Flacăra Olimpică se aprinde pe 12 martie. La TVR 1 vezi în direct ceremonia de la Templul Hera din Grecia
https://www.ziarulmetropolis.ro/flacara-olimpica-se-aprinde-pe-12-martie-la-tvr-1-vezi-in-direct-ceremonia-de-la-templul-hera-din-grecia/

Într-o ediţie specială transmisă în direct de TVR 1 joi, 12 martie, începând cu ora 12.00, vom putea urmări ceremonia oficială de aprindere a Flăcării Olimpice, eveniment care marchează intrarea în linie dreaptă pentru JO Tokyo 2020.

Un articol de Petre Ivan|11 martie 2020

Ceremonia se va desfăşura la Templul Zeiţei Hera, în vechea Olympia, Grecia, locul  Jocurilor  Olimpice antice, fondate în secolul 8 î.Hr.

Pe 12 martie, începând cu ora 12.00, la TVR 1, jurnalistul Costin Deşliu îl va avea alături pe preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Mihai Covaliu, care ne va aduce informaţii despre semnificaţia evenimentului de la Templul Hera. Apoi, în transmisiune directă, vom putea urmări Ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice în Grecia, eveniment care marchează intrarea în linie dreaptă pentru JO Tokyo 2020. Jurnaliştii Monica Bucur şi Sorin Hobana vor comenta desfăşurarea ceremoniei transmise în direct de TVR 1.

Ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice se va desfăşura fără spectatori, conform informaţiilor recente. Comitetul Olimpic al Greciei a luat această decizie pe 9 martie, pornind de la situaţia provocată de coronavirus în această ţară.

În premieră în istoria Jocurilor Olimpice, o femeie va prelua Flacăra Olimpică la scurt timp după ce a fost aprinsă la templul Zeiţei Hera de Înalta Preoteasă Xanthi Georgiou. Onoarea îi revine campioanei olimpice la tir, în proba de pistol 25 m, Anna Korakaki. Ea a fost aleasă de Comitetul Olimpic din Grecia pentru această ceremonie şi va fi prima purtătoare a torţei din ştafeta care va trece timp de 7 zile prin Grecia. Pe 19 martie, Flacăra Olimpică va intra pe Stadionul Panathenaic din Atena, iar campioana olimpică de la Rio la săritura cu prăjina, Ekaterina Stefanidi, o va preda reprezentanţilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Torţa va fi transportată în Japonia la bordul unei aeronave – Tokyo 2020 Go – special destinată acestui eveniment.

Ceremonia sosirii Flăcării Olimpice în Japonia va avea loc la Japan Air Self-Defence Force (JASDF) Matsushima Base în Matsushima, prefectura Miyagi, pe data de 20 martie 2020, a anunţat Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020.
Flacăra Olimpică va fi întâmpinată de copii din oraşele Ishinomaki, Matsushima şi Onagawa. Trupa de acrobaţii aviatice The Blue Impulse va trasa pe cer cele cinci cercuri olimpice, simbolul Jocurilor. Cu aceeaşi ocazie vor fi  interpretate câteva melodii, printre care şi „Hope Lights Our Way”, tema muzicală compusă special pentru a însoţi Flacara Olimpică.

De mai bine de jumătate de veac, Jocurile Olimpice sunt difuzate de Televiziunea Română. În perioada 24 iulie – 9 august, sute de ore de competiţii sportive de la Tokyo 2020 se vor transmite pe posturile Televiziunii Române.

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.