Cum arată finalul alternativ al filmului Titanic? Varianta inițială…
https://www.ziarulmetropolis.ro/final-surprinzator-pentru-titanic-filmul-cu-dicaprio-si-kate-winslet/

„Titanic” (1997), scris şi regizat de James Cameron, cu Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet în rolurile principale, a fost una dintre cele mai de succes pelicule din istorie. Filmul prezintă tragica poveste de dragoste ce se naşte la bordul vasului Titanic, scufundat în 1912, naufragiu în urma căruia au murit peste 1.500 de oameni.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2018

Interesant este că ceea ce au văzut spectatorii pe ecran, mai exact finalul filmului, nu a fost prima variantă luată în calcul de James Cameron.

Astfel, în varianta inițială, personajul interpretat de Bill Paxton (actorul s-a stins din viață în februarie 2017)  încearcă sa o impiedice pe Rose sa arunce colierul în ocean, însă bătrâna îi spune: „Cauti comoara în locul greșit, Mr. Lovett. Numai viața este de neprețuit, la fel si fiecare zi pe care o faci să merite”. După ce aruncă prețiosul colier in ocean, unul din membrii echipajului strigă: „That really sucks, lady!”… Bill Paxton pare să înțeleagă însă mesajul bătrânei Rose și…

…puteți vedea întreaga scenă, aici:

*

Titanic (1997) – curiozități (esențiale)

Filmul a obţinut 11 premii Oscar şi a adus câştiguri de aproape 3 miliarde de dolari de la lansarea sa.

Chiar și acum, pelicula regizată de Cameron câştigă încă 21.000 de dolari anual, la 20 de ani de la lansarea sa.

Robert de Niro a refuzat să joace rolul căpitanului Smith, deoarece a suferit o infecţie gastrointestinală la acea vreme.

James Cameron este cel care a desenat-o pe Rose (Kate Winslet) dezbrăcată.

Filmările începeau la ora 4.30 de multe ori. Se turnau aşa de multe scene, încât filmările durau 36 de ore în continuu.

Realizarea peliculei a costat 207 milioane de dolari.

Kate Winslet a refuzat să poarte costum special în timp ce filma în apa rece, pentru ca scenele să fie cât mai reale, motiv pentru care actrița a făcut hipotermie.

În timpul filmărilor, Leonardo DiCaprio a avut mereu în camera sa o şopârlă pe care o ţinea ca animal de casă. Reptila a reuşit să evadeze şi a fost călcată de un camion, ceea ce l-a făcut pe star să plângă precum un copil.

Foto: Titanic

07
/11
/14

CRONICĂ DE FILM Noul film al rusului Andrei Zviaghințev, „Leviathan”, este o alegorie despre puterea discreționară și impunisabilă, ale cărei victime, oamenii simpli, par a-și avea propria vină pentru lumea decăzută și damnată în care trăiesc.

07
/11
/14

La cererea publicului, șase filme din programul Les Films de Cannes à Bucarest vor avea parte de proiecții suplimentare la Cinema Elvira Popescu, între 13 și 16 noiembrie. Spectatorii vor putea viziona filmele: Winter Sleep, Leviathan, The Tribe, Maidan, Bridges of Sarajevo și La Jaula de Oro.

06
/11
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic de la Berlinale 2014, “Patimile Mariei” se lansează vineri, 7 noiembrie, în cinematografele din București și alte 16 orașe.

05
/11
/14

În competiția de lungmetraj internațional a celei de-a șasea ediții a KINOdiseea - Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Familie, care va avea loc între 14 și 19 noiembrie, în București, au fost selecționate 12 filme și animații, care vor putea fi urmărite în exclusivitate la Cinema Studio, Cinemateca Eforie și Cinema Pro.

04
/11
/14

Satiră cinematografică la adresa lumii showbiz de la Hollywood, Maps to the Stars a fost considerat de presă drept cel mai bun film al regizorului din ultimii zece ani. De săptămâna trecută rulează în toate cinematografele din România, distribuit de Independenţa Film.

03
/11
/14

Mii de spectatori au umplut sălile Studio, Patria și Elvira Popescu, la cel mai așteptat eveniment cinematografic al toamnei: Les Films de Cannes à Bucarest. Între 24 și 30 octombrie, peste 14.000 de spectatori au luat parte la proiecții și dezbateri, un număr record pentru istoria de doar cinci ediții a festivalului

02
/11
/14

INTERVIU Adolf Hitler și Joseph Goebbels erau fani ai filmului de animație, ai lui Walt Disney și ai lui Mickey Mouse, afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, Ulrich Wegenast, director artistic şi programator al Festivalului de Film de Animaţie de la Stuttgart și invitat special al celei de-a patra ediții a Anim’est Chișinău.

31
/10
/14

Puține filme ar fi fost mai potrivite pentru a deschide noua ediție Anim’est Chișinău decât simpaticul „Minuscule - La Vallée des fourmis perdues” („Minuscule: Valea furnicilor pierdute”), o producție franceză din 2013 realizată de Thomas Szabo și Hélène Giraud.