Floarea de cactus, câştigătorul festivalului de teatru de la Câmpina
https://www.ziarulmetropolis.ro/floarea-de-cactus-castigatorul-festivalului-de-teatru-de-la-campina/

Producţia „Floarea de cactus” a Teatrului Metropolis a luat premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul internaţional al teatrelor de proiect, care a avut loc la Câmpina, între 26 şi 29 septembrie.

Un articol de Corina Vladov|30 septembrie 2013

Producţia „Floarea de cactus”  a Teatrului Metropolis a luat premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul internațional al teatrelor de proiect, care a avut loc la Câmpina, între 26 și 29 septembrie.

Din juriu au făcut parte actorii Mircea Albulescu, George Mihăiță, Costel Constantin și regizorii Victor Ioan Frunză și Dan Tudor.

Spectacolul Floarea de cactus se joacă și anul acesta, pentru a patru stagiune consecutiv, la Teatrul Metropolis și este „o întâlnire fericită, dovadă că se joacă de atâta timp” – după cum a declarat regizoarea Alice Barb -, între un text comic (de Barrilet și Gredy) și o distribuție bună (în rolurile principale – Adela Mărculescu, Damian Crâșmaru, Cristiana Răduță-Bobic). Alice Barb a declarat pentru Ziarul Metropolis că se bucură foarte mult că a luat premiul la teatrul care poartă numele lui Mircea Albulescu, unul dintre actorii cu care a debutat și pe care îi admiră foarte tare.

«Floarea de cactus» este o comedie despre iubire, despre cum trebuie să iubești și despre cum să iubești pe cine trebuie. Am dorit să realizez un spectacol fermecător, spumos și efervescent ca o cupă de șampanie franțuzească, pe care publicul să o bea în fiecare seară împreună cu noi în cinstea Adelei Mărculescu, a minunaților ei parteneri de scenă și a iubirii.”

Alice Barb,
regizoare

floarea de cactus

Cristiana Răduță-Bobic și Damian Crâșmaru, în Floarea de cactus

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal i-a revenit Cristianei Răduță-Bobic (Floarea de cactus), iar premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, lui Marius Bodochi („Părinți teribili”). Adela Mărculescu a primit un premiu de excelență, iar Lari Georgescu a primit premiul special pentru one-man show-ul „L-V 8:16”, producție a Green Hours.

„Este un spectacol ce vă face, pentru două ore, să uitați de problemele zilnice și de negativul cotidian, specifice timpurilor pe care le trăim. Este un spectacol de la care se pleacă cu bună dispoziție, cu zâmbetul pe buze, la care revii cu nerăbdare. Se râde mult. Și la Câmpina, ca și la sediu, în București – dar nu numai – publicul a fost, de fapt, partenerul decisiv al nostru, al actorilor. A răspuns pe loc și cu exactitate la ceea ce actorii și spectacolul i-au oferit. Ne bucurăm mereu de un public ce știe să răspundă profesionist, sensibil și inteligent”, a declarat Cristiana Răduță-Bobic pentru Ziarul Metropolis.

Foto: Teatrul Metropolis, Floarea de cactus

08
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Scris de Bogdan Mirică și regizat de Igor Cobileanski, „Umbre”, noul serial produs și difuzat de HBO România, încearcă să altoiască pe sol românesc un format străin, însă eșuează undeva la mijloc.

08
/01
/15

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic îi invită pe tinerii muzicieni născuţi între 1 ianuarie 1990, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2000 să se înscrie la cea de-a VI a ediţie a Concursului “Drumul spre celebritate”, singura competiţie muzicală din România în care rolul tinerilor spectatori – juraţi este determinant.

08
/01
/15

„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme românești din 2015, inspirat de un caz real care a zguduit România la începutul anilor 2000, cel al sinuciderii procurorului Cristian Panait, va fi lansat pe 27 februarie 2015 în cinematografele din toată țara.

07
/01
/15

„La traviata” a fost o curtezană fermecătoare, care a existat cu adevărat. Rossini a scris o operă în doar două săptămâni. Fără muzica lui Wagner n-ar fi existat „Stăpânul Inelelor”... Sunt doar câteva amănunte fascinante din culisele Operei.

07
/01
/15

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist".

07
/01
/15

Primele zile din 2015 marchează un nou început pentru ,,În Culise” (Str. Hristo Botev nr. 25) – trei ani de teatru celebrați prin 12 zile ,,păcătoase” de spectacol, între 9 și 20 ianuarie.

07
/01
/15

Teatrele de pe Broadway, New York, au înregistrat cel mai mare număr de spectatori şi cele mai mari încasări din istorie în 2014, când 13,1 milioane de persoane au asistat la spectacolele de pe scena dramatică americană, generând vânzări de bilete de 1,36 miliarde de dolari.