Filme în aer liber: magie în weekend, pe Faleza Cazino
https://www.ziarulmetropolis.ro/filme-in-aer-liber-magie-in-weekend-pe-faleza-cazino/

Evenimentul FILME ÎN AER LIBER a început marţi, 6 august, pe Faleza Cazino din Constanţa, într-un nou sezon de cinema în aer liber, care va avea loc până pe 18 august. Anul acesta este programată o selecţie specială, ce cuprinde unele dintre cele mai bune comedii, filme de aventuri şi filme pentru copii şi familie ale tuturor timpurilor.

Un articol de Liliana Matei|10 august 2019

Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Filme în aer liber la Constanța oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.

În acest sfârșit de săptămână, pe lângă proiecțiile de film, constănțenii vor mai avea parte de multe alte activități!

10 august, 20:30-21:30: Spectacol de percuție cu Bălașa Percussion Group

Format în 2013 cu scopul și dorința de a bucura oamenii, acest grup și-a atins menirea prin participarea la evenimente naționale și internaționale, cu diferite tematici în contexte precum: cultură, sport, urban și cauze umanitare. Au fost onorați să bată tobele pentru unii dintre cei mai mari campioni mondiali ai României: Gabriela Szabo și Ivan Patzaichin.

Grupul este înființat de Gabriel Bălașa, muzician și percuționist român, artist plastic şi showman. Bălaşa a fost prezent în cei peste 15 ani petrecuţi până acum în lumea muzicii pe scenele festivalurilor şi teatrelor din ţară şi din străinătate.

Experimentat percuţionist, el a avut de-a lungul timpului colaborări cu artişti români din diverse registre (Loredana, Direcţia 5, Adrian Naidin, A.G. Weinberger şi alţii), convins dintotdeauna că muzica este limbajul universal în care putem comunica oricum, fără a ţine cont de graniţe, naţionalitate sau credinţe.

11 august, 19:30-21:30: Eveniment pentru copii Creative Arts

Se spune că ora magică este la miezul nopții iar în Țara Uriașilor totul este magie!

Cei mici vor picta cufărul fermecat al Marelui Uriaș Prietenos, pentru a-și păstra aici toate amintirile lor frumoase.

Atelierele pentru pentru copii se vor desfășura pe o perioadă de 2 ore, înaintea proiecției de film de duminică, destinată copiilor și familiei. Alături de un trainer, doi animatori și un maestru de ceremonii, copiii mai mari de 4 ani vor învăța tainele picturii pe lemn iar prichindeii vor avea parte de un atelier de colorat.

Duminică, 11 august, între 20:30-21:00, va avea loc spectacol de magie cu MAGITOT.

Detalii despre filme, activități și programul complet al evenimentului pe site-ul filmeinaerliber.ro.

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.