Filmele premiate de public la Berlin, Sundance, Toronto și Rotterdam la Audience Award Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/filmele-premiate-de-public-la-berlin-sundance-toronto-si-rotterdam-la-audience-award-film-festival-2/

Preferatele publicului din marile festivaluri internaţionale care conferă premii pe baza voturilor date de spectatori, precum Sundance FF, Toronto FF, Berlin FF, Rotterdam FF vor fi prezentate în Bucureşti în cadrul Audience Award Film Festival între 10 şi 12 iunie, pe perioada Street Delivery, la cinema Elvira Popescu şi în aer liber în curtea TIAB (Str. Verona nr. 17)

Un articol de Liliana Matei|8 Iunie 2016

Vineri 10 iunie la ora 18:00, festivalul se va deschide la cinema Elvire Popesco cu filmul care a câștigat premiul publicului la Berlin anul acesta, Junction 48. De la ora 20 va rula la același cinematograf câștigătorul premiului publicului de la Rotterdam, filmul danez Land of Mine, iar la miezul nopții, după meciul România-Franța, va avea loc în curtea TIAB prima proiecție publică în România cu Zelig, super-comedia lui Woody Allen, introdusă de regizorul Nae Caranfil, ambasadorul primei ediții a Audience Award Film Festival. Intrarea la această proiecție va fi liberă în limita locurilor disponibile.

Povestea care a emoționat puternic anul acesta publicul Festivalului Internațional de la Berlin, Junction 48, urmărește relația de dragoste dintre doi tineri cântăreți de hip-hop, din Palestina, care folosesc muzica pentru a lupta atât împotriva opresiunii externe a societății israeliene, cât și a represiunii din propria lor comunitate condusă de violență. Filmul descrie o nouă generație de tineri arabi care, împotriva tuturor șanselor, caută normalitatea prin intermediul muzicii și al iubirii. În rolul principal îl regăsim pe rapper-ul Tamer Nafar care s-a transpus pe sine în rolul tânărului Kareem. Cu Junction 48, regizorul și activistul pentru drepturile palestinienilor, Udi Aloni, a revenit în secțiunea Panorma a Berlinalei pentru a șasea oară. Filmul a obținut și Best Narrative Feature în Festivalul de la Tribeca, în 2016. Filmul rulează în premieră și în exclusivitate în România în cadrul festivalului.

Despre consecințele negative ale violenței și ale războiului în evoluția relațiilor interumane vorbește și Land of Mine/Under Sundet, în regia lui Martin Zandvliet, câștigătorul premiilor Warsteiner Audience Award, Rotterdam 2016, Robert Awards 2016 și Audience Award, Gijón 2015. Deși pare aproape imposibil să mai descoperi o perspectivă din care să povestești despre consecințele celui de-al doilea război mondial, regizorul danez a reușit să găsească o abordare convingătoare, diferită și profundă a acestui teritoriu deja mult exploatat. Land of Mine, bazat pe fapte reale din istorie, dar prea puțin cunoscute, redescoperă trecutul și îl expune cu o sinceritate viscerală.

Filmul funcționează atât ca un emoționant eseu anti-război, cât și ca un thriller captivant. Actorii din rolurile principale, Roland Møller și Louis Hofmann, au primit, în 2015, la Festivalul Internațional de Film de la Tokyo, premiul pentru interpretare. In România, filmul este distribuit de InterCom Film.

Cinefilii vor avea ocazia să vadă în cadrul Audience Award Film Festival și filmul Room, care i-a adus talentatei Brie Larson premiul Oscar în 2015 pentru Cea mai bună actriţă în rol principal. Regizorul Lenny Abrahamson a reușit să ecranizeze romanul Emmei Donoghue într-un mod care a cucerit inimile publicului din întreaga lume, obținând nu mai puțin de 6 premii ale publicului în festivaluri: People’s Choice Award la Toronto în 2015, Audience Award la Varșovia, New Orleans, Mill Valley, Hamptons și Aspen.

Filmul James White, prezentat în premieră în România, unul dintre preferatele publicului la cel mai mare festival independent de film din SUA – Sundance Film Festival – va închide festivalul.
Programul complet al proiecțiilor poate fi consultat pe www.filmedefestival.ro. Biletele sunt puse în vânzare pe Eventbook.ro și vor fi disponibile și la Cinema Elvire Popesco, precum și la standul festivalului din cadrul Street Delivery.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

Page 1 of 24912345...102030...Last »