FITS anunță programul spectacolelor și pune în vânzare biletele pentru 2022!
https://www.ziarulmetropolis.ro/fits-anunta-programul-spectacolelor-si-pune-in-vanzare-biletele-pentru-2022/

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) anunţă publicarea programului şi punerea în vânzare a biletelor pentru cea de a 29-a ediţie, care va avea loc în perioada 24 iunie – 3 iulie 2022.

Un articol de Petre Ivan|10 mai 2022

Începând de astăzi, iubitorii artelor spectacolului pot achiziționa 30.000 de bilete pentru 116 reprezentații fizice, dar și bilete pentru 37 de spectacole ce pot fi vizionate online, cu prețuri cuprinse între 30 și 150 de lei. De asemenea, tot începând de astăzi, pe site-ul FITS – www.sibfest.ro – se regăsesc informații pentru alte peste 170 de spectacole cu acces liber.

În acest an, la Sibiu sunt așteptați peste 3300 de participanți care vor lua parte la cele 575 de evenimente programate în cele 70 de spații de joc, iar tema propusă de organizatori pentru această ediție este FRUMUSEȚE.

„În numele frumuseții ne întâlnim în acest an cu unele dintre cele mai mari companii de artele spectacolului care există pe glob. FITS readuce libertatea, miracolul și creația într-un oraș care a dovedit cu prisosință că este casa artelor spectacolului și a teatrului în lume.
Se întorc spectatorii la ei acasă, se întorc voluntarii la ei acasă, se întorc artiștii la ei acasă, pornind de la Aleea Celebrităților și până la fiecare din cele 70 de spații de joc”, spune Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS.

Artiștii excepționali care se alătură constelației de pe Aleea Celebrităților la a 29-a ediție a Festivalului sunt: Ion Caramitru, Claus Peymann, Éric-Emmanuel Schmitt, Götz Teutsch, Krzysztof Warlikowski și Sasha Waltz.

De asemenea, ne bucurăm să putem anunța că, în acest an, cei care optează pentru spectacole online (atât în direct, cât și înregistrate) se pot bucura și de abonamentele în valoare de 400 de lei dedicate acestei secțiuni. În plus, vor avea la dispoziție un interval de 24 de ore pentru vizionarea spectacolelor, dar și un număr de telefon dedicat pentru suport tehnic, cu program prelungit.

„Faptul că într-un an atât de greu, după doi ani de pandemie și în plin război, putem să facem acest miracol, este, probabil, cel mai clar semn că frumusețea există și este rațiunea omului de a fi pe pământ. Este, de asemenea, un semn că împreună putem să ne dăruim bucuria de a ne îmbrățișa, de a ne privi în ochi, de a râde, de a ne aminti cu nostalgie de cei care au plecat și tot împreună să împărtășim încrederea că ființa umană va dăinui peste toate aceste încercări și că, grație frumosului și energiei noastre creatoare, putem să ducem miracolul mai departe. Vă așteptăm cum așteptăm soarele, cum așteptăm bucuria, cum așteptăm ploaia, atunci când e nevoie de ea, și cum așteptăm ca zâmbetul să înflorească pe fețele voastre. Vă așteptăm la Sibiu!” – Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS.

Între 24 iunie și 3 iulie, FITS vă propune 575 de spectacole de circ contemporan, dans sau teatru, conferințe și concerte, evenimente speciale și întâlniri memorabile, exuberanță nesfârșită, dar și prilejuri pentru introspecție. #găseșteFRUMUSEȚE este provocarea noastră din acest an și ea debutează, azi, pe www.sibfest.ro, odată cu publicarea programului FITS!

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.