Filme noi de la Independența Film, la TIFF și pe Vimeo
https://www.ziarulmetropolis.ro/filme-noi-de-la-independenta-film-la-tiff-si-pe-vimeo/

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independenţa Film se văd la TIFF (31 iulie – 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuţie primeşte titluri de referinţă, producţii prezentate şi premiate la Cannes.

Un articol de Liliana Matei|29 iunie 2020

La Belle Époque/ Cei mai frumoși ani (r. Nicolas Bedos), o spumoasă comedie franțuzească, cu Daniel Auteuil și Fanny Ardant în rolurile principale, programată pentru a fi lansată în cinematografe în acest an, va deschide cea de-a 19-a ediție a TIFF. Considerat de Hollywood Reporter “sexy și original” și descris de Variety drept “un Westworld francez cu actori în loc de roboți”, La Belle Époque surprinde cu umor un moment special din viața unui sextagenar deziluzionat: “o călătorie în timp”, prin intermediul unei reconstituiri inedite, într-o perioadă marcantă din viața sa, cea din urmă cu 40 de ani, când şi-a întâlnit marea dragoste.

Les Traducteurs/ Traducătorii (r. Régis Roinsard), un thriller cu hackeri și traducători de literatură, din a cărui distribuție fac parte Lambert Wilson, Olga Kurylenko, Riccardo Scamarcio, Eduardo Noriega și Alex Lawther, este unul dintre filmele care vor rula în Piața Unirii din Cluj-Napoca, alături de marele câștigător al Galei Oscar de anul acesta și al Palme d’Or la Cannes 2019, Parasite (r. Bong Joon Ho).

Martin Eden (r. Pietro Marcello), o adaptare modernă a romanului autobiografic al lui Jack London, cu Luca Marinelli, în rolul principal, câștigător al premiului de interpretare la Festivalul de la Veneția, și Il traditore, filmul lui Marco Bellocchio despre Tommaso Buscetta, primul informator infiltrat în mafia siciliană a anilor ’80, se regăsesc în secțiunea Focus Italia a TIFF.

La Belle Époque/ Cei mai frumoși ani, Les Traducteurs/ Traducătorii și Martin Eden urmează a fi programate în cinematografe odată cu redeschiderea acestora.

Lansat în urmă cu o lună, contul de Vimeo al Independența Film este actualizat constant cu titluri de marcă din portofoliul companiei, în acest moment aici regăsindu-se peste 25 de filme independente, de autor, premiate în marile festivaluri internaționale.

Filme recente, precum Parasite/ Parazit (r. Bong Joon Ho), câștigător al Palme d’Or la Cannes 2019, și Les misérables/ Mizerabilii (r. Ladj Ly), nominalizat la Palme d’Or, Cannes 2019, controversate, ca Love/ Dragoste (r. Gaspar Noé) și Nymphomaniac (r. Lars von Trier), sau cu succes la public, precum Amy (r. Asif Kapadia), Perfetti sconosciuti/ Complet străini (r. Paolo Genovese) și La Grande Bellezza/ Mare frumusețe (r. Paolo Sorrentino), sunt disponibile pe platforma video on demand Vimeo. Catalogul de filme este actualizat săptămânal, printre cele mai noi titluri adăugate numărându-se Holy Motors/ Motoare sfinte (r. Leos Carax), Loveless/ Fără iubire (r. Andrey Zvyagintsev), și Mommy (r. Xavier Dolan), toate nominalizate de-a lungul timpului la Palme d’Or, Cannes Film Festival.

Parteneri media: Cinemagia.ro, Cinemap, Din Filme, Film Si, Movienews, Munteanu Recomandă, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.