Flamenco de 5 stele la Gala Celebrităților – FITS 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/flamenco-de-5-stele-la-gala-celebritatilor-fits-2015/

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va fi marcată printr-o ceremonie de gală ce va avea loc sâmbătă, 20 iunie 2015, ora 19:00, la Sala Thalia. Cinci dintre cei mai renumiţi dansatori spanioli vor oferi un spectacol extraordinar în cadrul Galei Celebrităţilor, ce oferă premii unor personalităţi marcante din lumea artelor spectacolului.

Un articol de Petre Ivan|17 iunie 2015

Pentru a doua oară în Festival, publicul va putea admira rezultatul extraordinar al aducerii laolaltă, pe aceeaşi scenă, a unor artişti extrem de talentaţi.

Lola Greco, José Maldonado, Ana Arroyo, Karime Amaya și Jesús Carmona, protagoniștii spectacolului „Flamenco de 5 stele”, vor realiza o incursiune în arta dansului clasic spaniol şi flamenco, de la începuturi până în prezent.

Pe parcursul acestei călătorii dansatorii sunt acompaniaţi de unii dintre cei mai buni muzicieni flamenco ai momentului: Daniel Jurado, Victor Marquez, Ismael de la Rosa și Kike Terron.

Gala Celebrităților aduce pe scenă personalităţile distinse cu o stea pe Aleea Celebrităţilor (20 iunie, ora 18:00, Parcul Cetății) şi se constituie într-o recunoaştere publică a meritelor celor mai importanţi artişti care contribuie la succesul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Joel Pommerat, câştigătorul premiul pentru cea mai bună creație mondială la International Opera Awards (2015) pentru regia operei „Au monde”.

Joel Pommerat, câştigătorul premiului pentru cea mai bună creație mondială la International Opera Awards (2015) pentru regia operei „Au monde”.

Anul acesta vor fi acordate 5 stele: 

– KLAUS MARIA BRANDAUER  actor, regizor de film

– EIMUNTAS NEKROŠIUS regizor

– JOËL POMMERAT dramaturg, regizor

– NEIL LaBute regizor, scenarist si dramaturg

– KAZUYOSHI KUSHIDA dramaturg, regizor si actor

De asemenea, Gala Celebrităților celebrează activitatea profesională a unui actor şi a unui regizor, prin Premiile Virgil Flonda şi Iulian Vişa, două dintre personalităţile de seamă ale teatrului românesc.

Recunoaşterea partenerilor festivalului, care au acordat un sprijin considerabil în realizarea acestei ediţii, este marcată prin oferirea a două premii speciale.

Gala Celebrităţilor este un eveniment realizat în parteneriat cu TVR și este prezentată de Cătălin Ștefănescu.

Foto: Flamenco, Klaus Maria Brandauer – sibfest.ro, Cici Olsson

17
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Există filme de stare, filme de idei şi filme de subiect (şi diverse combinaţii între ele). Programate a fi lansate în curând în cinematografe, „Madre” (2019), al spaniolului Rodrigo Sorogoyen, şi „Corpus Christi” (2019), al polonezului Jan Komasa, sunt în primul rând filme de subiect.

17
/09
/20

Expoziția „Onoarea națiunilor. Ordine și decorații din patrimonial Muzeului Național de Istorie”, care își așteaptă vizitatorii până în luna noiembrie, constituie un proiect unic, potrivit organizatorilor cel mai mare proiect de acest gen care s-a pus în operă în țară după 1989.

17
/09
/20

În perioada 30 septembrie–4 octombrie, va avea loc o ediție specială a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași–FILIT. Sub semnul continuității, Muzeul Național al Literaturii Române Iași propune o formulă adaptată la condițiile crizei globale.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

16
/09
/20

La Teatrul de Comedie va începe în curând stagiunea 2020-2021. Deschiderea se va face cu trei reprezentații consecutive ale spectacolului „Doi pe o bancă” după Aleksandr Ghelman, în regia lui Mihai Bendeac, programate pentru pe 25, 26 și 27 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Radu Beligan.

16
/09
/20

În perioada 16-28 septembrie 2020, Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român, organizează expoziția de artă contemporană „In Between Repetition and Variation” a artistei Lucia Ghegu, bursieră „Vasile Pârvan” în 2019 și 2020.

15
/09
/20

A 28-a ediție a Galei Premiilor UNITER se va desfășura la Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea teatrului craiovean „Marin Sorescu”, într-un spațiu în aer liber, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”.

Pagina 1 din 91512345...102030...Ultima »