Flarmonica „George Enescu“ va susţine un concert nou în stagiunea „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica“
https://www.ziarulmetropolis.ro/flarmonica-george-enescu-va-sustine-un-concert-nou-in-stagiunea-clasic-e-fantastic-cum-sa-intelegem-muzica/

Filarmonica „George Enescu“ şi Asociaţia „Clasic e fantastic“ anunţă duminică, 19 mai, între orele 11.00 şi 12.30, un nou concert –spectacol din stagiunea „Clasic e fantastic.Cum să înţelegem muzica“.

Un articol de Andrada Văsii|11 mai 2013

Filarmonica ,,George Enescu“ și Asociația „Clasic e fantastic“ anunță duminică, 19 mai, între orele 11.00 și 12.30, un nou concert –spectacol din stagiunea „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica“.

Un grup de interpreți talentați și pasionați vor prezenta instrumente vechi, de epocă – clavecinul, spineta, orga, vioara barocă, blockflöte – „strămoșii“ instrumentelor muzicale moderne de astăzi. Povestea se numeste Așa a fost odată… iar călătoria în trecutul istoriei muzicii va fi cu siguranță interesantă.

Evenimentul va avea loc la Ateneul Român, Sala mare, iar în program vor fi lucrări de: Bach, Mozart, Mendelssohn – Bartholdy, Biber, Rameau, Couperin, Hasse. În plus, spectatorii vor avea ocazia să se delecteze cu „Dansuri instrumentale medievale“ şi „Dansuri instrumentale renascentiste“ din colecţiile Pierre Phalese, Pierre Attaignant si Tylman Susato.

 Muzică clasică pentru copii

„Clasic e Fantastic™“ este cel mai amplu proiect educațional de muzică clasică destinat copiilor și tinerilor, în care sunt implicaţi muzicieni profesionişti şi amatori. Alături de ei urcă pe scenă şi viitorii muzicieni, astăzi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Proiectul ,,Clasic e Fantastic™“ este o premieră în România

În majoritatea orașelor lumii, la Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York marile instituţii muzicale de cultură derulează de ani de zile programe educaționale asemănătoare. Pentru cea de a treia stagiune a acestui proiect (2012-2013) obiectivul este de a aduce din nou în Sala Mare a Ateneului Român peste 10.000 de copii și tineri facilitând astfel accesul acestora la educația muzicală clasică.

Info:

Telefon: +40-21-315 6875 – Casa de Bilete.
Biletele se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român începând cu marți, 14 mai a.c, ora 12.
Categorii de prețuri: 20 ron cat.I, 15 ron cat.II
În limita locurilor disponibile se fac rezervări pentru grupuri școlare.
Informații/rezervări la: [email protected].
Numarul maxim de locuri ce pot fi cumparate de o singura persoana este 10.

Concertul nu este recomandat copiilor sub șapte ani.

 Evenimente ce se apropie: 9 iunie „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Copilăria lui Chopin“

Foto credit: Cristoiu Adrian

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu