Floarea de cactus, câştigătorul festivalului de teatru de la Câmpina
https://www.ziarulmetropolis.ro/floarea-de-cactus-castigatorul-festivalului-de-teatru-de-la-campina/

Producţia „Floarea de cactus” a Teatrului Metropolis a luat premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul internaţional al teatrelor de proiect, care a avut loc la Câmpina, între 26 şi 29 septembrie.

Un articol de Corina Vladov|30 septembrie 2013

Producţia „Floarea de cactus”  a Teatrului Metropolis a luat premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul internațional al teatrelor de proiect, care a avut loc la Câmpina, între 26 și 29 septembrie.

Din juriu au făcut parte actorii Mircea Albulescu, George Mihăiță, Costel Constantin și regizorii Victor Ioan Frunză și Dan Tudor.

Spectacolul Floarea de cactus se joacă și anul acesta, pentru a patru stagiune consecutiv, la Teatrul Metropolis și este „o întâlnire fericită, dovadă că se joacă de atâta timp” – după cum a declarat regizoarea Alice Barb -, între un text comic (de Barrilet și Gredy) și o distribuție bună (în rolurile principale – Adela Mărculescu, Damian Crâșmaru, Cristiana Răduță-Bobic). Alice Barb a declarat pentru Ziarul Metropolis că se bucură foarte mult că a luat premiul la teatrul care poartă numele lui Mircea Albulescu, unul dintre actorii cu care a debutat și pe care îi admiră foarte tare.

«Floarea de cactus» este o comedie despre iubire, despre cum trebuie să iubești și despre cum să iubești pe cine trebuie. Am dorit să realizez un spectacol fermecător, spumos și efervescent ca o cupă de șampanie franțuzească, pe care publicul să o bea în fiecare seară împreună cu noi în cinstea Adelei Mărculescu, a minunaților ei parteneri de scenă și a iubirii.”

Alice Barb,
regizoare

floarea de cactus

Cristiana Răduță-Bobic și Damian Crâșmaru, în Floarea de cactus

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal i-a revenit Cristianei Răduță-Bobic (Floarea de cactus), iar premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, lui Marius Bodochi („Părinți teribili”). Adela Mărculescu a primit un premiu de excelență, iar Lari Georgescu a primit premiul special pentru one-man show-ul „L-V 8:16”, producție a Green Hours.

„Este un spectacol ce vă face, pentru două ore, să uitați de problemele zilnice și de negativul cotidian, specifice timpurilor pe care le trăim. Este un spectacol de la care se pleacă cu bună dispoziție, cu zâmbetul pe buze, la care revii cu nerăbdare. Se râde mult. Și la Câmpina, ca și la sediu, în București – dar nu numai – publicul a fost, de fapt, partenerul decisiv al nostru, al actorilor. A răspuns pe loc și cu exactitate la ceea ce actorii și spectacolul i-au oferit. Ne bucurăm mereu de un public ce știe să răspundă profesionist, sensibil și inteligent”, a declarat Cristiana Răduță-Bobic pentru Ziarul Metropolis.

Foto: Teatrul Metropolis, Floarea de cactus

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.