Flashmob şi Gală de Tango pentru Bogdan Nicula
https://www.ziarulmetropolis.ro/flashmob-si-gala-de-tango-pentru-bogdan-nicula/

„Flashmob & Gala de Tango pentru Bogdan Nicula“ este un eveniment caritabil destinat strângerii de fonduri pentru balerinul Bogdan Nicula, un dansator român aflat în stare critică în Germania.

Un articol de Liliana Matei|18 martie 2015

Evenimentul este organizat la ARCUB, în colaborare cu şcolile şi organizatorii de Tango Bucureşti şi comunitatea dansatorilor de Tango din România şi va avea loc pe 22 martie, de la ora 17.00, la Arcub. Str. Batiştei (lângă Intercontinental), Sala de Evenimente (parchet & scenă).

Program artistic:

17.00-17.45 Flashmob/Milonga
18-18.25 “GALA de TANGO pentru BOGDAN NICULA”, momente susţinute de artişti invitaţi
18.30 inchidere casa stransa pentru Bogdan si incheiere eveniment

[19.00 continuare activităţi tango în Milonga InSpyer.

Evenimentul va fi filmat şi o copie a Galei de Tango îi va fi înmânată lui Bogdan Nicula.

Fondurile strânse vor fi transferate luni, 23 martie 2015, în conturile deschise pentru Bogdan Nicula.

În mai puţin de şase luni, Bogdan Nicula (35 de ani), un tânăr balerin român stabilit în Germania, a ajuns de pe scena operei din Düsseldorf într-un pat de spital, paralizat aproape în totalitate. Familia lui încearcă să adune bani pentru un transplant de celule stem, singura lui şansă de supravieţuire.

A dansat pe marile scene ale lumii, de la marile teatre germane (Mainz şi Düsseldorf) până la teatrul Balşoi din Moscova, fiind unul dintre cei mai talentaţi balerini români de peste hotare. Cariera lui Bogdan Nicula, acum în vârstă de 35 de ani, s-a întrerupt însă brusc în toamna trecută, după ce a fost diagnosticat cu o boală necruţătoare, o formă de paralizie de care suferă şi britanicul Stephen Hawking, celebrul fizician laureat al Premiului Nobel. Este vorba de scleroză laterală amiotrofică (ALS), aceeaşi boală pentru care, anul trecut, celebrităţile de la Hollywood sustineau acţiunea – „Ice Bucket Challenge“, se arată pe pagina evenimentului.

Familia are nevoie de 50.000 de euro.

22
/04
/21

În martie 2020, CORUL ACADEMIC RADIO, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri de acest gen din România, urma să prezinte un concert aniversar extraordinar: 80 de ani de activitate artistică. Din motive pandemice, evenimentul a fost anulat. Vineri, pe 23 aprilie (de la 19.00), după peste un an de pauză concertistică, ansamblul Radio România revine pe scenă!

22
/04
/21

Opera Națională București propune publicului la sfârșit de săptămână un program cu două spectacole, „Gala Extraordinară de Balet” și „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini - operă în concert, ce vor fi transmise online în serile de sâmbătă și duminică. Eleganța coregrafiilor clasice și farmecul aparte al partiturii celebrului bărbier Figaro sunt propunerile noastre pentru două seri de poveste.

21
/04
/21

Vineri, 23 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert condus de Horia Andreescu în luna februarie 2020, cu un program integral Ludwig van Beethoven. Marea pianistă Elisabeth Leonskaja a fost solista invitată să interpreteze, în seria „Beethoven 250“, Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian şi orchestră, op. 19 al marelui compozitor german.

19
/04
/21

Care este sensul existenței tale sau care este ikigai-ul tău? Trei artiști îndrăgiți provoacă publicul la o importantă temă de gândire prin concertul-concept „Ikigai. Lebensgrund”, avându-i ca protagoniști pe violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu, care vor interpreta lucrări de Franz Schubert. Concertul înregistrat în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu va fi difuzat duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.

19
/04
/21

După „Iubita mea doarme” și ”Fata cu ochii verzi”, Toulouse Lautrec continuă să lucreze la material nou și revin acum cu o nouă piesă – „Revin in 5 minute”! Pentru acest cântec actorul Victor Rebengiuc a tras vocea de pe intro, iar pentru filmul de fundal trupa a folosit "found footage" cu fete din anii 60 care dansează la bustul gol - inspiraţia şi nebunia tinereţii actualilor noştri bunici.

16
/04
/21

SoNoRo Interferenţe, programul educativ al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, ajunge în 2021 la 15 ani de existență. Anul acesta vor fi acordate în premieră burse pentru cursuri de canto, muzica de cameră cu voce fiind una dintre perlele repetoriului muzical clasic. Astfel, elevii și studenții la canto vor avea șansa de a participa la acest program, alături de colegii care studiază un instrument.

16
/04
/21

Anul 2021 stă sub semnul intersectării destinelor unora dintre cei mai importanți compozitori din istoria muzicii. Aniversările și comemorările din acest an realizează o panoplie componistică extraordinară, întinsă pe mai bine de două secole, din baroc până în zilele noastre. Astfel, comemorarea celor 280 de ani de la moartea lui Antonio Vivaldi la Viena, devine punctul de referință al turneului internațional online JAZZT Vivaldi., orașul nașterii lui Vivaldi – Veneția și cel al dispariției sale – Viena, fiind incluse în această incursiune în evoluția creației sale.

16
/04
/21

Spectacolul va fi transmis online duminică, 18 aprilie, începând cu orele 19:00. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 21 aprilie, orele 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 18 aprilie, orele 19:00.