FITSonline continuă
https://www.ziarulmetropolis.ro/fitsonline-continua/

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu s-a încheiat, dar va continua online până la sfârşitul anului, în toate zilele de sâmbătă urmând ca spectacolele şi celelalte evenimente să fie redifuzate.

Un articol de Liliana Matei|11 iulie 2020

„Frați și surori”, regia Lev Dodin, „Körper”, coregrafia Sasha Waltz, „Beție”, regia Radu Afrim, „Hors-Champ”, coregrafia Michèle Noiret, sunt doar câteva dintre spectacolele din cadrul ediției speciale online a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, difuzate gratuit sâmbătă, 11 iulie 2020, pe site-ul festivalului.

Alături de spectacolele de teatru și dans, în programul de sâmbătă, 11 iulie 2020, vor fi incluse și conferințele din cadrul Platformei Internaționale de Cercetare Doctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural – eveniment organizat în parteneriat de FITS și ULBS, dar și conferința specială Cătălin Ștefănescu în dialog cu Angela Gheorghiu. Seria redifuzărilor spectacolelor și evenimentelor din programul ediției speciale online a FITS continuă exclusiv pe site-ul festivalului până în luna decembrie.

„Dragă Constantin,

Felicitări pentru crearea unui festival digital extraordinar. Temele au fost atât de interesante și  ai avut unele dintre cele mai bune companii și artiști participanți din domeniu. Mi-a plăcut atât de mult să particip și aștept cu nerăbdare să vin la Sibiu în curând. Dumneavoastră și echipa dumneavoastră ați făcut o treabă minunată. Vă doresc succes cu noul teatru – aveți oameni foarte talentați care lucrează la dezvoltarea acestuia. Sunt sigură că va fi fantastic. Mulțumesc tare mult pentru invitație. Toate cele bune” Alicia Adams, VP International Programming, John Kennedy Center for the Performing Arts

„Dragă Prof. Chiriac,

Este onoarea și plăcerea mea să mă alătur conferinței doctorale și să ascult prezentări inspiratoare. Sper că Universitatea noastră va continua să colaboreze cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, o colaborare care a oferit numeroase oportunități personalului nostru și studenților noștri de a învăța din Festivalul dumneavoastră. Echipa dumneavoastră a reușit un lucru minunat! Mulțumirile mele cordiale se îndreaptă spre dumneavoastră și prof. Octavian Saiu, pentru a-mi fi oferit oportunitatea atât de prețioasă de a vă întâlni la conferință.

Cele mai bune urări!” Charles Kwong, Școala de Arte și Științe Sociale, The Open University of Hong Kong

„Dragă Constantin,

Doresc să-mi exprim felicitările mele sincere pentru succesul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Aceasta este o altă reușită din viața ta, datorată preocupării asupra destinului teatrului, unul care sfidează toate dificultățile. În numele prietenilor pe care îi cunoști din Hangzhou și Yue Opera Town, doresc să-mi exprim cel mai sincer respect față de dumneavoastră. Aveți mare grijă de dumneavoastră, aștept cu nerăbdare să ne reîntâlnim; o mare îmbrățișare! Cele mai bune urări!” Guo Xiaonan, Președinte al Shengzhou Yue Opera Town Culture and Tourism Co., LTD

PROGRAM REDIFUZĂRI FITS ONLINE – SÂMBĂTĂ, 11 IULIE 2020

10:30

POVEȘTI MAGICE CU MARIAN RÂLEA

DE CE ESTE BLÂNDĂ OIȚA

Un spectacol de: Marian Râlea

ROU/FITS for kids/5min

Spectacol în limba română

Traducere în limba engleză

10:35

TEATRU ȘI IDENTITATE CULTURALĂ: INDIVID ȘI COLECTIVITATE

Conferință, ediția 2020 – Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu

Platforma Internațională de Cercetare Doctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural/2h30min

13:10

CĂTĂLIN ȘTEFĂNESCU ÎN DIALOG CU ANGELA GHEORGHIU

ROU/conferințe speciale/1h

Conferință în limba română

Traducere în limba engleză

14:15

HORS-CHAMP

Coregrafia : Michèle Noiret

Compagnie Michèle Noiret

BEL/dans/1h27min

15:45

BEȚIE

THE DRUNKS

De: Ivan Viripajev

Regia: Radu Afrim

Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania „Tompa Miklós”

ROU/teatru/3h15min

Spectacol în limba maghiară

Traducere în limbile engleză și română

Nerecomandat celor sub 18 ani

19:00

KÖRPER

Coregrafia: Sasha Waltz

Sasha Waltz & Guests

DEU/dans/59min

Nerecomandat celor sub 18 ani

20:00

FRAȚI ȘI SURORI – Partea II

BROTHERS AND SISTERS – Part two

De: Fyodor Abramov

Regia: Lev Dodin

Maly Drama Theatre – Theatre of Europe

RUS/teatru/2h54min

Spectacol în limba rusă

Traducere în limbile engleză și română

Nerecomandat celor sub 16 ani

23:00

PAZNICUL TEMPLULUI

LE GARDIEN DU TEMPLE

Film realizat de Xbo Films după un spectacol al companiei La Machine

Regia: Dominique Deluze & Sylvain Luini

FRA/stradă/35min

Spectacol în limba franceză

Traducere în limbile engleză și română

23:35

MUZICĂ GOSPEL

CK Gospel Choir, The Sey Sisters, Birmingham Community Gospel Choir, Gospel Touch Choir

GBR-ESP/Muzică/22min

10
/12
/14

După o primă rundă de mare succes a celei de-a patra ediţii a Turneului Naţional ”DUELUL VIORILOR”, organizat de Centrul Cultural Media Radio România şi Asociaţia Culturală Accendo, într-o primă etapă, în perioada 4 - 7 noiembrie 2014, violoniştii ‘’combatanţi” Liviu Prunaru (Stradivarius) şi Gabriel Croitoru (Guarneri) şi “arbitrul”, pianistul Horia Mihail, sunt nerăbdători să înceapă a doua rundă, care îi va duce în cele trei principale provincii istorice ale României: Muntenia, Transilvania şi Moldova în perioada 10-19 decembrie 2014.

09
/12
/14

Celebrul violonist, dirijor şi compozitor olandez Andre Rieu, va susţine un concert în România, în 2015. Andre Rieu a sosit la Bucureşti marţi, unde a anunţat detaliile concertului. Andre Rieu a postat, pe pagina sa de Facebook, o poză în care apare în faţa unui avion.

09
/12
/14

Seară Mozart, „Anotimpurile” lui Vivaldi, „Norma”, celebra operă a lui Bellini (în concert), cu soprana Elena Moşuc invitată în rolul titular, Integrala sonatelor de Beethoven pentru pian şi vioară, partea a II-a, un prilej extraordinar de a-l asculta pe Valentin Gheorghiu la pian, alături de Gabriel Croitoru la vioară, concertul celebrului acordeonist francez Richard Galliano, sunt doar câteva dintre evenimentele speciale ce se vor derula la Sala Radio între ianuarie şi martie 2015.

09
/12
/14

Festivalul Internaţional de Film Experimental București BIEFF dă startul celei de-a cincea ediții miercuri, pe 10 decembrie. BIEFF prezintă un program de excepție, dedicat scurtmetrajelor premiate cu aur în 2014 la Berlinale, Locarno și Clermont-Ferrand – Golden Shorts, care va fi proiectat vineri, de la ora 23:00, la CinemaPRO. TAPROBANA, NOAH, AS LONG AS SHOTGUNS REMAIN și ABANDONED GOODS vor fi difuzate în premieră în România.

09
/12
/14

Deschiderea noii stagiuni la Scala din Milano a fost marcată de ciocniri între manifestanţi şi forţele de poliţie, soldate cu doi răniţi, au anunţat autorităţile locale. "Seara de deschidere de la Scala este un spectacol unic şi încercăm să distrugem şi acest eveniment", a afirmat preşedintele regiunii Lombardia, Roberto Maroni.

09
/12
/14

Ermitaj, unul dintre cele mai mari muzee din lume, sărbătoreşte cu mare pompă, până miercuri, împlinirea a 250 de ani de la înfiinţare, prin mai multe expoziţii şi prezentarea în faţa publicului larg a uneia dintre frizele Partenonului, împrumutată de la British Museum.

09
/12
/14

În zilele de 13, 14, 20, 21, 22 și 23 decembrie, de la orele 14:00, în Parcul Unirii, bucureștenii pot asculta cele mai frumoase cântece de sezon în sprijinul acțiunii umanitare pentru Andreea Ion, organizate de AOLN România.

08
/12
/14

Cunoscutul teatrolog George Banu a primit Marele Premiu al Academiei Franceze, la Paris, în prezenţa filozofului Jean-Luc Marion şi a fostului preşedinte al Franţei, Valéry Giscard d’Estaing. Premiul i-a fost acordat pentru difuzarea culturii franceze în lume.