FITS 2018 propune o nouă direcție artistică pentru concertele din Piața Mare
https://www.ziarulmetropolis.ro/fits-2018-propune-o-noua-directie-artistica-pentru-concertele-din-piata-mare/

Youngr, SUPERORGANISM şi KillASon sunt cele trei trupe de muzică nouă care vor concerta în Piaţa Mare a Sibiului.

Un articol de Liliana Matei|6 iunie 2018

Cu milioane de vizualizări de Youtube și show-uri multimedia de excepție, artiștii invitați la festival vor face, cu siguranță, deliciul celor care se vor afla la Sibiu în week-end-ul 15-17 iunie. Intrarea este liberă la toate cele trei evenimente care se înscriu în propunerea organizatorilor pentru seri pline de culoare pe străzile orașului festivalier.

SUPERORGANISM e o trupă transatlantică formată dintr-un grup de muzicieni internaționali, obsedați de cultura pop, și Orono, o vocalistă de origine japoneză din Maine, New-England, care locuiesc în prezent sub un singur acoperiș în Londra. Formația a debutat în 2017 cu piesa pop, tehnicoloră și idiosincratică, „Something For Your M.I.N.D”. Piesa a devenit un hit, făcând imediat senzație pe internet și la radio (fiind difuzată de Frank Ocean și Ezra Koenig în emisiunile radio prezentate de ei), urmate de „It’s All Good” și „Nobody Cares”, ambele piese cu ritmuri intoxicante și o continuare pe măsură a debutului lor fulgerător. De atunci, Superogranism sunt duși de valul succesului obținut de pe urma proiectului enigmatic lansat de aceștia online, spectacolelor lor internaționale de debut cu casa închisă, aparițiilor lor la emisiuni TV precum Jools Holland și prezenței lor îndelungate în topurile BBC Sound of 2018 și VEVO DSCVR – iar acum își promovează albumul de debut spectaculos de optimist în care aceștia clădesc o lume fantastică, lansat pe 2 martie (prin casa de discuri Domino Records). La FITS vor concerta pe data de 15 iunie, de la ora 22:45.

Apreciat atât de presa franceză (Les Inrocks, Trax, Noisey etc), cât și de cea internațională (The New York Times, The Quietus), KillASon se află în plin proces de dezvăluire completă a carismei sale prin stilul său vibrant și hibrid de hip-hop. După albumul exuberant „The Rize” lansat în 2016 și la câteva luni de la lansarea albumului său melodic, „STW1”, Marcus Dossavi-Gourdot revine în 2018 cu albumul „STW2”, a doua parte și încheierea fantasmagorică a dipticului „Strange The World” (STW), în care universul lui KillASon devine mai rafinat din punct de vedere muzical și vizual.

Albumul „STW2” reprezintă un capitol călduros de melancolic care te invită la dans. Este a doua parte a unei lumi hibride colorate în care KillASon își dezvoltă „muzica energică”.

Astfel, nu e de mirare că KillASon a reușit, la doar 23 de ani, să-și lanseze propria casă de discuri, SUPANOVA. În prezent, el explorează un stil de muzică rap mai personal, dar extrem de conștiincios, interpretat în limba engleză și influențat, în principal, de artiști americani (Michael Jackson, Busta Rhymes, Outkast, Lil Wayne…). KillASon, care este și dansator în trupele Wanted Posse și Undercover, este un personaj unic cu abilitatea de a fermeca publicul din întreaga lume și ajunge în România, la Sibiu, pe 16 iunie, de la ora 22:15.

De la debutul său de anul trecut cu single-ul lansat independent, „Out Of My System”, acest muzician multi-talentat a strâns peste 34 milioane de ascultări pe Spotify, 26 milioane de vizualizări pe Facebook, 4 milioane de vizualizări pe YouTube și a suținut turnee cu casa închisă în Europa și America de Nord. Spectacolul său live fenomenal a fost selecționat în peste 50 de festivaluri, inclusiv SXSW, Latitude, Ultra Music Festival, Montreux Jazz Festival și The Meadows Music & Arts Festival.

Inițial, înainte de lansarea primului său album, Youngr s-a făcut cunoscut prin videoclipurile sale live remarcabile, filmate într-un singur cadru, și prin înregistrările sale neoficiale numai bune pentru dans, precum cover-ul său după piesa „Sweet Disposition” a trupei Temper Trap, devenit viral și adunând 15 milioane de vizualizări doar în primele două săptămâni. Pe 17 iunie, de la ora 22:15, în Piața Mare a Sibiului.

08
/03
/16

Sâmbătă, 2 aprilie, începând cu ora 19.00, pe scena Ateneului Român din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism organizează cea de-a III-a ediție a evenimentului “SUFLET ÎN CULORI”, concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism. 

08
/03
/16

Dintotdeauna, poveştile de dragoste au mers mână în/de mână cu o melodie deosebită. În urma unui sondaj realizat în 2013, în Marea Britanie, site-ul onepoll.com a „stabilit” cele mai frumoase melodii de dragoste care fac inimile oamenilor să tresalte! Vă prezentăm, aici, topul publicaţiei britanice, dar şi povestea acestor cântece

07
/03
/16

“Mulțumesc publicului extraordinar din România! Concertul de la București, primul după o perioadă destul de lungă în care am fost nevoită să stau departe de scenă, mi-a adus multă bucurie în suflet. Voi continua turneul Happy Birthday Tour cu o energie specială, pentru care vă mulțumesc și abia aștept să ne reîntâlnim.” - Nana Mouskouri

07
/03
/16

Ediția 2016 a Concursului Internațional George Enescu are loc între 3 și 25 septembrie și aduce pe scena Ateneului Român unii dintre cei mai promițători tineri artiști ai momentului, precum și muzicieni consacrați și laureați ai Concursului, astăzi, nume importante în plan internațional, care vor susține o serie de recitaluri extraordinare. Abonamentele și biletele s-au pus în vânzare începând de astăzi, 7 martie, în rețeaua Eventim.

07
/03
/16

Ovidiu Anton va reprezenta România la Eurovision cu piesa "Moment of Silence", după ce a câștigat Selecția Națională a a competiției, duminică, la Baia Mare. Interpretul a fost ales în urma punctajului primit de la public, prin televoting.

06
/03
/16

Yuri Honing Acoustic Quartet, Enrico Rava, Kari Ikonen Trio și Magnus Öström Band completează lineup-ul Gărâna Jazz Festival XX, ce va avea loc între 7 și 11 iulie în vârful munților Semenic din Caraș-Severin. 80 de artiști, 22 de trupe, 3 scene și 5 zile de concerte conturează ediția aniversară a celui mai important festival de jazz open-air din Europa Centrală și de Est.

05
/03
/16

Teatrul Național întâmpină primăvara cu unul dintre cele mai iubite spectacole din repertoriul său. Astfel, în acest week-end - mai precis sâmbătă 5 martie și duminică 6 martie, de la ora 19, la Sala 2 - programează nu una, ci două reprezentanții ale spectacolului-eveniment Maria de Buenos Aires de Astor Piazzola și Horacio Ferrer, în regia artistică a Adei Lupu.

04
/03
/16

Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, vă invită la un concert deosebit din cadrul Stagiunii Regale. Evenimentul va avea loc miercuri, 9 martie, de la ora 19.00, la Ateneul Român.

02
/03
/16

Dirijorul Cristian Mandeal revine ca invitat la pupitrul Orchestrei Naționale Radio și vă propune vineri,  4 martie (19.00) un  concert BEETHOVEN / BRAHMS la Sala Radio, ocazie de asculta și celebra creație beethoveniană Simfonia a III-a, supranumită „Eroica”. 

26
/02
/16

Nana Mouskouri, artista care a obținut aproape totul în muzică, concertează pe 5 martie, de la ora 20.00, la Sala Palatului, în cadrul turneului mondial Happy Birthday Tour. Nana Mouskouri are o carieră de peste 50 de ani, însumând vânzări record de peste 300 de milioane de exemplare, cifre care o situează în topul celor mai bine vânduți artiști din toate timpurile.

25
/02
/16

La cererea publicului, Kamerata Kronstadt, dirijată de maestrul Cristian Oroșanu, revine în concert, împreună cu Analia Selis și pianistul Mariano Castro, miercuri, 30 martie 2016, ora 18.00, la Sala PATRIA din Brașov.

24
/02
/16

Mozart, compozitorul considerat adesea ca cel mai înzestrat muzician de geniu al tuturor timpurilor, este cel căruia îi este dedicat concertul Orchestrei de Cameră Radio, ce se va desfășura miercuri, 2 martie (19.00) la Sala Radio, sub bagheta dirijorului CRISTIAN BRÂNCUŞI.

23
/02
/16

Vineri, 26 februarie, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio, cu participarea unuia dintre cei mai cunoscuți muzicieni români ai momentului – violoncelistul RĂZVAN SUMA – îi invită pe iubitorii muzicii la o seară sub semnul romantismului, concepută în jurul poemului dramatic MANFRED, scris de Lordul Byron.