Final Frontier, editia #8, singurul târg de carte SF&Fantasy
https://www.ziarulmetropolis.ro/final-frontier-editia-8-singurul-targ-de-carte-sffantasy/

Dacă biblioteca ta este plină de poveşti care se petrec în spaţiu, lupte intergalactice, personaje cu puteri supranaturale, animale fantastice, tărâmuri nevăzute şi supereroi, atunci te numeri printre #DragoniiDeBibliotecă şi nu poţi lipsi la a opta ediţie a singurului târg de carte creat exact pentru tine: Final Frontier!

Un articol de Liliana Matei|27 martie 2019

În week-end-ul 13-14 aprilie, iubitorii cărților SF & Fantasy sunt așteptați printre dragoni și extratereștri, la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir (Splaiul Unirii nr. 176), între orele 11:00 și 19:00, la Final Frontier #8 – singurul târg de carte SF&Fantasy. Intrarea este liberă!

Aici vei găsi cele mai noi cărți SF&Fantasy, dar și colecțiile clasice, totul la prețuri speciale, de la cele mai importante edituri de gen: Nemira, Paladin, Crux Publishing, Tritonic, Millennium Books, Crime Scene Press, Herg Benet, Pavcon, Quantum Books și mulți alții.

Nu rata întâlnirea cu autorii preferați la numeroasele lansări de carte pregătite pentru tine, discuții și paneluri, dar și sesiuni de Q&A, aprobate de dragonii înțelepți.

Invitatul special al acestei ediții este scriitoarea Ana Maria Negrilă, un nume al SF-ului românesc care îți va dezvălui secretele unei autoare de succes.

Lumile fantastice se extind și dincolo de cărți, așa că îți poți planifica un întreg weekend la #FF8:

Treci pe la standul Mercusys și poți pleca acasă încărcat de premii! Intră în competiția de HearthStone 1 vs. 1 și câștigă dispozitive Mercusys, iar adrenalina acumulată o poți folosi în zona dedicată jocului Jenga. Și nu rata primul router Gigabit al companiei, Mercusys AC12G, expus în premieră pentru publicul din România.

Poți să experimentezi și realitatea virtuală pusă la dispoziție de cei de la Gateway VR Studio prin Jocuri Virtual Reality, dar și boardgames tematice de la Pionul.ro pe care le poți încerca împreună cu prietenii.

Alege obiecte pe care și-a pus amprenta pasiunea pentru SF&Fantasy, gândite special de NoctisArt și WizArt Room, creatorii noștri de fan-art. Sau amulete printate 3D de la ResearchX. Nu o să poți ignora nici stickerele haioase de la Crazy Stickers. Toate acestea fac parte din trusa oricărui #DragonDeBibliotecă feroce!

Poți să începi să îți pregătești costumul deja, pentru că anul acesta organizatorii te provoacă la un nou concurs de cosplay! Și nu doar atât: au pregătit ateliere cu profesioniști în care poți învăța mai multe despre crearea propriului tău personaj pentru cosplay.

Stai cu ochii pe Final Frontier.ro și nu uita de Evenimentul creat pe Facebook pentru discuții și noutăți marca #FF8

Când: 13-14 aprilie

Unde: Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir (Splaiul Unirii nr. 176)

Program: 11:00 – 19:00

Eveniment marca Bookblog.ro  – cel mai important blog despre cărți și lectură de pe internetul românesc. În cei peste nouă ani de existență, el a devenit un reper pentru tinerii pasionați de lectură, un ghid care îi ajută să aleagă mai bine și mai ușor cărțile care merită citite.

 

22
/12
/15

În anii '50 ai secolului trecut, Nicolae Labiş (2 decembrie 1935 - 22 decembrie 1956) şi Nichita Stănescu erau doi poeţi foarte tineri, în plină ascensiune. Amândoi au devenit rapid celebri. Mai întâi Labiş. Puţin mai târziu, Nichita.

22
/12
/15

Știați când se primeau crenvurștii la restaurantul Berlin din centrul Bucureștiului? Dar de „povestea cozii” ați auzit? Oare cum se iubea la 14 grade, cu zăpada intrată în apartament? Câțiva scriitori români deapănă, cu haz, amintiri din comunism.

18
/12
/15

Când prietenii de la Ziarul Metropolis mi-au solicitat un Top 3 al cărților citite în 2015 le-am mulțumit pentru încredere. Faptul că cineva încă te bănuiește că ai citit 3 cărți într-un an e semn de mare prețuire. Nu puteam să le înșel așteptările, așa că în ultimele ore am lecturat 3 cărți... exact acelea care îmi plăcuseră cel mai mult înainte de solicitare.

17
/12
/15

Cultura română rămâne mai săracă la finalul acestui an, după ce regizoarea și scenarista Malvina Urșianu, actorii Eusebiu Ștefănescu şi George Motoi, compozitorul Marcel Dragomir, traducătoarea Antoaneta Ralian sau scriitorul și dramaturgul Valentin Nicolau ne-au părăsit în 2015.

16
/12
/15

„Oameni de unică folosință” este o poveste despre drama unui bolnav de Alzheimer, un „film” derulat fotogramă cu fotogramă, care, dincolo de problemele psihologice complexe pe care le pune, transmite o puternică emoţie. Romanul grafic cu acest nume, scris și ilustrat de Elena Ciolacu, se lansează oficial joi, 17 decembrie, de la ora 18.30, la Casa cu Rost (Calea Victoriei, nr. 155).

16
/12
/15

Nu mai puţin de 150 de cărţi având autograful lui Jeff Kinney, autorul bestsellerului „Jurnalul unui puşti”, îşi aşteaptă cititorii. Editura Arthur va pune la dispoziția fanilor, prin concursuri și prin intermediul partenerilor, cele 150 de exemplare din volumul 10 al seriei „Jurnalul unui puști”, Ca pe vremuri (ediţia în limba română, traducere de Andra Matzal), semnate de autor.

12
/12
/15

În noaptea de 12 spre 13 decembrie 1983, Nichita Stănescu ajungea la Spitalul de Urgență Fundeni, acuzând dureri puternice în zona ficatului. Cu o zi înainte fusese la nunta unor prieteni. A ajuns la București, cu trenul, chiar în seara aceea, cu câteva ore înainte să moară.

10
/12
/15

Miercuri-seară, de la 18.30, la Ateneul Român, care a fost plin, autorul de bestseller-uri Eric-Emmanuel Schmitt s-a întâlnit cu criticul de teatru Marina Constantinescu, pentru un dialog despre literatură și teatru, dialog care a fost marcat de panseuri adânci.

10
/12
/15

Un monument dedicat filosofului și scriitorului Emil Cioran a fost dezvelit în Capitală, la intersecția străzilor Gara de Nord și Mircea Vulcănescu. Turnarea și transpunerea în bronz a bustului a fost gata în 2013, iar soclul, confecționat din calcar de Vrața, adus din Bulgaria, a fost terminat anul acesta.

09
/12
/15

„Cu adevărat unic, fabulos şi acid”, romanul scriitorului și muzicianului american de origine iraniană Ali Eskandarian, Anii de aur, a apărut de curînd în colecția „Biblioteca Polirom”. Anii de aur a apărut în Statele Unite după moartea tragică a autorului şi a cunoscut un succes instantaneu.

08
/12
/15

O seară de lectură, organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea scriitorului avangardist Gellu Naum, va avea loc miercuri, de la ora 19.00, la Café Verona din Bucureşti.

08
/12
/15

“Ce va fi pe mai departe e, pur şi simplu, voia lui Dumnezeu şi, deci, destin personal. Am filmat inclusiv emisiunile din 30 şi 31 decembrie 2015 şi mă amuz cu tandreţe la gândul că ultima înregistrare are ca subiect o enciclopedie universală a vinului, ca semn de împărtăşire întru bucurie şi nădejde. Cu tot sufletul al domniilor voastre, Dan C.” - Dan C. Mihăilescu a anunţat, pe site-ul său, "decesul" emisiunii "Omul care aduce cartea", pe care a prezentat-o timp de 16 ani, la Pro TV.

05
/12
/15

”O singurătate prea zgomotoasă” de Bohumil Hrabal (în traducerea lui Sorin Paliga) a fost publicată recent la Editura Art, în seria de autor dedicată scriitorului ceh.