Flamenco de 5 stele la Gala Celebrităților – FITS 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/flamenco-de-5-stele-la-gala-celebritatilor-fits-2015/

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va fi marcată printr-o ceremonie de gală ce va avea loc sâmbătă, 20 iunie 2015, ora 19:00, la Sala Thalia. Cinci dintre cei mai renumiţi dansatori spanioli vor oferi un spectacol extraordinar în cadrul Galei Celebrităţilor, ce oferă premii unor personalităţi marcante din lumea artelor spectacolului.

Un articol de Petre Ivan|17 Iunie 2015

Pentru a doua oară în Festival, publicul va putea admira rezultatul extraordinar al aducerii laolaltă, pe aceeaşi scenă, a unor artişti extrem de talentaţi.

Lola Greco, José Maldonado, Ana Arroyo, Karime Amaya și Jesús Carmona, protagoniștii spectacolului „Flamenco de 5 stele”, vor realiza o incursiune în arta dansului clasic spaniol şi flamenco, de la începuturi până în prezent.

Pe parcursul acestei călătorii dansatorii sunt acompaniaţi de unii dintre cei mai buni muzicieni flamenco ai momentului: Daniel Jurado, Victor Marquez, Ismael de la Rosa și Kike Terron.

Gala Celebrităților aduce pe scenă personalităţile distinse cu o stea pe Aleea Celebrităţilor (20 iunie, ora 18:00, Parcul Cetății) şi se constituie într-o recunoaştere publică a meritelor celor mai importanţi artişti care contribuie la succesul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Joel Pommerat, câştigătorul premiul pentru cea mai bună creație mondială la International Opera Awards (2015) pentru regia operei „Au monde”.

Joel Pommerat, câştigătorul premiului pentru cea mai bună creație mondială la International Opera Awards (2015) pentru regia operei „Au monde”.

Anul acesta vor fi acordate 5 stele: 

– KLAUS MARIA BRANDAUER  actor, regizor de film

– EIMUNTAS NEKROŠIUS regizor

– JOËL POMMERAT dramaturg, regizor

– NEIL LaBute regizor, scenarist si dramaturg

– KAZUYOSHI KUSHIDA dramaturg, regizor si actor

De asemenea, Gala Celebrităților celebrează activitatea profesională a unui actor şi a unui regizor, prin Premiile Virgil Flonda şi Iulian Vişa, două dintre personalităţile de seamă ale teatrului românesc.

Recunoaşterea partenerilor festivalului, care au acordat un sprijin considerabil în realizarea acestei ediţii, este marcată prin oferirea a două premii speciale.

Gala Celebrităţilor este un eveniment realizat în parteneriat cu TVR și este prezentată de Cătălin Ștefănescu.

Foto: Flamenco, Klaus Maria Brandauer – sibfest.ro, Cici Olsson

23
/04
/19

INTERVIU O întâlnire cu actrița Ana-Maria Ivan, pe care o regăsim în distribuția așteptatului musical „We Will Rock You”, semnat de Răzvan Mazilu, care a avut de curând premiera la Sala Palatului. „Musicalul mă face să mă simt împlinită cu adevărat și mă provoacă să îmi doresc mai mult de la mine”, spune Ana-Maria.

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

23
/04
/19

Se obișnuiește să se spună ca Miguel de Cervantes (simbolul literaturii spaniole) și William Shakespeare (cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză) au decedat in aceeasi zi, 23 aprilie (1616). Acest lucru este însă imposibil, deoarece, chiar dacă au murit in aceeași dată, în Marea Britanie se utiliza calendarul iulian, în timp ce în Spania se adoptase cel gregorian. O interesantă explicație a acestei frumoase ficțiuni calendaristice găsim pe blogul eseistului, filosofului și publicistului Valeriu Gherghel, http://filosofiatis.blogspot.com.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

22
/04
/19

MATILDA ȘI GROPARII de STELA GIURGEANU a fost desemnta cea mai bună piesă românească a anului 2018. Juriul Concursului, compus din criticii MARINA CONSTANTINESCU, DAN C. MIHĂILESCU şi MARIAN POPESCU, a ales piesa câștigătoare dintre următoarele: MATILDA ȘI GROPARII de Stela Giurgeanu, VIEȚILE SFINȚILOR de Radu Macrinici, ÎNTOARCEREA de Laurențiu Blaga, CÂND SE TOPESC GHEȚARII de Marilena Dumitrescu, NU SUNTEM MELCI SAU SUNTEM? de Marilena Dumitrescu

22
/04
/19

Opera Națională București prezintă joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni - Ruggiero Leoncavallo.  Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

20
/04
/19

Marți, 23 aprilie, de la ora 19.00, Galeria Estopia ne propune vernisajul expoziției „Dissection”, de Madár Réka. O expoziție ca o tăietură în biografia personală și în parcursul artistei.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

Page 1 of 79212345...102030...Last »