Filme scurte sub cerul liber – ShortsUP, în Piaţa Universităţii
https://www.ziarulmetropolis.ro/filme-scurte-sub-cerul-liber-shortsup-in-piata-universitatii/

Patru seri de scurtmetraje cu emoţii condensate, de joi până duminică, la ShortsUP Open Air. Prima ieşire a filmelor scurte sub cerul liber are loc anul acesta între 21 şi 24 mai, în Piaţa Universităţii, în cadrul expoziţiei World Press Photo 2015.

Un articol de Petre Ivan|21 Mai 2015

Scurtmetrajele vor prinde viață în patru seri consecutive, de joi până duminică, începând de la ora 21.30 până la 23.30. După lăsarea serii, publicul bucureștean e invitat să descopere, prin film, căutările și frământările ce definesc lumea de azi.

Din program nu lipsesc animațiile, comediile, filmele documentare și ficțiunile care fac mintea să tresară. Câteodată zâmbitoare, alteori emoționante și dramatice, scurtmetrajele de la Open Air vor ține pasul cu fotografiile puternice din expoziția World Press Photo.

Colecția de filme proiectată joi, 21 mai, e intitulată Portrete și reunește oameni de pretutindeni și poveștile care ne aduc împreună.

Din selecție face parte Inventar la final de lume (r. Bernardo Britto, SUA, 2013), cel mai bun scurtmetraj de animație la Sundance.

Ce rămâne după o viață petrecută pe pământ? Primul sărut, temele nefăcute, planurile, încurajările, peștele la cuptor. Un bărbat se angajează în cea mai dificilă slujbă posibilă: trebuie să inventarieze istoria existenței umane înainte ca lumea sa dispară.

Iarna (r. Cristina Picchi, Rusia, 2014), scurtmetraj premiat la Clermont-Ferrand International Short Film Festival și Locarno International Film Festival va putea fi văzut de publicul bucureștean vineri, 22 mai.ShortsUP

Colecția Om și Natură ilustrează dinamica unei relații sensibile dintre două entități ce nu pot trăi nici împreună, nici separat.

Sâmbătă, pe 23 mai, ShortsUP celebrează diversitatea cu o selecție de filme pe tema comunităților LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender).

Când Iubești e o colecție de scurtmetraje îndrăznețe despre curajul de a-ți asculta inima într-o lume dominată de prejudecăți.

Seara e deschisă de Prima dată  (r. James Sweeney, SUA, 2011), povestea unui tânăr care-și descoperă identitatea sexuală într-o seară zbuciumată.

Seria de proiecții ShortsUP Open Air se încheie duminică cu selecția În Contemporan și cel mai bun scurtmetraj la premiile Goya, Cel de atunci  (r. Esteban Crespo, Spania, 2012), drama puternică despre viață unui fost soldat african în luptă directă cu amintirile chinuitoare.

Biletele la ShortsUP Open Air costă 20 de lei/ seară și includ vizitarea expoziției World Press Photo 2015 și acces la proiecția de filme ShortsUP.

Serile de film din Piața Universității inaugurează sezonul evenimentelor de vară ShortsUP, care va continua cu Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, cea mai așteptată proiecție de scurtmetraj a anului, ce va avea loc pe 4 iulie la Romexpo.

ShortsUP face selecții tematice cu cele mai premiate filme scurte din toată lumea:  ficțiuni, animații, documentare sau filme scurte experimentale.

În ultimii 5 ani, evenimentele ShortsUP au fost experiențe interactive și mixuri neconvenționale între film și arte conexe cinematografiei. Cel mai așteptat eveniment ShortsUP, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, va avea loc pe 4 iulie 2015.

Foto: ShortsUP – shortsup.ro

23
/04
/19

INTERVIU O întâlnire cu actrița Ana-Maria Ivan, pe care o regăsim în distribuția așteptatului musical „We Will Rock You”, semnat de Răzvan Mazilu, care a avut de curând premiera la Sala Palatului. „Musicalul mă face să mă simt împlinită cu adevărat și mă provoacă să îmi doresc mai mult de la mine”, spune Ana-Maria.

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

16
/04
/19

"Nu sunt nostalgică, obişnuiesc să privesc înainte, dar îmi e dor de momentele magice petrecute cu Visconti şi Fellini." - Claudia Cardinale. Celebra actriţă italiană a împlinit 81 de ani.

15
/04
/19

Independența Film anunță lansarea în cinematografele din România, din 26 aprilie, a neo-noir-lui regizat de David Robert Mitchell: Under the Silver Lake. Filmul a fost prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2018, unde a atras atenția criticilor de film și cinefililor prin originalitatea sa, regie, soundtrack și imagine.

Page 1 of 23312345...102030...Last »