Flacăra Olimpică se aprinde pe 12 martie. La TVR 1 vezi în direct ceremonia de la Templul Hera din Grecia
https://www.ziarulmetropolis.ro/flacara-olimpica-se-aprinde-pe-12-martie-la-tvr-1-vezi-in-direct-ceremonia-de-la-templul-hera-din-grecia/

Într-o ediţie specială transmisă în direct de TVR 1 joi, 12 martie, începând cu ora 12.00, vom putea urmări ceremonia oficială de aprindere a Flăcării Olimpice, eveniment care marchează intrarea în linie dreaptă pentru JO Tokyo 2020.

Un articol de Petre Ivan|11 martie 2020

Ceremonia se va desfăşura la Templul Zeiţei Hera, în vechea Olympia, Grecia, locul  Jocurilor  Olimpice antice, fondate în secolul 8 î.Hr.

Pe 12 martie, începând cu ora 12.00, la TVR 1, jurnalistul Costin Deşliu îl va avea alături pe preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Mihai Covaliu, care ne va aduce informaţii despre semnificaţia evenimentului de la Templul Hera. Apoi, în transmisiune directă, vom putea urmări Ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice în Grecia, eveniment care marchează intrarea în linie dreaptă pentru JO Tokyo 2020. Jurnaliştii Monica Bucur şi Sorin Hobana vor comenta desfăşurarea ceremoniei transmise în direct de TVR 1.

Ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice se va desfăşura fără spectatori, conform informaţiilor recente. Comitetul Olimpic al Greciei a luat această decizie pe 9 martie, pornind de la situaţia provocată de coronavirus în această ţară.

În premieră în istoria Jocurilor Olimpice, o femeie va prelua Flacăra Olimpică la scurt timp după ce a fost aprinsă la templul Zeiţei Hera de Înalta Preoteasă Xanthi Georgiou. Onoarea îi revine campioanei olimpice la tir, în proba de pistol 25 m, Anna Korakaki. Ea a fost aleasă de Comitetul Olimpic din Grecia pentru această ceremonie şi va fi prima purtătoare a torţei din ştafeta care va trece timp de 7 zile prin Grecia. Pe 19 martie, Flacăra Olimpică va intra pe Stadionul Panathenaic din Atena, iar campioana olimpică de la Rio la săritura cu prăjina, Ekaterina Stefanidi, o va preda reprezentanţilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Torţa va fi transportată în Japonia la bordul unei aeronave – Tokyo 2020 Go – special destinată acestui eveniment.

Ceremonia sosirii Flăcării Olimpice în Japonia va avea loc la Japan Air Self-Defence Force (JASDF) Matsushima Base în Matsushima, prefectura Miyagi, pe data de 20 martie 2020, a anunţat Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020.
Flacăra Olimpică va fi întâmpinată de copii din oraşele Ishinomaki, Matsushima şi Onagawa. Trupa de acrobaţii aviatice The Blue Impulse va trasa pe cer cele cinci cercuri olimpice, simbolul Jocurilor. Cu aceeaşi ocazie vor fi  interpretate câteva melodii, printre care şi „Hope Lights Our Way”, tema muzicală compusă special pentru a însoţi Flacara Olimpică.

De mai bine de jumătate de veac, Jocurile Olimpice sunt difuzate de Televiziunea Română. În perioada 24 iulie – 9 august, sute de ore de competiţii sportive de la Tokyo 2020 se vor transmite pe posturile Televiziunii Române.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

05
/12
/23

Cu emoție, bucurie și multă speranță, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” dorește să comunice publicului una din cele mai importante victorii obținute în instanță, legată de însăși identitatea sa instituțională: redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Musicalul Hedwig and the Angry Inch, în regia lui Răzvan Mazilu, producţie a Teatrului Stela Popescu, se va juca pentru prima oară pe scena Teatrului Odeon, Sala Majestic, pe 6 decembrie, ora 19.00, în distribuţia Hedwig – Lucian Ionescu, Yitzhak – Ana Maria Ivan, band-ul “The Angry Inch” Johnny Bica (pian) Irina Cărămizaru și Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percuție), Ciprian Pop (chitară), Vlad Vedeș (chitară bas).

04
/12
/23

Cu Maya și Elfie - o poveste de Crăciun, în regia şi coregrafia Ioanei Macarie, Teatrul Stela Popescu readuce pe scenă magia lunii decembrie la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor pe 9 decembrie, cu două reprezentaţii la orele 10 şi 11,30 şi la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor pe 13 decembrie.