut loc între 3 şi 12 octombrie, în capitală, a ajuns la final. În cadrul Galei de Închidere de sâmbătă, 11 octombrie, la capătul a nouă zile de filme de animație de calitate, sosite la București din peste 60 de țări, festivalul și-a anunțat câștigătorii.

10
/10
/14

"Câinele japonez", debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este eligibil pentru nominalizarea la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin la gala din 2015, alături de pelicule din alte 82 de ţări, potrivit anunţului făcut joi de Academia americană.

10
/10
/14

Reputata actriţă Luminiţa Gheorghiu revine pe marile ecrane, pentru prima dată într-un rol de comedie, din 24 octombrie, în “Cuscrii”, un film regizat de Radu Potcoavă. Ursul de Aur la Berlin, premiul Asociației Criticilor de Film la Los Angeles, sunt doar câteva dintre premiile câștigate de Luminița Gheorghiu, de-a lungul carierei.

09
/10
/14

Cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, “Festivalul Internațional de Film Comedy” debutează vineri, 10 octombrie. Lungmetrajul “Hector în căutarea fericirii”, în regia lui Peter Chelsom, este programat în Deschiderea Comedy Cluj, de la ora 19:00, la Cinema Florin Piersic.

09
/10
/14

Joi, 9 octombrie, aduce în agenda celei de-a noua ediţii Anim’est una dintre cele mai îndrăgite competiţii ale festivalului, cea de Videoclip şi Advertising. În programul zilei se înscriu şi alte proiecţii şi evenimente speciale: competiţia Balkanimation, o prezentare despre animaţia daneză susţinută de doi invitaţi de seamă de anul acesta, noi titluri din competiţiile internaţionale şi o petrecere cu Invisible Raincoats, cel mai recent proiect Minus.

09
/10
/14

Revista de Povestiri deschide înscrierile pentru a doua ediție a atelierului de scenaristică „Play”, care se va desfășura la București începând cu 20 octombrie, timp de trei luni, sub îndrumarea scriitoarei Cecilia Ștefănescu și a regizorului Igor Cobileanski.

08
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Q.E.D.”, al doilea film al lui Andrei Gruzsniczki, este o apariţie insolită în cinematografia română, datorită raportării atipice la trecutul comunist. Temperarea tentaţiei regizorului-scenarist de a spune totul despre perioada reconstituită l-ar fi transformat însă dintr-un film bun într-unul remarcabil.

07
/10
/14

Jean-Luc Godard, unul dintre cei mai influenți regizori din istoria cinematografiei, a surprins anul acesta Cannes-ul cu primul său lungmetraj în 3D, Adieu au langage, distins cu Premiul Juriului. Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie) aduce filmul în premieră la București

06
/10
/14

Cinema-edu, cel mai mare proiect de educație cinematografică, destinat liceenilor, va ajunge în lunile octombrie și noiembrie în șase orașe din țară: Ploiești(21-23 octombrie, Club Cinema Twins), Craiova (28-30 octombrie, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman), Mediaș (4-6 noiembrie), Târgu Mureș (11-13 noiembrie, cinema Arta), Iernut (14 noiembrie) și Roman (25-27 noiembrie).

06
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Poarta Albă”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, este un film fără vlagă, ilustrativ și cu personaje slab construite. Povestea teribilă a deținuților din lagărul comunist de muncă silnică ce dă titlul lungmetrajului nu are parte de o redare cinematografică pe măsură.

03
/10
/14

Scurtmetrajul de ficțiune O Lume Nouă (r. Luiza Pârvu, scenariul Toma Peiu, România – Ungaria – SUA, 2014), va putea fi văzut pentru prima oară în afara României în cadrul Festvalului Internațional de Film Central și Est European Let’s CEE de la Viena (2-11 octombrie 2014). Filmul va fi proiectat în cadrul programului de scurtmetraj Viață și Moarte, sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 14:00 și joi, 9 octombrie, de la 15:00, la Village Cinema.