Final de stagiune la teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”
https://www.ziarulmetropolis.ro/final-de-stagiune-la-teatrul-national-de-opereta-si-musical-ion-dacian/

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” îi invită pe iubitorii de muzică la ultimele spectacole ale acestei stagiuni, care vor avea loc în Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor.

Un articol de Petre Ivan|13 iunie 2017

Programul ultimelor spectcaole din acestă stagiune:

Sâmbătă, 24 iunie, ora 19.00 – Bonjour, bonne nuit, Paris!

Trupa unui celebru teatru muzical profesionist din oraș este în plină repetiție pentru un nou spectacol: “Bonjour, bonne nuit, Paris!” Premiera se apropie, biletele sunt deja vândute, decorurile și costumele sunt încă în lucru. Sunt întâmplări obișnuite în viața unui teatru, dar adevăratele probleme abia acum încep.

Directorul anunță întreaga trupă că se vede nevoit să găsească o altă sală de spectacole, deoarece aceasta se va închide pentru moment. Ce se va întâmpla? Va reuși trupa teatrului să rămână unită și să scoată spectacolul anunțat și deja vândut? “Bonjour, bonne nuit, Paris!” este un spectacol despre rezistență, respect, răbdare și, mai ales, despre iubire: de muzică, de teatru, de oameni.

Din distribuție: Adrian Nour, Bianca Ionescu-Ballo, Silvia Șohterus-Mărăscu, Gladiola Nițulescu-Lamatic, Tina Munteanu, Valentino Tiron.

Scenariul și regia: Dana Rotaru; orchestrație și dirijor:  Lucian Vlădescu; scenografia și costumele: Andreea Koch; coregrafia: Andreea Toma.

Duminică, 25 iunie, ora 18.30 – Victoria și-al ei husar

„Victoria și-al ei husar”, operetă în trei acte de Paul Abraham, pe un libret de Alfred Grünwald și Fritz Löhner-Beda, redă povestea de dragoste dintre frumoasa Victoria și husarul Koltay.

Subiectul operetei și idila celor doi ne poartă, rând pe rând, din peisajul însorit al Japoniei, în pitorescul St. Petersburg, ajungând apoi într-un orășel din Ungaria. Primul război mondial și anii ce i-au urmat pun dragostea lor la mari încercări.

Victoria, crezându-și iubitul mort în război, se căsătorește cu un distins diplomat american, pe numele său Cunlight. Însă viața o readuce pe Victoria față în față cu Koltay, prima sa iubire…

Din distribuție: Doina Scripcaru, Florin Budnaru, Marius Mitrofan, Virginia Stamate, Bogdan Lupea, Gabriela Daha, Valentino Tiron.

Conducerea muzicală: Tiberiu Oprea; regia: Cătălin Voineag; decoruri: arh. Cătălin I. Arbore; costume: Hristofenia Cazacu; coregrafia: Mihaela Atanasiu.

Vineri, 30 iunie, ora 18.30 – Liliacul

„Liliacul” este o operetă în trei acte de Johann Strauss – fiul (25 octombrie 1825 – 3 iunie 1899), cu un libret de Karl Haffner și Richard Genée după vodevilul „Le Réveillon” scris de Henri Meilhac şi Ludovic Halévy. Premiera a avut loc la Viena, la „Theater an der Wien”, pe data de 5 aprilie 1874.

Acţiunea se petrece în ultima zi a anului şi în noaptea de revelion. Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat într-o grădină publică, îmbrăcat în costum de liliac, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de „Liliacul”.

Distribuția: Alfredo Pascu, Patricia Seymour, Mediana Vlad, Ștefan Popov, Orest Pâslariu Ranghilof, Bogdan Lupea, Cristian Caraman, Raluca Ciocă, Cătălin Seimeanu, Maria Baciu

Regia și scenografia: Matteo Mazzoni.

Biletele sunt puse în vânzare la agenția de bilete a Palatului Național al Copiilor, precum și online pe: startickets.ro și ticketstore.ro.

Foto:  Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”  – www.opereta.ro

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.