Filme noi de la Independența Film, la TIFF și pe Vimeo
https://www.ziarulmetropolis.ro/filme-noi-de-la-independenta-film-la-tiff-si-pe-vimeo/

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independenţa Film se văd la TIFF (31 iulie – 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuţie primeşte titluri de referinţă, producţii prezentate şi premiate la Cannes.

Un articol de Liliana Matei|29 iunie 2020

La Belle Époque/ Cei mai frumoși ani (r. Nicolas Bedos), o spumoasă comedie franțuzească, cu Daniel Auteuil și Fanny Ardant în rolurile principale, programată pentru a fi lansată în cinematografe în acest an, va deschide cea de-a 19-a ediție a TIFF. Considerat de Hollywood Reporter “sexy și original” și descris de Variety drept “un Westworld francez cu actori în loc de roboți”, La Belle Époque surprinde cu umor un moment special din viața unui sextagenar deziluzionat: “o călătorie în timp”, prin intermediul unei reconstituiri inedite, într-o perioadă marcantă din viața sa, cea din urmă cu 40 de ani, când şi-a întâlnit marea dragoste.

Les Traducteurs/ Traducătorii (r. Régis Roinsard), un thriller cu hackeri și traducători de literatură, din a cărui distribuție fac parte Lambert Wilson, Olga Kurylenko, Riccardo Scamarcio, Eduardo Noriega și Alex Lawther, este unul dintre filmele care vor rula în Piața Unirii din Cluj-Napoca, alături de marele câștigător al Galei Oscar de anul acesta și al Palme d’Or la Cannes 2019, Parasite (r. Bong Joon Ho).

Martin Eden (r. Pietro Marcello), o adaptare modernă a romanului autobiografic al lui Jack London, cu Luca Marinelli, în rolul principal, câștigător al premiului de interpretare la Festivalul de la Veneția, și Il traditore, filmul lui Marco Bellocchio despre Tommaso Buscetta, primul informator infiltrat în mafia siciliană a anilor ’80, se regăsesc în secțiunea Focus Italia a TIFF.

La Belle Époque/ Cei mai frumoși ani, Les Traducteurs/ Traducătorii și Martin Eden urmează a fi programate în cinematografe odată cu redeschiderea acestora.

Lansat în urmă cu o lună, contul de Vimeo al Independența Film este actualizat constant cu titluri de marcă din portofoliul companiei, în acest moment aici regăsindu-se peste 25 de filme independente, de autor, premiate în marile festivaluri internaționale.

Filme recente, precum Parasite/ Parazit (r. Bong Joon Ho), câștigător al Palme d’Or la Cannes 2019, și Les misérables/ Mizerabilii (r. Ladj Ly), nominalizat la Palme d’Or, Cannes 2019, controversate, ca Love/ Dragoste (r. Gaspar Noé) și Nymphomaniac (r. Lars von Trier), sau cu succes la public, precum Amy (r. Asif Kapadia), Perfetti sconosciuti/ Complet străini (r. Paolo Genovese) și La Grande Bellezza/ Mare frumusețe (r. Paolo Sorrentino), sunt disponibile pe platforma video on demand Vimeo. Catalogul de filme este actualizat săptămânal, printre cele mai noi titluri adăugate numărându-se Holy Motors/ Motoare sfinte (r. Leos Carax), Loveless/ Fără iubire (r. Andrey Zvyagintsev), și Mommy (r. Xavier Dolan), toate nominalizate de-a lungul timpului la Palme d’Or, Cannes Film Festival.

Parteneri media: Cinemagia.ro, Cinemap, Din Filme, Film Si, Movienews, Munteanu Recomandă, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.