„Flavours of Romania” – Frumusețile României, prin ochii unui documentarist britanic
https://www.ziarulmetropolis.ro/flavours-of-romania-frumusetile-romaniei-prin-ochii-unui-documentarist-britanic/

România va fi din nou promovată de britanici în întreaga lume. „Vinovat” de aceasta se face faimosul producător Charlie Ottley – autorul documentarului „Wild Carpathia” – care lucrează acum la un serial în Banat, Maramureş şi Bucovina.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2017

Opt episoade va avea documentarul „Flavours of Romania” – Aromele României. În total, sute de ore de filmare în zonele istorice ale țării – fiecare cu specificul ei, tradițiile, mâncărurile, oamenii și istoria proprie.

Timişoara e prima oprire pentru acest episod depre Banat şi Crişana pe care îl filmează Charlie Ottley și echipa sa.

Sunt puțin rușinat că nu am venit mai devreme aici. Foarte mulți oameni m-au mustrat în perioada în care filmam Wild Carpathia întrebându-mă de ce nu am inclus și Timișoara, dar noi încercam să ne limităm la munți și pădure. Acum suntem mult mai liberi să acoperim toate zonele istorice ale România –  Charlie Ottley, producătorul „Flavours of Romania”.

O săptămână vor dura filmările pentru Banat şi Crişana

România are ultima mare pădure din Europa, 2.000 din cele mai mari animale carnivore, unele dintre cele mai frumoase peisaje, sate uimitoare, monumente istorice și foarte multe dintre ele sunt aproape distruse. A existat o dezvoltare foarte prost gândită, care distruge aceste peisaje și vrem să arătăm că prin conservarea și protejarea moștenirii naturale și culturale, va exista un venit sustenabil pentru viitor. – Charlie Ottley.

Următoarele destinaţii vor fi Maramureş şi Bucovina.

Filmările se vor încheia la sfârşitul lui august. Iar cel târziu la începutul anului viitor va fi lansat primul episod al documentarului.

Foto: Flavours of Romania – facebook

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.