Flarmonica „George Enescu“ va susţine un concert nou în stagiunea „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica“
https://www.ziarulmetropolis.ro/flarmonica-george-enescu-va-sustine-un-concert-nou-in-stagiunea-clasic-e-fantastic-cum-sa-intelegem-muzica/

Filarmonica „George Enescu“ şi Asociaţia „Clasic e fantastic“ anunţă duminică, 19 mai, între orele 11.00 şi 12.30, un nou concert –spectacol din stagiunea „Clasic e fantastic.Cum să înţelegem muzica“.

Un articol de Andrada Văsii|11 mai 2013

Filarmonica ,,George Enescu“ și Asociația „Clasic e fantastic“ anunță duminică, 19 mai, între orele 11.00 și 12.30, un nou concert –spectacol din stagiunea „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica“.

Un grup de interpreți talentați și pasionați vor prezenta instrumente vechi, de epocă – clavecinul, spineta, orga, vioara barocă, blockflöte – „strămoșii“ instrumentelor muzicale moderne de astăzi. Povestea se numeste Așa a fost odată… iar călătoria în trecutul istoriei muzicii va fi cu siguranță interesantă.

Evenimentul va avea loc la Ateneul Român, Sala mare, iar în program vor fi lucrări de: Bach, Mozart, Mendelssohn – Bartholdy, Biber, Rameau, Couperin, Hasse. În plus, spectatorii vor avea ocazia să se delecteze cu „Dansuri instrumentale medievale“ şi „Dansuri instrumentale renascentiste“ din colecţiile Pierre Phalese, Pierre Attaignant si Tylman Susato.

 Muzică clasică pentru copii

„Clasic e Fantastic™“ este cel mai amplu proiect educațional de muzică clasică destinat copiilor și tinerilor, în care sunt implicaţi muzicieni profesionişti şi amatori. Alături de ei urcă pe scenă şi viitorii muzicieni, astăzi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Proiectul ,,Clasic e Fantastic™“ este o premieră în România

În majoritatea orașelor lumii, la Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York marile instituţii muzicale de cultură derulează de ani de zile programe educaționale asemănătoare. Pentru cea de a treia stagiune a acestui proiect (2012-2013) obiectivul este de a aduce din nou în Sala Mare a Ateneului Român peste 10.000 de copii și tineri facilitând astfel accesul acestora la educația muzicală clasică.

Info:

Telefon: +40-21-315 6875 – Casa de Bilete.
Biletele se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român începând cu marți, 14 mai a.c, ora 12.
Categorii de prețuri: 20 ron cat.I, 15 ron cat.II
În limita locurilor disponibile se fac rezervări pentru grupuri școlare.
Informații/rezervări la: [email protected].
Numarul maxim de locuri ce pot fi cumparate de o singura persoana este 10.

Concertul nu este recomandat copiilor sub șapte ani.

 Evenimente ce se apropie: 9 iunie „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Copilăria lui Chopin“

Foto credit: Cristoiu Adrian

28
/01
/15

Compozitorul de muzică de film Hans Zimmer a fost dat în judecată, fiind acuzat că a copiat piesa principală din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonoră a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives".

26
/01
/15

Cântăreţul grec Demis Roussos a murit la vârsta de 68 de ani, învins de cancerul la stomac, pancreas și ficat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un spital din Atena, a declarat pentru publicaţia Le Figaro fiica artistului, Emily.

26
/01
/15

Seria „Operă în concert” continuă la Sala Radio, după titluri rare ca Ora spaniolă de Ravel sau Ariadna la Naxos de Richard Strauss. „NORMA”, celebra creaţie a lui Bellini, devenită atât de cunoscută mai ales graţie ariei "Casta diva" şi datorită interpretării magistrale a Mariei Callas, va prinde viaţă vineri, 30 ianuarie (19.00), la Sala Radio, într-o distribuţie de excepţie, sub bagheta lui TIBERIU SOARE, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio.

23
/01
/15

Pasionaţii de jazz sunt aşteptaţi, sâmbătă, de la ora 18.00, la cinematograful Elvira Popescu din Bucureşti, la un eveniment dedicat muzicii, care va debuta cu filmul "Hasretim", de Marc Sinan, care a primit premiul UNESCO în 2011, şi va continua cu un concert al trupei norvegiene Helge Lein Trio.

21
/01
/15

Două capodopere ale muzicii clasice, adevărate "hit-uri" ale repertoriului, vor fi ascultate în concertul prezentat miercuri, 28 ianuarie (19.00) de Orchestra de Cameră Radio. Seara muzicală de la Sala Radio va debuta cu celebra suită Anotimpurile, compusă în 1720 de Vivaldi, devenit atât de apreciată şi de cunoscută abia în secolul XX.

19
/01
/15

Violonista poloneză Patrycja Piekutowska, invitată specială în concertul de deschidere al stagiunii curente a Orchestrei Naţionale Radio, va cânta în evenimentul programat vineri, 23 ianuarie (19.00), la Sala Radio.

19
/01
/15

Nu sunt o adeptă a clasamentelor, mai ales de tipul „cel mai bun la nivel mondial este…”. În sport merge, dar în muzică: gândiţi-vă, dacă ar fi să alegem care este cel mai mare compozitor al tuturor timpurilor, pe cine am alege – pe Bach, pe Beethoven, pe Mozart?

17
/01
/15

Fundația Calea Victoriei a împlinit în această iarnă șapte ani de existență. Alături de lectorii fundației, cursanții au descoperit lumi fabuloase, s-au delectat cu sunetele rafinate ale muzicii clasice și s-au bucurat de poveștile efervescente ale unor oameni speciali, printre care: Georgeta Filitti, Neagu Djuvara, Adina Nanu, Vintilă Mihăilescu și Tiberiu Soare.

15
/01
/15

Abonamentele pentru ediția 2015 a Festivalului Enescu (30 august – 20 septembrie, București), care au fost puse în vânzare joi dimineața, la ora 10.00, prin rețeaua Eventim s-au epuizat în 10 secunde – pentru concertele de la Ateneul Român, respectiv 10 minute – pentru concertele de la Sala Palatului.

15
/01
/15

Grupul american Fleetwood Mac ocupă primul loc în topul artiştilor cu cele mai scumpe bilete la concertele pe care le-a susţinut în 2014, potrivit unui clasament realizat de revista Forbes.

13
/01
/15

Genialul Amadeus, un artist al superlativelor despre care se spunea adesea că îşi compunea partiturile cu o naturaleţe şi o rapiditate care nu puteau fi justificate decât printr-o inspiraţie artistică divină, muzicianul care în doar 35 de ani de viaţă a compus peste 600 de lucrări este cel căruia îi este dedicat evenimentul programat vineri, 16 ianuarie (ora 19.00), la Sala Radio.